Прича: Без страха, до титуле!

Ово је најбитнији моменат сезоне. Црвена звезда има другу меч лопту коју треба да искористи. Тако ће показати да ова генерација заиста поседује шампионски ген и да може да изнесе оно највеће оптерећење - да се врати на трон на месту где је пехар изгубљен прошле године.

Кошарка 19.04.2019 | 13:30
Прича: Без страха, до титуле!
Дошао је тренутак када ћемо сазнати да ли ће Црвена звезда ставити шампионску тачку на Јадранску лигу за ову сезону, или ће се финална серија вратити у Београд за мајсторицу која би била одиграна у понедељак. Кошаркаши Будућности све наде полажу баш у такав сценарио, док се у табору Црвене звезде шири оптимизам и верује да је утакмица у среду била сплет несрећних околности и да ће све бити готово вечерас (ТВ Арена Спорт, 19.00)!

Док температура полако расте, Црну Гору је овог јутра потресла вест да ће Спортски центар Морача бити испражњен. Такав сценарио најављен је у касним вечерњим сатима јуче, а овог јутра је званично потврђен из седишта АБА лиге! Дисциплински судија Саша Павличић Бекић донео је одлуку о делимичном пражњењу дворане, где ће седишта крај терена и прва три реда трибина бити без навијача због, како је истакнуто, недовољно добре организације утакмице у среду увече. 

Овакав расплет требало би да унесе додатни елан у редове црвено-белих, који су током јучерашњег дана искључиво били фокусирани на психолошку стабилизацију екипе и проналажење идеалне зоне комфора како би се посао завршио данас! Милан Томић и његови играчи желе да 25 минута квалитетне кошарке претворе у наступ вредан шампионског прстена, што је била главна тема клупских састанака и разговора обављених пре и после синоћњег тренинга. 

„На оваквим утакмицама не можемо да знамо шта ће да пресуди. Треба да будемо концентрисани само на кошарку и да се бавимо само овим лепим спортом који се зове кошарка“, поручио је Томић уочи тренинга и додао:

„Морамо да спречимо и контранапад Будућности. Ту су направили велику предност и један од фактора био је Коти Кларк, морамо да реагујемо боље у одбрани. Што се напада тиче, од почетка сезоне знамо да на оваквим утакмицама морамо да будемо добри у оба смера да бисмо дошли до циља. У анализи треће и четврте деонице, видели смо да нам је напад био јако лош. Одбрана није била толико лоша, колико напад. Морамо да будемо паметни, да имамо већу брзину у нападу, проток лопте и да бирамо најбоље шутеве, а то је оно што нам даје противник“.

Кроз анализу треће утакмице могли сте да прочитате и неколико цртица, односно битних ставки које би Црвена звезда требало да промени како завршила ово финале у своју корист. Црвено-бели морају да се врате у рекет одакле их је одбрана Будућности избацила, а чак и када су успели да се нађу унутар исцртаног простора, Мајкл Оџо би био удвајан, што се обично завршавало лоше по Звезду. Били Берон мора да смањи улогу плејмејкера и ограничи се на своју природну позицију бека шутера, а можда и најважније биће пронаћи решење за Котија Кларка, мада је питање да ли ће некадашњи МВП ВТБ лиге имати довољно снаге да изнесе још једну битну ролу, односно да ли ће га колена послушати. Уз боље шутерско вече Огњена Добрића и Дејана Давидовца, растерећенијег Филипа Човића и бољу концентрацију, Звезда би направила велики корак напред ка освајању титуле. 

Кошаркаши Будућности ће, пак, покушати да у корену сасеку Звездину реакцију, упркос смањењу капацитета трибина. Јасмин Репеша се није оглашавао у дану између две утакмице, нити било ко из клуба, али је циљ и даље актуелног шампиона Јадранске лиге јасан - да се серија продужи до мајсторице, па шта буде...

„Звезда је одбранила свој терен, сада је наш ред да то урадимо. Само размишљамо о томе, заборавили смо све што се раније дешавало. Сад морамо да идемо даље и размишљамо о наредној утакмици. Варвари су били одлични, цела Подгорица је дошла, захвални смо за љубав коју нам је показала. Не бих правио поређење између наших и навијача Звезде, јер су мени наши увек најбољи. Носили су нас и надам се да ће доћи и у петак и гурати нас“, поручио је Норис Кол. 

Ово је најбитнији моменат сезоне. Црвена звезда има другу меч лопту коју треба да искористи. Тако ће показати да ова генерација заиста поседује шампионски ген и да може да изнесе оно највеће оптерећење - да се врати на трон на месту где је пехар изгубљен прошле године. Сад је време да се покажу снага ума и тактичка умешност.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар