Запад због Русије врши притисак

Запад врши притисак на Београд због развоја односа са Русијом и другим земљама, изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачиц́ у интервјуу за телевизију РТ.

Србија 13.05.2019 | 10:19
Запад због Русије врши притисак
Шеф српске дипломатије истакао је да је Београд вец́ навикао да на њега врше притисак из иностранства.
 
„Отпорни смо на притисак. Запад ц́е имати примедбе на сваку тему. Увели смо безвизни режим са Кином — Запад је против. Увели смо га са Индијом и Индонезијом — Запад је против. Са Русијом — опет против. Потписујемо договор о слободној трговини са Евроазијском економском унијом — такође је незадовољан. При чему му не одговарају само ситуације када Србија успоставља односе. Када Хрватска, Мађарска, Немачка имају пријатељске односе са Кином, Запад се не противи“, рекао је Дачиц́.

Министар је додао да се према његовој земљи примењују двоструки стандарди.

„Немачка и северноевропске земље могу да користите гас који тече кроз ’Северни ток‘, а Срби не треба да купују руски гас — он на њих негативно утиче! То јест, на Немце и друге не утиче! Двоструки стандарди. А ми се са њима стално суочавамо“, пожалио се дипломата.

Дачиц́ је такође испричао да је Србија вец́ почела да полаже 400 километара гасовода „Турски ток“ и изразио наду да ц́е „у Бугарској све бити у реду и да нец́е бити препрека“. Према речима министра, руски гасовод је главни узрок политичког притиска на Београд, али „нико други не нуди Србији гас“.

(Курир)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ти Си Дацо

13.05.2019 08:44

отпоран на вотку...ал за wхискеy...хмммммм ,хииик си неотпоран-алкосу.Бас ко и ја.Брез њега ти је и певање гузоњама белосветским обицан кицццц...а кад се налијес кукурузе морес и ЦД снимити...ки славуј од бегиса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Џо

13.05.2019 11:19

О чему ти то, 'леба ти, лупаш? Запјевао човјек који пут и то ти смета. Знаш ону народну:" ко пјева тај зло не мисли"? 1000 пута је изјавио да покушава пјевањем мало да опусти ситуацију и разговоре, које мора да води, учини више људскијим. Али битно је да лупаш овдје којешта. А шта је рекао погрешно у коментару?

Name

Ре

13.05.2019 15:46

ОВО У СРБИЈИ СВЕ ТУРСКО. И Турски ток, Турски аутопут Турске фирме па нама нема друге него пратити Србију

Name

израелац

13.05.2019 08:51

немој измишљати није нико блесав... нема турског тока то не постоји... узнапредовао је народ на дугогодишњу пропаганду... притисак нам је од шупљака и све то иритира и народ и странце.. Једино што ти је остало да ваља су антифашистичке вриједности србије остало везе немаш г. Ивицо...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Џо

13.05.2019 11:22

Колико се да приметити, Руси су при крају полагања гасовода, по дну Црног мора, према Турској. Према плановима, до краја године излазе на копно у Турској, али ево ових Џиласових и овде да сире своју "истину".

Name

xxx

13.05.2019 09:47

Напред Србија.Дацицу најбољи си министар до сада

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подношљива лакоћа

14.05.2019 19:34

Лахко је њему. Кад се притисак појача он само запева. Онако из грла и душе. Помисли онда на коферче, прво, друго и енто, и сложи још једну песму. Онако из срца.

ОДГОВОРИТЕ