Bin Laden ubijen prije osam godina

Danas se navršava osam godina od kada su pripadnici američke specijalne jedinice izvršili upad u kuću u pakistanskom gradu Abotabadu i usmrtile lidera Al Kaide Osamu bin Ladena.

Svijet 02.05.2019 | 09:09
Bin Laden ubijen prije osam godina
Pripadnici američkih specijalnih snaga “foke” izvršili su upad u utvrđeni kompleks 2. maja 2011. godine, gdje su ubili Bin Ladena.

Osama bin Laden je naredio izvršenje terorističkih napada na SAD 11. septembra 2011. godine, u kojima je ubijeno blizu 3.000 ljudi.

Nedavno je Saudijska Arabija oduzela državljanstvo njegovom sinu Hamzi bin Ladenu koji je tokom prethodnih godina objavljivao audio i video poruke sa pozivima svojim pristalicama da napadaju Ameriku i njene saveznike kao odgovor na ubistvo njegovog oca. 

Američki Stejt department prethodno je ponudio nagradu od milion dolara za informaciju koja bi dovela do “utvrđivanja lokacije u bilo kojoj zemlji” na kojoj se nalazi Hamza.

U saopštenju je Bin Ladenov sin opisan kao ključni lider Al Kaide. Vjeruje se da se on nalazi u blizini granice Avganistana i Pakistana.



Vjeruje se da Hamza bin Laden ima oko 30 godina. Vlasti SAD stavile su ga na listu globalnih terorista prije dvije godine.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Demokratija

02.05.2019 07:27

Ameranci su ga podrzavali dok im je trebao .Nadam se da ce neki ljudi svatiti sta je Nato

ODGOVORITE
Name

А

02.05.2019 09:10

Је л ви стварно мислите да неко вјерује у ове ваше лажи? Ни ти су га убили ни ти је он напао 11 септембра. Све је то само америчко обмањивање да би тиме заташкавали своје злочине.

ODGOVORITE
Name

YU

02.05.2019 10:27

Još jedna Hollywood predstava za maloumnike. Da su ga ubili a nisu to zabiljezili kamerama i onda ga bacili u more. Ko vjeruje u ovu pricu pod hitno kod psihijatra.

Name

Od srca

02.05.2019 13:36

Meni se cini da taj lik nikada nije ni postojao. Izmisljen, predstavljen svijetu kao najveci problem, proganjan, ubijen, hacen u more i zaboravljen. Sjecam se da su svako malo objavljivani njegovi snimci u sred pustinje kako prica satelitskim mobitelima, pricalu se da iz pecine u nekakvoj Tora-Bori hakuje sve redom, a video sniman VHS kamerom. Nigdje veze s mozgom.