Osaka napustila Srbina, ali se on brzo snašao!

Saša Bajin pronašao je novi posao nakon što je prva igračica sveta nedavno odlučila da raskine saradnju sa njim.  Nova srpska teniska kombinacija - Bajin preuzeo Kiki Mladenović.  Doskorašnji trener Naomi Osake brzo je našao posao.

Tenis 19.04.2019 | 12:30
Osaka napustila Srbina, ali se on brzo snašao!
Saša Bajin imao je važnu ulogu u napretku prve teniserke sveta Naome Osake.

U februaru je iznenada saopštila da prekida saradnju sa srpskim trenerom, uprkos tome što je pod Bajinovom palicom osvojila dve grend slem titule, US Open i Australijan Open, i postala prva teniserka iz Azije koja se popela na čelo WTA liste.

Osaka je sa Sašom Bajinom sarađivala nešto više od godinu dana i napravila najveće uspehe u karijeri, a WTA zvanično ga je proglasila najboljim trenerom u 2018. godini.

Srpski stručnjak nije dugo bio bez posla. Ubuduće će sarađivati sa Kristinom Mladenović, Srpkinjom koja nastupa pod zastavom Francuske.

"Dobrodošao u tim, treneru!", napisala je na društvenim mrežama Mladenović, uz fotografiju sa Bajinom.

Kristina Mladenović, koja ima 25 godina, trenutno je 66. igračica sveta, a najbolji plasman u karijeri imala je u oktobru 2017, kada je bila deseta na svetu.

Teniserka, čiji je otac Dragan imao uspešnu rukometnu karijeru i bio član reprezentacije Jugoslavije, koja je 1984. osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, do sada je osvojila jednu titulu u singlu, ali i dve vredne u dublu - 2016. postala je šampionka Rolan Garosa sa Karolinom Garsijom, a prošle godine u paru sa Timeom Baboš podigla je pehar Australijan Opena.

Bajin, koji je odrastao u Nemačkoj, pre saradnje sa Osakom, osam godina je bio sparing partner Serene Vilijams, a radio je i sa Karolinom Voznijacki.

Čovek koji je od Noami Osake stvorio dvostruku osvajačicu grend slemova, kao i prvu igračicu sveta, Saša Bajin ima novu štićenicu.

Nemac ovdašnjih korena od sada će voditi brigu o Francuskinji takođe naših korena, Kristini Mladenović, trenunto 66. teniserki sveta. Popularna Kiki je lepu vest, kao i njen novi strateg objavila na društvenim mrežama. S obzirom na to šta je sve uradio Bajin sa igračicama koje je vodio, možemo očekivati da Mladenovićeva povrati formu koju je imala negde do početka 2018. kada je naglo krenuo pad, te i dalje, pored izuzetno kvalitene igre ima samo jedan WTA pehar u singlu. Ona je krajem 2017, dostigla 10. mesto u pojedinačnoj knkurenciji, što joj je do sada najbolji plasman. Mladenovićeva je, inače daleko uspešnija u dublovima u kojima je osvojila četiri grend slema, od čega dva u miksu.

Saša Bajin je minula dva meseca, od kada mu je Osaka "dala slobodno" sigurno imao stotine ponuda za posao, ali je ipak odabrao devojku sa kojom može da priča na maternjem jeziku. S obzirom na to kako je Serena Vilijams igrala dok joj je on bio trening partner, ali kasnije i Viktorija Azarenka, te Karolina Voznijacki, a posebno Naomi Osaka koju je kao trener izvukao iz opskurnosti i proseka i napravio od nje čudo, verujemo da će i Mladenovićeva da se vrati tamo gde pripada.

Mnogi smatraju da je Noami Osaka uradila veoma glupu stvar prekinuvši saradnju sa Bajinom zbog, kako se navodi "prevelikog pritiska". Od tada jedva da igra,  ai kda zaigra deluje gotovo neprepoznatljivo i uskoro će, po svemu sudeći ostati bez prvog mesta na WTA listi. Saša je inače 2018. završio kao trener godine u WTA.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zmijales

21.04.2019 08:30

luda kuca burazeru

ODGOVORITE