Perez ”izrešetan” pitanjima u radio emisiji!

O slučaju Ramos, Bejlu, Mbapeu i Najmaru, Klopu i Poketinu, Ronaldu i najvećem problemu Reala. . .  Prvi čovek Madriđana dugo odgovarao na pitanja španskog kolege koji ga nije štedeo. . .

Fudbal 28.05.2019 | 22:00
Perez ”izrešetan” pitanjima u radio emisiji!
Juče se samo nagađalo, spekulisalo, danas je stigla potvrda od strane predsednika kluba Florentina Pereza. Dakle, istina je, kapiten Reala Serhio Ramos zatražio je da napusti Santijago Bernabeu pošto je dobio prebogatu ponudu iz Kine. 

"Da, on je dobio ozbiljnu ponudu. Doduše, nije tačno da smo se videli u njegovoj kući, došao je kod mene u kancelariju i kazao mi da ga Kinezi žele, ali da nemaju novac da plate obeštećenje", kazao je Perez u jednom radijskom intervjuu. "Naravno, nemoguće je da kapitena pustimo da ode besplatno. To bi bio opasan presedan", dodao je prvi čovek Kraljevića indirektno potvrdivši da je Ramos tražio od njega da ugovor bude sporazumno raskinut, pa da on kao slobodan igrač potpiše za neimenovani kineski klub. 

"Serhio Ramos je igrač sa najvećim ugovorom u Realu. Sada je tako, otkako nema Ronalda. Ako naredne godine potpišemo Maradonu, onda će možda Maradona biti najplaćeniji, ali sada je to Ramos". 

Novine su pisale i da postoji sukob između Pereza i Ramosa...

"Sukob? Razgovaram sa njim jer on je kapiten, to su normalne stvari. Nikada mi nije rekao da će sve biti isplaćeno i da on odlazi. To nije istina. Volim Serhija puno. Učinio sam sve što sam mogao za njega, ako nešto i nisam to je zato što nisam mogao". 

Florentino je govorio o mnogim stvarima tokom ovog zanimljivog intervjua. Između ostalog i o pojačanjima, aktuelnom igračkom kadru, trenerima, budućnosti kluba...

"Azar? Veoma sam zainteresovan da on dođe kod nas. I nadam se da će doći. On je jedan od najboljih igrača na svetu". 

Poketino ili Klop?

"Dve potpuno različite pojave. Nismo ih imali u planu, ali to ne znači da ih u nekoj budućnosti nećemo imati".  

Modrić?

"Imao je klauzulu da dobija još godinu dana ugovora s popvećanjem plate ukoliko osvoji Zlatnu loptu. I to se dogodilo". 

Asensio?

"Ove godine svi su pali, pa tako i Asensio. Svi osim Benzeme. On je bio dobar, možda i zbog toga što nije bio toliko iscrpljen kao ostali, nije išao na Svetsko prvenstvo". 

Fajl Isko?

"O tim stvarima ovde ne mogu da govorim". 

Ako bi vas Ramos zamolio kao Kristijano Ronaldo da ga pustite da ode, da li biste to učinili?

"Već smo govorili o tome"...

Da li se kajete što ste pustili Ronalda?

"Ne, ne žalim zbog toga. Sa Kristijanom bismo imali jednako lošu sezonu".

Možete li da garantujete da će Serhio Ramos ostati u Realu?

"Na to pitanje ne mogu da odgovorim". 

Geret Bejl?

"Veliki igrač, u neke druge stvari ne smem da ulazim. Za mene - sjajan". 

Vaše mišljenje o Evropskoj ligi?

"Mislim da je moguće da do toga dođe, ljudi žele da vide velike utakmice kao što je finale Lige šampiona, mečeve koje bi pratilo po 500.000.000 ljudi". 

Planovi za ovaj prelazni rok? O mnogim igračima se govori...

"Dovešćemo dobre igrače. Ako neki i ne dođu ove, doći će naredne godine. Pogledajte, Karvahal je došao u Madrid sa 10, Varan sa 18, Marselo sa 18, Ramos sa 19... Njih trojica našla su se u idealnom timu FIFA, a kod nas su došli kao deca. Moramo da dovodimo mlade igrače ponovo, to je ono što ćemo raditi i u ovom prelaznom roku. Siguran sam, recimo, da će Edegard da bude jedan od najboljih igrača Reala za neku godinu. Mi imamo najbolje mlade igrače na svetu - Vinisijus, Rodrigo, Braimi... Oni su budućnost, budući osvajači Zlatnih lopti". 

Grizman?

"Nismo mu ništa nudili, sigurno ne dolazi... Svi znaju da volim da dovodim najbolje igrače na svetu. I zato, najbolji uvek igraju u Realu. Zar vam tako nije rekao i Mesi: Real je osvojio tri Lige šampiona zaredom jer ima najbolje igrače na svakoj poziciji". 

Hames Rodrigez?

"Još nema odluke". 

Kejlor Navas?

"Ima ugovor, nismo se oprostili od njega. Ne znam da li će otići". 

Da li je stigla neka ponuda za Bejla?

"Nije, ni za njega ni za bilo kog drugog igrača Reala". 

Da li Real želi Kilijana Mbapea?

"Ne razmišljam sada o potencijalnim pojačanjima, moram da se sastanem sa Zidanom pa da vidmo šta želimo. Koga kupujemo, koga prodajemo. Zato ne mogu sada o tome". 

Španski kolega, međutim, nije odustao tako lako: Mbape, Nejmar i Realovi planovi u vezi sa njima?

"Nisam razgovarao o Mbapeu i Nejmaru sa Zidanom, ponavljam istu stvar. Ako budemo zainteresovani kontaktiraćemo njihov klub". 

Da li ste se umorili?

"Nisam. Ne razmišljam o odlasku, ako me to pitate. Ako budem i odlazio iz Reala otići ću kada sve bude u redu. Sigurno ćemo popraviti ovu situaciju. Vidite, pritisak je jako veliki u fudbalu. Mnogo je laži. Agenti koriste novinare kako bi došli do svojih interesa. Nije normalno da urednik jednog važnog medija kaže i napiše kako Bejl zarađuje 17.000.000 godišnje, a nas napada da mi tu cifru smanjujemo na 12.000.000 kako se Ramos ne bi ljutio".

Kako ste ubedili Zidana da se vrati?

"Nije bilo teško. Bio je odmoran i došao je sa željom da radi, a to je ono što nam je potrebno da se vratimo u normalu, da ponovo postanemo gladni trofeja". 

A kako je uopšte došlo do odlaska?

"Samo je došao u moju kancelariju i rekao mi da odlazi. A kada Zizu nešto odluči povratka nema. Sutradam smo sve saopštili javno. To je bio rezultat iscrpljenosti, nije imalo nikakve veze sa Ronaldom i njegovim odlaskom. Iscrpljenost, to je dijagnoza našeg tima za ovu godinu i najveći problem. Kao i zasićenost. Ovaj tim uzeo je trofeja skoro koliko i ona Di Stefanova generacija".

Zašto je otišao Kristijano?

"Rekao mi je da želi nove izazove i iskoristio je trenutak. On nam nikada nije stvarao probleme, bio je primer svima i pamtiću ga kao najbolje pojačanje. Uvek je bio maksimalno profesionalan. Dobre stvari uvek se duže pamte od loših". 

Za kraj, zbog čega ste pristali na ovaj intervju?

"Osetio sam da je pravo vreme za razgovor"... 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar