Zapad zbog Rusije vrši pritisak

Zapad vrši pritisak na Beograd zbog razvoja odnosa sa Rusijom i drugim zemljama, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić u intervjuu za televiziju RT.

  • Vijesti
  • Srbija


Šef srpske diplomatije istakao je da je Beograd već navikao da na njega vrše pritisak iz inostranstva.
 
„Otporni smo na pritisak. Zapad će imati primedbe na svaku temu. Uveli smo bezvizni režim sa Kinom — Zapad je protiv. Uveli smo ga sa Indijom i Indonezijom — Zapad je protiv. Sa Rusijom — opet protiv. Potpisujemo dogovor o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom ekonomskom unijom — takođe je nezadovoljan. Pri čemu mu ne odgovaraju samo situacije kada Srbija uspostavlja odnose. Kada Hrvatska, Mađarska, Nemačka imaju prijateljske odnose sa Kinom, Zapad se ne protivi“, rekao je Dačić.

Ministar je dodao da se prema njegovoj zemlji primenjuju dvostruki standardi.

„Nemačka i severnoevropske zemlje mogu da koristite gas koji teče kroz ’Severni tok‘, a Srbi ne treba da kupuju ruski gas — on na njih negativno utiče! To jest, na Nemce i druge ne utiče! Dvostruki standardi. A mi se sa njima stalno suočavamo“, požalio se diplomata.

Dačić je takođe ispričao da je Srbija već počela da polaže 400 kilometara gasovoda „Turski tok“ i izrazio nadu da će „u Bugarskoj sve biti u redu i da neće biti prepreka“. Prema rečima ministra, ruski gasovod je glavni uzrok političkog pritiska na Beograd, ali „niko drugi ne nudi Srbiji gas“.

(Kurir)

KOMENTARI7
POŠALJITE PORUKU

Ti Si Daco

13.05.2019 10:44

otporan na votku...al za whiskey...hmmmmmm ,hiiik si neotporan-alkosu.Bas ko i ja.Brez njega ti je i pevanje guzonjama belosvetskim obican kicccc...a kad se nalijes kukuruze mores i CD snimiti...ki slavuj od begisa.

О чему ти то, 'леба ти, лупаш? Запјевао човјек који пут и то ти смета. Знаш ону народну:" ко пјева тај зло не мисли"? 1000 пута је изјавио да покушава пјевањем мало да опусти ситуацију и разговоре, које мора да води, учини више људскијим. Али битно је да лупаш овдје којешта. А шта је рекао погрешно у коментару?

Џо

13.05.2019 13:19

OVO U SRBIJI SVE TURSKO. I Turski tok, Turski autoput Turske firme pa nama nema druge nego pratiti Srbiju

Re

13.05.2019 17:46

izraelac

13.05.2019 10:51

nemoj izmišljati nije niko blesav... nema turskog toka to ne postoji... uznapredovao je narod na dugogodišnju propagandu... pritisak nam je od šupljaka i sve to iritira i narod i strance.. Jedino što ti je ostalo da valja su antifašističke vrijednosti srbije ostalo veze nemaš g. Ivico...

Колико се да приметити, Руси су при крају полагања гасовода, по дну Црног мора, према Турској. Према плановима, до краја године излазе на копно у Турској, али ево ових Џиласових и овде да сире своју "истину".

Џо

13.05.2019 13:22

xxx

13.05.2019 11:47

Napred Srbija.Dacicu najbolji si ministar do sada

Podnošljiva lakoća

14.05.2019 21:34

Lahko je njemu. Kad se pritisak pojača on samo zapeva. Onako iz grla i duše. Pomisli onda na koferče, prvo, drugo i ento, i složi još jednu pesmu. Onako iz srca.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.