BL: Preokret Bajera u borbi za LŠ!

Fudbaleri Bajera iz Levekuzena nastavljaju borbu za plasman u Ligu šampiona.  Leverkuzen je "kriptonit" za Augzburg! Bavarci su na prvom meču 31. kola ugostili Bajer i po šesnaesti put u nizu nisu uspjeli doći do trijumfa protiv "apotekara".  Leverkuzen se i dalje nada Ligi šampiona! Augzburg poveo, pa potpisao kapitulaciju – 4:1.

Fudbal 26.04.2019 | 23:21
BL: Preokret Bajera u borbi za LŠ!
"Farmaceuti" su na otvaranju 31. kola Bundeslige savladali Augsburg 4:1 (1:1) na gostovanju.

Tim iz Leverkuzena je do bitne pobede stigao posle preokreta, jer je domaćin poveo preko Dansa u 12. minutu.

Međutim, već u 15. Kevin Foland poravnava, a meč rešavaju Haverc i Tah u prvih 15 minuta drugog poluvremenu.

Bajer se trećom uzastopnom pobedom izjednačio na deobi pete pozicije sa Menhengladbahom sa po 51 bodom, ali uz meč više od "Koltova".

"Farmaceuti" su na samo dva boda od Ajntrahta, koji je na poslednjem mestu koje vodi u LŠ, a koji stiže u Leverkuzen u narednom kolu, verovatno odlučujućem za Bajer.

S druge strane, Augsburg je porazom nakon dve uzastopne pobede usporio beg od zone ispadanja, ali je i relativno siguran jer ima deset bodova više od najbližeg tima ispod crte Štutgarta.

San Bajera iz Leverkuzena o plasmanu u Ligu šampiona i dalje traje. Farmaceuti su neogrebani prošli preko prve prepreke ka tom cilju, pošto su kao gosti bili bolji od Augzburga – 3:1

Domaćin je uspeo samo ranim vođstvom da naljuti domaćina. Iako je Augzbrug bio našpanovan velikom dozom samopouzdanja, nije mogao da izdrži kontinuirane i vrlo konkretne napade gostiju.

Sve je počelo idealno za domaćine. Posle samo 12 minuta igre gostujuća odbrana je zaboravila Dansa koji se samo poklonio i lako savladao golmana Leverkuzena.

Međutim, tu negde je i bio kraj pozitivnih stvari za domaćina. Brzo se Bajer izvukao iz blagog nokauta. Stvar u svoje ruke je uzeo Voland. Vrlo brzo je izjednačio rezultat, taman toliko da donese mir gostima.

Leverkuzen je polako lomio otpor domaćina. Dok ga nije slomio. Odlično je u 48. minutu centrirao Voland, a Haverc je špicem lobovao Kobela.

Nisu se gosti zadovoljili vođstvom. Želeli su da reše pitanje pobednika što pre. I uspeli su u tome, pošto je Tah u 60. minutu zakucao loptu u mrežu. Bio je to jasan znak da će Leverkuzen stići do treće uzastopne pobede i samo dva boda zaostatka u odnosu na Ajntraht.  

Iako je Augzburg od dolaska Martina Šmita vezao dva trijumfa u kojima je imao gol razliku "plus" osam večeras na "VVK Areni" nije uspio da dođe do tri boda sa kojima bi osigurao opstanak u društvu najboljih u koje su ušli u sezoni 2010/11.

Od tada, pa sve do ove večeri protiv Leverkuzena su igrali šesnaest puta nijednom nisu osvojili tri boda, a imaju šest remija.

A, kada je Kevin Danso u 12. minutu doveo domaćine u vođstvo činilio se da je ovo noć u kojoj će prekinuti taj niz, koji je najduži u Bundesu. Ali, ekipa Petera Boša je u nastavku ipak pokazala da nije bez razloga samo dva boda od plasmana Ligu šampiona.

Augzburg - Leverkuzen 1:4 (1:1)

U od starta otvoren meč za nijansu bolje su ušli domaćini i nakon dvije solidne prilike za Andrea Hana i Marka Rihtera stigli do vođstva preko Dansa koji je bio najviši u skoku nakon kornera. Zanimljivo, ovo je bio 19 gol Augzburga iz prekida ove sezone.

Ali, samo tri minuta kasnije poravnanje. I to kakvo!

Kevin Foland je prihvatio pas Čarlsa Aranguiza i ušao nekoliko koraka u šesnaesterac i potom "raspalio" po lopti koja je pogodila donji dio prečke i završila u mreži.

Deset minuta kasnije gosti su ponovo pronašli put do mreže, ali je Mičel Vajser u začetku akcije bio u nedozvoljenoj poziciji pa je gol pomoć VAR analize poništen i na odmor se otišlo u egalu, nakon što je Lukas Alario pred istek vremena uzdrmao prečku.

Već u 48. minutu Leverkuzen dolazi vođstvo.

Foland je na lijevoj strani prevario svog čuvara i uputio centaršut koji je majstorskim lobom u pogodak pretvorio mladi Kai Haverec, svoj 14 ove sezone. Isto toliko ima i Foland.

"Apotekari" su desetak minuta kasnije postigli još jedan gol, ali ga je Frank Vilenborg uz pomoć VAR-a opravdano poništio. To je bio peti gol koji je Leverkuzenu poništen nakon video analize ove sezone po čemu su "najbolji" u ligi.

Ipak, već u 60. minutu Džonatan Tah nakon odbijanca postiže treći gol za goste dok je Julijan Brandt u 88. nakon lijepe timske akcije postavio konačni rezultat.

Leverkuzen se trećom vezanom pobjedom popeo na šestu poziciju, dok će Augzburg bez obzira na poraz ostati na četrnaestom mjestu nakon ovog kola. S tim što može obezbijediti opstanak ukoliko Štutgart izgubi od Menhengladbaha.

BUNDESLIGA - 31. KOLO:

Augzburg - Leverkuzen 1:4 (1:1)
/Danso 12 - Foland 15, Haverec 48, Tah 60, Brandt 88/

u subotu

Borusija D. - Šalke 15.30
Ajntraht - Herta
Fortuna - Verder
Hanover - Majnc
RB Lajpcig - Frajburg
Štutgart - Menhengladbah 18.30

u nedjelju

Hofenhajm - Volfsburg 15.30
Nirnberg - Bajern 18.00

TABELA: Bajern 70, Borusija 69, Lajpcig 61, Ajntraht 53, Borusija Menhengladbah 51, Bajer (+1) 51, Hofenhajm 50, Verder 46, Volfsburg 46, Fortuna 37, Majnc 36, Herta 36, Frajburg 32, Augzburg (+1) 31, Šalke 27, Štutgart 21, Nirnberg 18, Hanover 15.

Izvor: mondo.ba/B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar