БЛ: Преокрет Бајера у борби за ЛШ!

Фудбалери Бајера из Левекузена настављају борбу за пласман у Лигу шампиона.  Леверкузен је "криптонит" за Аугзбург! Баварци су на првом мечу 31. кола угостили Бајер и по шеснаести пут у низу нису успјели доћи до тријумфа против "апотекара".  Леверкузен се и даље нада Лиги шампиона! Аугзбург повео, па потписао капитулацију – 4:1.

Фудбал 26.04.2019 | 23:21
БЛ: Преокрет Бајера у борби за ЛШ!
"Фармацеути" су на отварању 31. кола Бундеслиге савладали Аугсбург 4:1 (1:1) на гостовању.

Тим из Леверкузена је до битне победе стигао после преокрета, јер је домаћин повео преко Данса у 12. минуту.

Међутим, већ у 15. Кевин Фоланд поравнава, а меч решавају Хаверц и Тах у првих 15 минута другог полувремену.

Бајер се трећом узастопном победом изједначио на деоби пете позиције са Менхенгладбахом са по 51 бодом, али уз меч више од "Колтова".

"Фармацеути" су на само два бода од Ајнтрахта, који је на последњем месту које води у ЛШ, а који стиже у Леверкузен у наредном колу, вероватно одлучујућем за Бајер.

С друге стране, Аугсбург је поразом након две узастопне победе успорио бег од зоне испадања, али је и релативно сигуран јер има десет бодова више од најближег тима испод црте Штутгарта.

Сан Бајера из Леверкузена о пласману у Лигу шампиона и даље траје. Фармацеути су неогребани прошли преко прве препреке ка том циљу, пошто су као гости били бољи од Аугзбурга – 3:1

Домаћин је успео само раним вођством да наљути домаћина. Иако је Аугзбруг био нашпанован великом дозом самопоуздања, није могао да издржи континуиране и врло конкретне нападе гостију.

Све је почело идеално за домаћине. После само 12 минута игре гостујућа одбрана је заборавила Данса који се само поклонио и лако савладао голмана Леверкузена.

Међутим, ту негде је и био крај позитивних ствари за домаћина. Брзо се Бајер извукао из благог нокаута. Ствар у своје руке је узео Воланд. Врло брзо је изједначио резултат, таман толико да донесе мир гостима.

Леверкузен је полако ломио отпор домаћина. Док га није сломио. Одлично је у 48. минуту центрирао Воланд, а Хаверц је шпицем лобовао Кобела.

Нису се гости задовољили вођством. Желели су да реше питање победника што пре. И успели су у томе, пошто је Тах у 60. минуту закуцао лопту у мрежу. Био је то јасан знак да ће Леверкузен стићи до треће узастопне победе и само два бода заостатка у односу на Ајнтрахт.  

Иако је Аугзбург од доласка Мартина Шмита везао два тријумфа у којима је имао гол разлику "плус" осам вечерас на "ВВК Арени" није успио да дође до три бода са којима би осигурао опстанак у друштву најбољих у које су ушли у сезони 2010/11.

Од тада, па све до ове вечери против Леверкузена су играли шеснаест пута ниједном нису освојили три бода, а имају шест ремија.

А, када је Кевин Дансо у 12. минуту довео домаћине у вођство чинилио се да је ово ноћ у којој ће прекинути тај низ, који је најдужи у Бундесу. Али, екипа Петера Боша је у наставку ипак показала да није без разлога само два бода од пласмана Лигу шампиона.

Аугзбург - Леверкузен 1:4 (1:1)

У од старта отворен меч за нијансу боље су ушли домаћини и након двије солидне прилике за Андреа Хана и Марка Рихтера стигли до вођства преко Данса који је био највиши у скоку након корнера. Занимљиво, ово је био 19 гол Аугзбурга из прекида ове сезоне.

Али, само три минута касније поравнање. И то какво!

Кевин Фоланд је прихватио пас Чарлса Арангуиза и ушао неколико корака у шеснаестерац и потом "распалио" по лопти која је погодила доњи дио пречке и завршила у мрежи.

Десет минута касније гости су поново пронашли пут до мреже, али је Мичел Вајсер у зачетку акције био у недозвољеној позицији па је гол помоћ ВАР анализе поништен и на одмор се отишло у егалу, након што је Лукас Аларио пред истек времена уздрмао пречку.

Већ у 48. минуту Леверкузен долази вођство.

Фоланд је на лијевој страни преварио свог чувара и упутио центаршут који је мајсторским лобом у погодак претворио млади Каи Хаверец, свој 14 ове сезоне. Исто толико има и Фоланд.

"Апотекари" су десетак минута касније постигли још један гол, али га је Франк Виленборг уз помоћ ВАР-а оправдано поништио. То је био пети гол који је Леверкузену поништен након видео анализе ове сезоне по чему су "најбољи" у лиги.

Ипак, већ у 60. минуту Џонатан Тах након одбијанца постиже трећи гол за госте док је Јулијан Брандт у 88. након лијепе тимске акције поставио коначни резултат.

Леверкузен се трећом везаном побједом попео на шесту позицију, док ће Аугзбург без обзира на пораз остати на четрнаестом мјесту након овог кола. С тим што може обезбиједити опстанак уколико Штутгарт изгуби од Менхенгладбаха.

БУНДЕСЛИГА - 31. КОЛО:

Аугзбург - Леверкузен 1:4 (1:1)
/Дансо 12 - Фоланд 15, Хаверец 48, Тах 60, Брандт 88/

у суботу

Борусија Д. - Шалке 15.30
Ајнтрахт - Херта
Фортуна - Вердер
Хановер - Мајнц
РБ Лајпциг - Фрајбург
Штутгарт - Менхенгладбах 18.30

у недјељу

Хофенхајм - Волфсбург 15.30
Нирнберг - Бајерн 18.00

ТАБЕЛА: Бајерн 70, Борусија 69, Лајпциг 61, Ајнтрахт 53, Борусија Менхенгладбах 51, Бајер (+1) 51, Хофенхајм 50, Вердер 46, Волфсбург 46, Фортуна 37, Мајнц 36, Херта 36, Фрајбург 32, Аугзбург (+1) 31, Шалке 27, Штутгарт 21, Нирнберг 18, Хановер 15.

Извор: мондо.ба/Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар