Priča: Bez straha, do titule!

Ovo je najbitniji momenat sezone. Crvena zvezda ima drugu meč loptu koju treba da iskoristi. Tako će pokazati da ova generacija zaista poseduje šampionski gen i da može da iznese ono najveće opterećenje - da se vrati na tron na mestu gde je pehar izgubljen prošle godine.

Košarka 19.04.2019 | 13:30
Priča: Bez straha, do titule!
Došao je trenutak kada ćemo saznati da li će Crvena zvezda staviti šampionsku tačku na Jadransku ligu za ovu sezonu, ili će se finalna serija vratiti u Beograd za majstoricu koja bi bila odigrana u ponedeljak. Košarkaši Budućnosti sve nade polažu baš u takav scenario, dok se u taboru Crvene zvezde širi optimizam i veruje da je utakmica u sredu bila splet nesrećnih okolnosti i da će sve biti gotovo večeras (TV Arena Sport, 19.00)!

Dok temperatura polako raste, Crnu Goru je ovog jutra potresla vest da će Sportski centar Morača biti ispražnjen. Takav scenario najavljen je u kasnim večernjim satima juče, a ovog jutra je zvanično potvrđen iz sedišta ABA lige! Disciplinski sudija Saša Pavličić Bekić doneo je odluku o delimičnom pražnjenju dvorane, gde će sedišta kraj terena i prva tri reda tribina biti bez navijača zbog, kako je istaknuto, nedovoljno dobre organizacije utakmice u sredu uveče. 

Ovakav rasplet trebalo bi da unese dodatni elan u redove crveno-belih, koji su tokom jučerašnjeg dana isključivo bili fokusirani na psihološku stabilizaciju ekipe i pronalaženje idealne zone komfora kako bi se posao završio danas! Milan Tomić i njegovi igrači žele da 25 minuta kvalitetne košarke pretvore u nastup vredan šampionskog prstena, što je bila glavna tema klupskih sastanaka i razgovora obavljenih pre i posle sinoćnjeg treninga. 

„Na ovakvim utakmicama ne možemo da znamo šta će da presudi. Treba da budemo koncentrisani samo na košarku i da se bavimo samo ovim lepim sportom koji se zove košarka“, poručio je Tomić uoči treninga i dodao:

„Moramo da sprečimo i kontranapad Budućnosti. Tu su napravili veliku prednost i jedan od faktora bio je Koti Klark, moramo da reagujemo bolje u odbrani. Što se napada tiče, od početka sezone znamo da na ovakvim utakmicama moramo da budemo dobri u oba smera da bismo došli do cilja. U analizi treće i četvrte deonice, videli smo da nam je napad bio jako loš. Odbrana nije bila toliko loša, koliko napad. Moramo da budemo pametni, da imamo veću brzinu u napadu, protok lopte i da biramo najbolje šuteve, a to je ono što nam daje protivnik“.

Kroz analizu treće utakmice mogli ste da pročitate i nekoliko crtica, odnosno bitnih stavki koje bi Crvena zvezda trebalo da promeni kako završila ovo finale u svoju korist. Crveno-beli moraju da se vrate u reket odakle ih je odbrana Budućnosti izbacila, a čak i kada su uspeli da se nađu unutar iscrtanog prostora, Majkl Odžo bi bio udvajan, što se obično završavalo loše po Zvezdu. Bili Beron mora da smanji ulogu plejmejkera i ograniči se na svoju prirodnu poziciju beka šutera, a možda i najvažnije biće pronaći rešenje za Kotija Klarka, mada je pitanje da li će nekadašnji MVP VTB lige imati dovoljno snage da iznese još jednu bitnu rolu, odnosno da li će ga kolena poslušati. Uz bolje šutersko veče Ognjena Dobrića i Dejana Davidovca, rasterećenijeg Filipa Čovića i bolju koncentraciju, Zvezda bi napravila veliki korak napred ka osvajanju titule. 

Košarkaši Budućnosti će, pak, pokušati da u korenu saseku Zvezdinu reakciju, uprkos smanjenju kapaciteta tribina. Jasmin Repeša se nije oglašavao u danu između dve utakmice, niti bilo ko iz kluba, ali je cilj i dalje aktuelnog šampiona Jadranske lige jasan - da se serija produži do majstorice, pa šta bude...

„Zvezda je odbranila svoj teren, sada je naš red da to uradimo. Samo razmišljamo o tome, zaboravili smo sve što se ranije dešavalo. Sad moramo da idemo dalje i razmišljamo o narednoj utakmici. Varvari su bili odlični, cela Podgorica je došla, zahvalni smo za ljubav koju nam je pokazala. Ne bih pravio poređenje između naših i navijača Zvezde, jer su meni naši uvek najbolji. Nosili su nas i nadam se da će doći i u petak i gurati nas“, poručio je Noris Kol. 

Ovo je najbitniji momenat sezone. Crvena zvezda ima drugu meč loptu koju treba da iskoristi. Tako će pokazati da ova generacija zaista poseduje šampionski gen i da može da iznese ono najveće opterećenje - da se vrati na tron na mestu gde je pehar izgubljen prošle godine. Sad je vreme da se pokažu snaga uma i taktička umešnost.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar