Plej-of: Odlični Bobi i istorijski brejk Klipersa!

Filadelfija i Los Anđeles Klipersi izjednačili na 1:1 u plej-of serijama NBA lige. Boban Marjanović igrao odličnu utakmicu protiv Bruklina.  Spektakularan preokret Klipersa, Golden Stejtu malo 31 razlike prednosti! Na sve to se povredio i Demarkus Kazins, sada je 1:1 u seriji.  Bobi blistao, Ajverson i Mutombo slavili svaki njegov koš - Siksersi izjednačili.  U trećij četvrtini Filadelfija ubacila 51 poen i rešila meč. . .

Košarka 16.04.2019 | 12:00
Plej-of: Odlični Bobi i istorijski brejk Klipersa!
Filadelfija i Los Anđeles Klipersi uspeli su da stignu do izjednačenja u drugom utakmicama plej-ofa NBA lige. Sikstersi su na Istoku, kao domaćini, savladali Bruklin 145:123, dok su Klipersi na Zapadu, u istorijskom preokretu, zadali udarac Golden Stejtu - 135:131.

U noći između ponedeljka i utorka odigrane su dve utakmice doigravanja u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi, a jednu je obeležio Boban Marjanović, drugu nestvaran preokret Klipersa u Ouklandu.

Srpski centar "vukao" je Filu do izjednačenja, a posebno se istakao u prvom poluvremenu, kada je za kratko vreme na parketu postigao deset poena. Inače, Marjanović je proveo uobičajenih 18 minuta u igri i za to vreme postigao 16 poena i imao osam skokova.



Domaćin je postavio novi rekord po broju postignutih poena u jednoj četvrtini. Filadelfija ih je u trećoj postigla 51, a primila samo 23! Upravo je u tom delu meča duel bio rešen.

Džoel Embid bio je prvi strelac u pobedničkoj ekipi sa 23 poena i deset skokova, Tobi Heris je postigao 19, a Ben Simons 18.

Filadelfija se vratila posle startnog poraza od Bruklina. Siksersi su noćas pred svojom publikom uspeli da izjednače na 1:1 u plej-of seriji nakon fantastičnog meča i trijumfa od 145:123. Domaći su meč rešili u trećoj deonici, kada su i izjednačili rekord po broju poena u četvrtini računajući utakmice doigravanja - ubacili su čak 51. Srpski reprezentativni centar Boban Marjanović imao je odličnu rolu i sa 16 koševa i osam skokova značajno doprineo ubedljivoj pobedi. 

Bobiju je ovo najbolji učinak u plej-ofu. On je pokazao da se Bret Braun i Siksersi mogu ozbiljno osloniti na njegove usluge u ovoj seriji. Jer Srbin nije pogađao kada je pitanje pobednika bilo odlučeno, već je najbolji bio upravo u prvom delu utakmice. U prvoj deonici imao je je period nešto kraći od četiri minuta kada je vezao osam poena (4/4 iz igre)...

Marjanović je na parketu proveo ukupno 18 minuta i za to vreme šutirao 8/14. Pored osam skokova još je upisao po rampu, asistenciju, blokadu i izgubljenu loptu. Igrom našeg centra posebno su oduševljene bile legende Filadelfije - Dikembe Mutombo i Alen Ajveroson. Njih dvojica burno su proslavljali svaki Bobijev koš.  

Siksersi su inače mnogo bolje odigrali nego u prvoj utakmici pre dva dana. Tokom druge četvrtine stekli su dvocifrenu prednost, a onda u pomenutoj trećoj (samo još Lejkersi 1962. ubacili 51 poen za 12 minuta) totalno razbili goste, pošto su u jednom momentu imali čak 29 razlike - 112:83. Sve ostalo do kraja bilo je samo rutina. Ovo je 13. put u istoriji plej-of utakmica da je neki tim ubacio najmanje 145 koševa i prvi put od 1990, kada su Seltiksi strpali 157 Njujork Niksima.  

Posle vrlo loše partije pre dva dana Bena Simonsa noćas smo videli u pravom svetlu. On je ubacio 19 poena, uhvatio 10 lopti i podelio 12 asistencija, postavši tako tek treći igrač Filadelfije, posle Barklija i Čejmberlena, kome je pošlo za rukom da više od jednog puta upiše tripl-dabl u plej-ofu. Simons je imao podršku u U Džoelu Embidu pre svih (23p+10sk), te Tobijasu Herisu (19p) i Džej Džej Rediku (17). Na drugoj strani klupa mnogo bolja od startera. Samo Danđelo Rasel bio je dvocifren kada su u pitanju igrači koji su počeli meč. Ubacio je 16 poena. Dinvidi 19, Holis Džefers 15... 

Treći meč ovih rivala na programu je u noći između četvrtka i petka od dva sata po ponoći. 



Prva drama viđena je u Ouklandu, gde su Klipersi napravili najveći povratak u istoriji NBA plej-ofa nadoknadivši deficiti od 31 poena. Pre toga rekord je bio u vlasništvu njihovog gradskog rivala Los Anđeles Lejkersa. "Jezeraži" su 1989. nadoknadili protiv Sijetla "-29", dok su Klipersi 2012. uspeli da se vrate nakon "-27" protiv Menfisa.

Lo Vilijams bio je nezadrživ…

Precizni Amerikanci su izračunali da su Klipersi sedam i po minuta pre kraja imali u procentima 0,01 šanse za pobedom. Šampion je u tim trenucima vodio 118:102. Golden Stejt je najveću prednost imao tokom treće deonice, kada je vodio 94:63. Do kraja je ostalo oko 20 minuta, što je Klipersima bilo dovoljno da postignu 72 poena, a prime samo 37.



Vilijams je ubacio 36, Montrezel Herel 25 (10 skokova), dok je Danilo Galinari stao na 24 poena. Kod Voriorsa je najefikasniji bio Stef Kari sa 29 poena.

Tragičar utakmice bio je Demarkus Kazins koji je zbog povrede kolena već u prvoj četvrtini odšepao do svlačionice i više se nije vraćao na teren.

Spektakularan preokret i brejk Los Anđeles Klipersa na gostovanju Golden Stejtu. Gubili su Klipersi sa 31 razlike u 29. minutu utakmice (63:94), ali su do kraja utakmice uspeli da preokrenu, dobiju meč sa 135:131 i izjednače u seriji na 1:1.

Ipak, malo-pomalo Klipersi su topili tu prednost pre svega predvođeni raspucanim Lu Vilijamsom koji je ubacio 36 poena, pa su na pet minuta pre kraja uveli utakmicu u egal. Stef Kari je trojkom najavio dobre vesti za svoje navijače i Golden Stejt je poveo sa 131:128, ali su gosti posle tajm-auta Dok Riversa uspeli da povežu pet poena i povedu sa 133:131. Kari je naravno uzeo sledeći šut za Golden Stejt, ali je promašio trojku, dok je Herel na drugoj strani sa dva slobodna bacanja postavio konačni rezultat.

Golden Stejt je prvu deonicu dobio sa 33:25, drugu sa 40:25, na poluvremenu je vodio sa 73:50, ali mu ništa od toga nije bilo dovoljno da dobije ovaj meč.

Pomenusmo Vilijamsa koji je bio najbolji igrač kod Klipersa, za 32 minuta dao je 36 poena, imao je dva skoka, 11 asistencija, dve ukradene lopte i jednu blokadu uz ukupan šut iz igre 13/22. Pored njega, Kliperse su do ovog velikog preoreta vodili i Montrezl Herel sa 25 poena i 10 skokova, kao i Danilo Galinari sa 24 poena.

Kod Golden Stejta je najbolji bio Stef Kari sa 29 poena, Kevin Durant je dodao 21 poen, Klej Tompson 17 i Drejmond Grin 14.

Priličan problem u najavi za Golden Stejt, pored ovog poraza, je i to što je se Demarkus Kazins povredio. On je probao da stigne jednu loptu u četvrtom minutu utakmice, ali je pri tome nezgodno pao i uhvatio se za nogu. Nije izgledali nimalo prijatno, a poznajući njega i njegove probleme sa povredama, ovo je problem u najavi za Ratnike. Kazins će odraditi u toku današnjeg dana detaljne preglede, a prve informacije kažu da je u pitanju kvadriceps. Da li samo istegnući ili pucanje mišića, videćemo.



Bilo je svega i svačega na parketu, a bilo je i vatre. Pogađate, ponovo su u okršaju bili Kevin Durant i Patrik Beverli. Da se ne vole to nije tajna, znamo i da su zbog sukoba su isključeni u prvoj utakmici. Sada su samo nastavili. Bilo je tu koškanja, guranja, ali ovoga puta srećom nije eskaliralo u nešto teže.

Na sledećoj utakmici će Klipersi biti domaćini, a ona se igra 19. aprila. Sada će Golden Stejt juriti da nadomesti brejk. Na ovoj utakmici je od gotovog napravio veresiju.

NBA - REZULTATI

Filadelfija - Bruklin 145:123    /1:1 u seriji/
/Embid 23 - Dinvidi 19/

Golden Stejt - Los Anđeles Klipers 131:135   /1:1 u seriji/
/Kari 29 - Vilijams 36/

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar