Бенфика хоће српског штопера!

Откупна клаузула је 6. 000. 000 евра!

Фудбал 02.05.2019 | 19:30
Бенфика хоће српског штопера!
Бенфика се последњих година претплатила на довођење српских фудбалера, а традиција би могла да се настави у летњем прелазном року са још једним нашим играчем.

Како јављају португалски медији, Бенфика све озбиљније размишља о довођењу српског штопера НиколеМараша из Шавеса.

Бенфика већ дуже време прати Мараша и склапа његов профил. Српски штопер је дошао у Португалију последњег дана прелазног рока у лето 2017. године када га је Шавес купио од Рада за 400.000 евра и од тада је незамењив у одбрани португалског прволигаша. У првој сезони је одиграо 29 утакмица у првенству као стартер, у само једном мечу је био на клупи, а Шавес је сезону завршио на врло добром шестом месту. Ове сезоне је сакупио 25 утакмица у лиги као стартер, два пута је био на клупи, а неколико мечева је пропустио због повреде. Постигао је и два гола. Ипак, Шавес игра много слабије и грчевито се бори за опстанак. Тренутно има исти број бодова као Тондела и до последњег кола ће бити у неизвености.

Бенфики би свакако одговарало испадање Шавеса у друголигашки караван јер би у том случају лакше дошла до Мараша. Српски дефанзивац у Шавесу има уговор до 2021. године и откупну клаузулу у висини од 6.000.000 евра што је цена коју славни клуб из Лисабона не жели да плати. Међутим, могуће је да посао буде договорен ако Бенфика уз новац пошаље Шавесу и неке играче на позајмицу. Много тога ће зависити од расплета сезоне и Шавесове борбе за опстанак.

Бенфика ће свакако бити потребно појачање на позицији штопера. Ове сезоне су терет на штоперским позицијама изнели суперталентовани Рубен Дијаш и искусни Жардел. За Дијаша се интересују Манчестер Јунајтед, Јувентус и бројни богати клубови, па ће тешко остати на Лужу још коју сезону. Резервни штопери су Франсиско Фереира и Аргентинац Херман Конти. Очекује се да Бенфика доведе једног, а врло вероватно и двојицу штопера ако Дијаш оде.

Мараш је један од кандидата...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар