Nemanja Gordić – rekorder ABA lige!

Po broju asistencija.  Gordić u istoriji ABA lige! Plejmejker Budućnost postao najbolji asistent u ABA ligi svih vremena!

Košarka 19.04.2019 | 11:15
Nemanja Gordić – rekorder ABA lige!
Ne igra finalnu seriju na prepoznatljivom nivou Nemanja Gordić, ali ovih dana ima razloga za zadovoljstvo. Iskusni plejmejker Budućnosti je sa Podgoričanima slavio protiv Crvene zvezde u trećem meču finala ABA lige. Takođe, on je postao rekorder po broju uspešnih dodavanja u regionalnom takmičenju.

Od kada igra u ABA ligi Gordić je zabeležio 834 asistencija… Na toj brojci čestitala mu je i ABA liga na zvaničnom profilu.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je u regionalnom takmičenju igrao za Partizan, Cedevitu i Budućnost. Osvojio je tri šampionska prstena.

Nemanja Gordić je posle dve utakmice finala plej-ofa ABA lige protiv Crvene zvezde u Beogradu, na svom kontu imao 830 asistencija. Sa tom brojkom je stigao na drugo mesto večne liste što se tiče dodavanja u ABA lige.

A u trećoj utakmici finala je postao najbolji asistent u istoriji ABA lige!

Plejmejker Budućnosti je preuzeo vrh od Nebojše Joksimovića i sada pored svog imena ima 834 tačna uspešnih dodavanja za koš.

ABA je na svom “Instagram” profilu objavila kako je 30-godišnji organizator igre definitivno najbolji asistent i čestitala mu je na tome.

Da podsetimo – Budućnost je u sredu uveče smanjila na 1:2 protiv Crvene zvezde u finalnoj seriji ABA lige, a u petak je u "Morači" (petak, 19.00) na programu četvrti meč finala.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar