Срећно, сви мисле да ћеш бити страшан тренер!

Ћави Ернандез је коначно постао тренер и вероватно нико у историји фудбала није имао притисак да успе у том послу као он. Био је "мозак" Барселоне, а сада то треба показати и на клупи. Искрено је поручио да није био спреман за већи клуб.

Фудбал 28.05.2019 | 20:54
Срећно, сви мисле да ћеш бити страшан тренер!
Недељу дана после завршетка играчке каријере - нова улога и посао!

Ћави Ернандез (39) постао је шеф стручног штаба катарског клуба Ал Сад, за који је играо претходне четири сезоне, а са којим је освојио четири трофеја у том периоду под искусним португалским тренером Жесуалдом Фереиром који му је "оставио клупу".

Чувени тренер Порта има већ 73 године и требало би да му је Ал Сад и последњи клуб у каријери, док је Ћавију први у новом поглављу живота, већ сви верују - подједнако успешном.

С обзиром на то какву је визију имао на терену, као и чињеницу да је био "десна рука" Пепа Гвардиоле у најславнијим данима Барселоне, већ сада делује да би Ћави могао да буде велики тренер, ако своје идеје наравно буде могао да пренесе на играче.

Многи су мислили и да би већ овог лета могао да наследи Ернестеа Валвердеа, који ће вероватно напустити клуб, али је Ћави одлучио да за почетак узме мањи изазов на себе...

"Идеја ми је да у Катару прикупим искуство које ћу касније пренети у Европу. Надам се да ће то једног дана то бити у Барселони, али тренутно нисам у позицији да будем тренер тог клуба. Нисам спреман да преузмем улогу тренера на највишем нивоу фудбала", искрен је био легендарни Шпанац који је са репрезентацијом "црвене фурије" освојио два европска и једно светско првенство.

"Морам да идем ситним корацима пре него што стигнем до коначног циља. Имам много идеја како бих желео да играм фудбал и то ћу гледати да пренесем играчим", објасио је он.

Као "мозак" прелепог фудбала који је играла Барселона, и који смо називали тики-така, Ћави делује као човек који би могао да у наредним годинама буде један од најуспешнијих тренера света и можда ни пред једним његовим претходником није био толики притисак.



Није крив што је на терену деловао као аналитичар, фудбалер и тренер у једном...

"Одувек сам се дивио фудбалу који игра Барса, контроли игре и самом стилу. Томе ћу тежити и у тренерској каријери...", поручио је Ћави Ернандез за "Марку".

Ћавију ће у Ал Саду помагати многи сународници (Серхио Ориол, Иван Торес, Оскар Ернандез, Хозе Мануел, Серхио Гарсија...), док ће на терену имати Габија - бившег играч Атлетика који му је током претходне сезоне био саиграч.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар