Немања Гордић – рекордер АБА лиге!

По броју асистенција.  Гордић у историји АБА лиге! Плејмејкер Будућност постао најбољи асистент у АБА лиги свих времена!

Кошарка 19.04.2019 | 11:15
Немања Гордић – рекордер АБА лиге!
Не игра финалну серију на препознатљивом нивоу Немања Гордић, али ових дана има разлога за задовољство. Искусни плејмејкер Будућности је са Подгоричанима славио против Црвене звезде у трећем мечу финала АБА лиге. Такође, он је постао рекордер по броју успешних додавања у регионалном такмичењу.

Од када игра у АБА лиги Гордић је забележио 834 асистенција… На тој бројци честитала му је и АБА лига на званичном профилу.

Репрезентативац Босне и Херцеговине је у регионалном такмичењу играо за Партизан, Цедевиту и Будућност. Освојио је три шампионска прстена.

Немања Гордић је после две утакмице финала плеј-офа АБА лиге против Црвене звезде у Београду, на свом конту имао 830 асистенција. Са том бројком је стигао на друго место вечне листе што се тиче додавања у АБА лиге.

А у трећој утакмици финала је постао најбољи асистент у историји АБА лиге!

Плејмејкер Будућности је преузео врх од Небојше Јоксимовића и сада поред свог имена има 834 тачна успешних додавања за кош.

АБА је на свом “Инстаграм” профилу објавила како је 30-годишњи организатор игре дефинитивно најбољи асистент и честитала му је на томе.

Да подсетимо – Будућност је у среду увече смањила на 1:2 против Црвене звезде у финалној серији АБА лиге, а у петак је у "Морачи" (петак, 19.00) на програму четврти меч финала.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар