RG - kvalifikacije: Svi Srbi pobijedili, kao i Bašić!

Troicki, Krstin i Milojević u drugom kolu kvalifikacija za Rolan Garos.  Mirza Bašić prošao prvo kolo.  Bh. teniser uspješan na startu kvalifikacija za Rolan Garos.

Tenis 21.05.2019 | 16:51
RG - kvalifikacije: Svi Srbi pobijedili, kao i Bašić!
Posle Viktora Troickog, koji je prvog dana obavio dobar posao, pobede na startu kvalifikacija za Rolan Garos ostvarili su i Peđa Krstin i Nikola Milojević.

Krstin je bio ubedljiv protiv Lorenca Đustina rezultatom 6:4, 6:2, posle 70 minuta igre, a istim rezultatom slavio je Milojević.

On je savladao Belorusa Egora Gerasimova - 7:5, 6:3.

Milojevića, koji je 21. nosilac u kvalifikacijama, očekuje duel sa domaćim takmičarom Matijasom Buržom, koji je 237. igrač sveta, dok će se Krstin za prolazak u poslednje kolo kvalifikacija boriti sa Giljermom Garsijom Lopezom, 123. sa ATP liste.

Nikoli Milojeviću to je najbolje izdanje u Parizu, budući da je prethodna dva puta (2016. i 2018) poražen u prvoj rundi kvalifikacija.

Krstin je takođe dva puta nastupao u kvalifikacijama do sada i oba puta dogurao je do drugog kola.

Mirza Bašić prošao prvo kolo. Bh. teniser uspješan na startu kvalifikacija za Rolan Garos.

Bašić se plasirao u drugo kolo pobijedivši Japanca Kaičija Učidu rezultatom 8:6 (6), 6:3.

Učida je napravio brejk u prvom setu i poveo 5:2, ali je bh. teniser uspio da uzvrati u desetom gemu i uvede set u taj-brejk koji je dobio rezultatom 8:6.

U trećem setu Bašiće je propustio tri brejk lopte za vođstvo 2:0, ali je u četvrtom gemu napravio brejk i poveo 3:1, da bi potom rutinski završio sez za 6:3 i plasman u naredno kolo.

U drugom kolu Bašić je igrati protiv boljeg iz duela Amerikanca Kristofera Jubenksa i Španca Pedra Martineza.

Bašićev najbolji rezultat u Parizu je prvo kolo Rolan Garosa prošle godine, kada je sa 3:0 poražen od kasnijeg finaliste Dominika Tima.

Rolan Garos, drugi grend slem sezone, na kojem će Novak Đoković biti prvi nosilac, startuje 26. maja u Parizu.

Izvor: mondo.rs/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar