Перез ”изрешетан” питањима у радио емисији!

О случају Рамос, Бејлу, Мбапеу и Најмару, Клопу и Покетину, Роналду и највећем проблему Реала. . .  Први човек Мадриђана дуго одговарао на питања шпанског колеге који га није штедео. . .

Фудбал 28.05.2019 | 22:00
Перез ”изрешетан” питањима у радио емисији!
Јуче се само нагађало, спекулисало, данас је стигла потврда од стране председника клуба Флорентина Переза. Дакле, истина је, капитен Реала Серхио Рамос затражио је да напусти Сантијаго Бернабеу пошто је добио пребогату понуду из Кине. 

"Да, он је добио озбиљну понуду. Додуше, није тачно да смо се видели у његовој кући, дошао је код мене у канцеларију и казао ми да га Кинези желе, али да немају новац да плате обештећење", казао је Перез у једном радијском интервјуу. "Наравно, немогуће је да капитена пустимо да оде бесплатно. То би био опасан преседан", додао је први човек Краљевића индиректно потврдивши да је Рамос тражио од њега да уговор буде споразумно раскинут, па да он као слободан играч потпише за неименовани кинески клуб. 

"Серхио Рамос је играч са највећим уговором у Реалу. Сада је тако, откако нема Роналда. Ако наредне године потпишемо Марадону, онда ће можда Марадона бити најплаћенији, али сада је то Рамос". 

Новине су писале и да постоји сукоб између Переза и Рамоса...

"Сукоб? Разговарам са њим јер он је капитен, то су нормалне ствари. Никада ми није рекао да ће све бити исплаћено и да он одлази. То није истина. Волим Серхија пуно. Учинио сам све што сам могао за њега, ако нешто и нисам то је зато што нисам могао". 

Флорентино је говорио о многим стварима током овог занимљивог интервјуа. Између осталог и о појачањима, актуелном играчком кадру, тренерима, будућности клуба...

"Азар? Веома сам заинтересован да он дође код нас. И надам се да ће доћи. Он је један од најбољих играча на свету". 

Покетино или Клоп?

"Две потпуно различите појаве. Нисмо их имали у плану, али то не значи да их у некој будућности нећемо имати".  

Модрић?

"Имао је клаузулу да добија још годину дана уговора с попвећањем плате уколико освоји Златну лопту. И то се догодило". 

Асенсио?

"Ове године сви су пали, па тако и Асенсио. Сви осим Бенземе. Он је био добар, можда и због тога што није био толико исцрпљен као остали, није ишао на Светско првенство". 

Фајл Иско?

"О тим стварима овде не могу да говорим". 

Ако би вас Рамос замолио као Кристијано Роналдо да га пустите да оде, да ли бисте то учинили?

"Већ смо говорили о томе"...

Да ли се кајете што сте пустили Роналда?

"Не, не жалим због тога. Са Кристијаном бисмо имали једнако лошу сезону".

Можете ли да гарантујете да ће Серхио Рамос остати у Реалу?

"На то питање не могу да одговорим". 

Герет Бејл?

"Велики играч, у неке друге ствари не смем да улазим. За мене - сјајан". 

Ваше мишљење о Европској лиги?

"Мислим да је могуће да до тога дође, људи желе да виде велике утакмице као што је финале Лиге шампиона, мечеве које би пратило по 500.000.000 људи". 

Планови за овај прелазни рок? О многим играчима се говори...

"Довешћемо добре играче. Ако неки и не дођу ове, доћи ће наредне године. Погледајте, Карвахал је дошао у Мадрид са 10, Варан са 18, Марсело са 18, Рамос са 19... Њих тројица нашла су се у идеалном тиму ФИФА, а код нас су дошли као деца. Морамо да доводимо младе играче поново, то је оно што ћемо радити и у овом прелазном року. Сигуран сам, рецимо, да ће Едегард да буде један од најбољих играча Реала за неку годину. Ми имамо најбоље младе играче на свету - Винисијус, Родриго, Браими... Они су будућност, будући освајачи Златних лопти". 

Гризман?

"Нисмо му ништа нудили, сигурно не долази... Сви знају да волим да доводим најбоље играче на свету. И зато, најбољи увек играју у Реалу. Зар вам тако није рекао и Меси: Реал је освојио три Лиге шампиона заредом јер има најбоље играче на свакој позицији". 

Хамес Родригез?

"Још нема одлуке". 

Кејлор Навас?

"Има уговор, нисмо се опростили од њега. Не знам да ли ће отићи". 

Да ли је стигла нека понуда за Бејла?

"Није, ни за њега ни за било ког другог играча Реала". 

Да ли Реал жели Килијана Мбапеа?

"Не размишљам сада о потенцијалним појачањима, морам да се састанем са Зиданом па да видмо шта желимо. Кога купујемо, кога продајемо. Зато не могу сада о томе". 

Шпански колега, међутим, није одустао тако лако: Мбапе, Нејмар и Реалови планови у вези са њима?

"Нисам разговарао о Мбапеу и Нејмару са Зиданом, понављам исту ствар. Ако будемо заинтересовани контактираћемо њихов клуб". 

Да ли сте се уморили?

"Нисам. Не размишљам о одласку, ако ме то питате. Ако будем и одлазио из Реала отићи ћу када све буде у реду. Сигурно ћемо поправити ову ситуацију. Видите, притисак је јако велики у фудбалу. Много је лажи. Агенти користе новинаре како би дошли до својих интереса. Није нормално да уредник једног важног медија каже и напише како Бејл зарађује 17.000.000 годишње, а нас напада да ми ту цифру смањујемо на 12.000.000 како се Рамос не би љутио".

Како сте убедили Зидана да се врати?

"Није било тешко. Био је одморан и дошао је са жељом да ради, а то је оно што нам је потребно да се вратимо у нормалу, да поново постанемо гладни трофеја". 

А како је уопште дошло до одласка?

"Само је дошао у моју канцеларију и рекао ми да одлази. А када Зизу нешто одлучи повратка нема. Сутрадам смо све саопштили јавно. То је био резултат исцрпљености, није имало никакве везе са Роналдом и његовим одласком. Исцрпљеност, то је дијагноза нашег тима за ову годину и највећи проблем. Као и засићеност. Овај тим узео је трофеја скоро колико и она Ди Стефанова генерација".

Зашто је отишао Кристијано?

"Рекао ми је да жели нове изазове и искористио је тренутак. Он нам никада није стварао проблеме, био је пример свима и памтићу га као најбоље појачање. Увек је био максимално професионалан. Добре ствари увек се дуже памте од лоших". 

За крај, због чега сте пристали на овај интервју?

"Осетио сам да је право време за разговор"... 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар