Осака напустила Србина, али се он брзо снашао!

Саша Бајин пронашао је нови посао након што је прва играчица света недавно одлучила да раскине сарадњу са њим.  Нова српска тениска комбинација - Бајин преузео Кики Младеновић.  Доскорашњи тренер Наоми Осаке брзо је нашао посао.

Тенис 19.04.2019 | 12:30
Осака напустила Србина, али се он брзо снашао!
Саша Бајин имао је важну улогу у напретку прве тенисерке света Наоме Осаке.

У фебруару је изненада саопштила да прекида сарадњу са српским тренером, упркос томе што је под Бајиновом палицом освојила две гренд слем титуле, УС Опен и Аустралијан Опен, и постала прва тенисерка из Азије која се попела на чело WТА листе.

Осака је са Сашом Бајином сарађивала нешто више од годину дана и направила највеће успехе у каријери, а WТА званично га је прогласила најбољим тренером у 2018. години.

Српски стручњак није дуго био без посла. Убудуће ће сарађивати са Кристином Младеновић, Српкињом која наступа под заставом Француске.

"Добродошао у тим, тренеру!", написала је на друштвеним мрежама Младеновић, уз фотографију са Бајином.

Кристина Младеновић, која има 25 година, тренутно је 66. играчица света, а најбољи пласман у каријери имала је у октобру 2017, када је била десета на свету.

Тенисерка, чији је отац Драган имао успешну рукометну каријеру и био члан репрезентације Југославије, која је 1984. освојила злато на Олимпијским играма у Лос Анђелесу, до сада је освојила једну титулу у синглу, али и две вредне у дублу - 2016. постала је шампионка Ролан Гароса са Каролином Гарсијом, а прошле године у пару са Тимеом Бабош подигла је пехар Аустралијан Опена.

Бајин, који је одрастао у Немачкој, пре сарадње са Осаком, осам година је био спаринг партнер Серене Вилијамс, а радио је и са Каролином Вознијацки.

Човек који је од Ноами Осаке створио двоструку освајачицу гренд слемова, као и прву играчицу света, Саша Бајин има нову штићеницу.

Немац овдашњих корена од сада ће водити бригу о Францускињи такође наших корена, Кристини Младеновић, тренунто 66. тенисерки света. Популарна Кики је лепу вест, као и њен нови стратег објавила на друштвеним мрежама. С обзиром на то шта је све урадио Бајин са играчицама које је водио, можемо очекивати да Младеновићева поврати форму коју је имала негде до почетка 2018. када је нагло кренуо пад, те и даље, поред изузетно квалитене игре има само један WТА пехар у синглу. Она је крајем 2017, достигла 10. место у појединачној кнкуренцији, што јој је до сада најбољи пласман. Младеновићева је, иначе далеко успешнија у дубловима у којима је освојила четири гренд слема, од чега два у миксу.

Саша Бајин је минула два месеца, од када му је Осака "дала слободно" сигурно имао стотине понуда за посао, али је ипак одабрао девојку са којом може да прича на матерњем језику. С обзиром на то како је Серена Вилијамс играла док јој је он био тренинг партнер, али касније и Викторија Азаренка, те Каролина Вознијацки, а посебно Наоми Осака коју је као тренер извукао из опскурности и просека и направио од ње чудо, верујемо да ће и Младеновићева да се врати тамо где припада.

Многи сматрају да је Ноами Осака урадила веома глупу ствар прекинувши сарадњу са Бајином због, како се наводи "превеликог притиска". Од тада једва да игра,  аи кда заигра делује готово непрепознатљиво и ускоро ће, по свему судећи остати без првог места на WТА листи. Саша је иначе 2018. завршио као тренер године у WТА.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Змијалес

21.04.2019 08:30

луда куца буразеру

ОДГОВОРИТЕ