Benfika hoće srpskog štopera!

Otkupna klauzula je 6. 000. 000 evra!

Fudbal 02.05.2019 | 19:30
Benfika hoće srpskog štopera!
Benfika se poslednjih godina pretplatila na dovođenje srpskih fudbalera, a tradicija bi mogla da se nastavi u letnjem prelaznom roku sa još jednim našim igračem.

Kako javljaju portugalski mediji, Benfika sve ozbiljnije razmišlja o dovođenju srpskog štopera NikoleMaraša iz Šavesa.

Benfika već duže vreme prati Maraša i sklapa njegov profil. Srpski štoper je došao u Portugaliju poslednjeg dana prelaznog roka u leto 2017. godine kada ga je Šaves kupio od Rada za 400.000 evra i od tada je nezamenjiv u odbrani portugalskog prvoligaša. U prvoj sezoni je odigrao 29 utakmica u prvenstvu kao starter, u samo jednom meču je bio na klupi, a Šaves je sezonu završio na vrlo dobrom šestom mestu. Ove sezone je sakupio 25 utakmica u ligi kao starter, dva puta je bio na klupi, a nekoliko mečeva je propustio zbog povrede. Postigao je i dva gola. Ipak, Šaves igra mnogo slabije i grčevito se bori za opstanak. Trenutno ima isti broj bodova kao Tondela i do poslednjeg kola će biti u neizvenosti.

Benfiki bi svakako odgovaralo ispadanje Šavesa u drugoligaški karavan jer bi u tom slučaju lakše došla do Maraša. Srpski defanzivac u Šavesu ima ugovor do 2021. godine i otkupnu klauzulu u visini od 6.000.000 evra što je cena koju slavni klub iz Lisabona ne želi da plati. Međutim, moguće je da posao bude dogovoren ako Benfika uz novac pošalje Šavesu i neke igrače na pozajmicu. Mnogo toga će zavisiti od raspleta sezone i Šavesove borbe za opstanak.

Benfika će svakako biti potrebno pojačanje na poziciji štopera. Ove sezone su teret na štoperskim pozicijama izneli supertalentovani Ruben Dijaš i iskusni Žardel. Za Dijaša se interesuju Mančester Junajted, Juventus i brojni bogati klubovi, pa će teško ostati na Lužu još koju sezonu. Rezervni štoperi su Fransisko Fereira i Argentinac Herman Konti. Očekuje se da Benfika dovede jednog, a vrlo verovatno i dvojicu štopera ako Dijaš ode.

Maraš je jedan od kandidata...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar