РГ - квалификације: Сви Срби побиједили, као и Башић!

Троицки, Крстин и Милојевић у другом колу квалификација за Ролан Гарос.  Мирза Башић прошао прво коло.  Бх. тенисер успјешан на старту квалификација за Ролан Гарос.

Тенис 21.05.2019 | 16:51
РГ - квалификације: Сви Срби побиједили, као и Башић!
После Виктора Троицког, који је првог дана обавио добар посао, победе на старту квалификација за Ролан Гарос остварили су и Пеђа Крстин и Никола Милојевић.

Крстин је био убедљив против Лоренца Ђустина резултатом 6:4, 6:2, после 70 минута игре, а истим резултатом славио је Милојевић.

Он је савладао Белоруса Егора Герасимова - 7:5, 6:3.

Милојевића, који је 21. носилац у квалификацијама, очекује дуел са домаћим такмичаром Матијасом Буржом, који је 237. играч света, док ће се Крстин за пролазак у последње коло квалификација борити са Гиљермом Гарсијом Лопезом, 123. са АТП листе.

Николи Милојевићу то је најбоље издање у Паризу, будући да је претходна два пута (2016. и 2018) поражен у првој рунди квалификација.

Крстин је такође два пута наступао у квалификацијама до сада и оба пута догурао је до другог кола.

Мирза Башић прошао прво коло. Бх. тенисер успјешан на старту квалификација за Ролан Гарос.

Башић се пласирао у друго коло побиједивши Јапанца Каичија Учиду резултатом 8:6 (6), 6:3.

Учида је направио брејк у првом сету и повео 5:2, али је бх. тенисер успио да узврати у десетом гему и уведе сет у тај-брејк који је добио резултатом 8:6.

У трећем сету Башиће је пропустио три брејк лопте за вођство 2:0, али је у четвртом гему направио брејк и повео 3:1, да би потом рутински завршио сез за 6:3 и пласман у наредно коло.

У другом колу Башић је играти против бољег из дуела Американца Кристофера Јубенкса и Шпанца Педра Мартинеза.

Башићев најбољи резултат у Паризу је прво коло Ролан Гароса прошле године, када је са 3:0 поражен од каснијег финалисте Доминика Тима.

Ролан Гарос, други гренд слем сезоне, на којем ће Новак Ђоковић бити први носилац, стартује 26. маја у Паризу.

Извор: мондо.рс/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар