Плеј-оф: Одлични Боби и историјски брејк Клиперса!

Филаделфија и Лос Анђелес Клиперси изједначили на 1:1 у плеј-оф серијама НБА лиге. Бобан Марјановић играо одличну утакмицу против Бруклина.  Спектакуларан преокрет Клиперса, Голден Стејту мало 31 разлике предности! На све то се повредио и Демаркус Казинс, сада је 1:1 у серији.  Боби блистао, Ајверсон и Мутомбо славили сваки његов кош - Сиксерси изједначили.  У трећиј четвртини Филаделфија убацила 51 поен и решила меч. . .

Кошарка 16.04.2019 | 12:00
Плеј-оф: Одлични Боби и историјски брејк Клиперса!
Филаделфија и Лос Анђелес Клиперси успели су да стигну до изједначења у другом утакмицама плеј-офа НБА лиге. Сикстерси су на Истоку, као домаћини, савладали Бруклин 145:123, док су Клиперси на Западу, у историјском преокрету, задали ударац Голден Стејту - 135:131.

У ноћи између понедељка и уторка одигране су две утакмице доигравања у најквалитетнијој кошаркашкој лиги, а једну је обележио Бобан Марјановић, другу нестваран преокрет Клиперса у Оукланду.

Српски центар "вукао" је Филу до изједначења, а посебно се истакао у првом полувремену, када је за кратко време на паркету постигао десет поена. Иначе, Марјановић је провео уобичајених 18 минута у игри и за то време постигао 16 поена и имао осам скокова.



Домаћин је поставио нови рекорд по броју постигнутих поена у једној четвртини. Филаделфија их је у трећој постигла 51, а примила само 23! Управо је у том делу меча дуел био решен.

Џоел Ембид био је први стрелац у победничкој екипи са 23 поена и десет скокова, Тоби Херис је постигао 19, а Бен Симонс 18.

Филаделфија се вратила после стартног пораза од Бруклина. Сиксерси су ноћас пред својом публиком успели да изједначе на 1:1 у плеј-оф серији након фантастичног меча и тријумфа од 145:123. Домаћи су меч решили у трећој деоници, када су и изједначили рекорд по броју поена у четвртини рачунајући утакмице доигравања - убацили су чак 51. Српски репрезентативни центар Бобан Марјановић имао је одличну ролу и са 16 кошева и осам скокова значајно допринео убедљивој победи. 

Бобију је ово најбољи учинак у плеј-офу. Он је показао да се Брет Браун и Сиксерси могу озбиљно ослонити на његове услуге у овој серији. Јер Србин није погађао када је питање победника било одлучено, већ је најбољи био управо у првом делу утакмице. У првој деоници имао је је период нешто краћи од четири минута када је везао осам поена (4/4 из игре)...

Марјановић је на паркету провео укупно 18 минута и за то време шутирао 8/14. Поред осам скокова још је уписао по рампу, асистенцију, блокаду и изгубљену лопту. Игром нашег центра посебно су одушевљене биле легенде Филаделфије - Дикембе Мутомбо и Ален Ајверосон. Њих двојица бурно су прослављали сваки Бобијев кош.  

Сиксерси су иначе много боље одиграли него у првој утакмици пре два дана. Током друге четвртине стекли су двоцифрену предност, а онда у поменутој трећој (само још Лејкерси 1962. убацили 51 поен за 12 минута) тотално разбили госте, пошто су у једном моменту имали чак 29 разлике - 112:83. Све остало до краја било је само рутина. Ово је 13. пут у историји плеј-оф утакмица да је неки тим убацио најмање 145 кошева и први пут од 1990, када су Селтикси стрпали 157 Њујорк Никсима.  

После врло лоше партије пре два дана Бена Симонса ноћас смо видели у правом светлу. Он је убацио 19 поена, ухватио 10 лопти и поделио 12 асистенција, поставши тако тек трећи играч Филаделфије, после Барклија и Чејмберлена, коме је пошло за руком да више од једног пута упише трипл-дабл у плеј-офу. Симонс је имао подршку у У Џоелу Ембиду пре свих (23п+10ск), те Тобијасу Херису (19п) и Џеј Џеј Редику (17). На другој страни клупа много боља од стартера. Само Данђело Расел био је двоцифрен када су у питању играчи који су почели меч. Убацио је 16 поена. Динвиди 19, Холис Џеферс 15... 

Трећи меч ових ривала на програму је у ноћи између четвртка и петка од два сата по поноћи. 



Прва драма виђена је у Оукланду, где су Клиперси направили највећи повратак у историји НБА плеј-офа надокнадивши дефицити од 31 поена. Пре тога рекорд је био у власништву њиховог градског ривала Лос Анђелес Лејкерса. "Језеражи" су 1989. надокнадили против Сијетла "-29", док су Клиперси 2012. успели да се врате након "-27" против Менфиса.

Ло Вилијамс био је незадржив…

Прецизни Американци су израчунали да су Клиперси седам и по минута пре краја имали у процентима 0,01 шансе за победом. Шампион је у тим тренуцима водио 118:102. Голден Стејт је највећу предност имао током треће деонице, када је водио 94:63. До краја је остало око 20 минута, што је Клиперсима било довољно да постигну 72 поена, а приме само 37.



Вилијамс је убацио 36, Монтрезел Херел 25 (10 скокова), док је Данило Галинари стао на 24 поена. Код Вориорса је најефикаснији био Стеф Кари са 29 поена.

Трагичар утакмице био је Демаркус Казинс који је због повреде колена већ у првој четвртини одшепао до свлачионице и више се није враћао на терен.

Спектакуларан преокрет и брејк Лос Анђелес Клиперса на гостовању Голден Стејту. Губили су Клиперси са 31 разлике у 29. минуту утакмице (63:94), али су до краја утакмице успели да преокрену, добију меч са 135:131 и изједначе у серији на 1:1.

Ипак, мало-помало Клиперси су топили ту предност пре свега предвођени распуцаним Лу Вилијамсом који је убацио 36 поена, па су на пет минута пре краја увели утакмицу у егал. Стеф Кари је тројком најавио добре вести за своје навијаче и Голден Стејт је повео са 131:128, али су гости после тајм-аута Док Риверса успели да повежу пет поена и поведу са 133:131. Кари је наравно узео следећи шут за Голден Стејт, али је промашио тројку, док је Херел на другој страни са два слободна бацања поставио коначни резултат.

Голден Стејт је прву деоницу добио са 33:25, другу са 40:25, на полувремену је водио са 73:50, али му ништа од тога није било довољно да добије овај меч.

Поменусмо Вилијамса који је био најбољи играч код Клиперса, за 32 минута дао је 36 поена, имао је два скока, 11 асистенција, две украдене лопте и једну блокаду уз укупан шут из игре 13/22. Поред њега, Клиперсе су до овог великог преорета водили и Монтрезл Херел са 25 поена и 10 скокова, као и Данило Галинари са 24 поена.

Код Голден Стејта је најбољи био Стеф Кари са 29 поена, Кевин Дурант је додао 21 поен, Клеј Томпсон 17 и Дрејмонд Грин 14.

Приличан проблем у најави за Голден Стејт, поред овог пораза, је и то што је се Демаркус Казинс повредио. Он је пробао да стигне једну лопту у четвртом минуту утакмице, али је при томе незгодно пао и ухватио се за ногу. Није изгледали нимало пријатно, а познајући њега и његове проблеме са повредама, ово је проблем у најави за Ратнике. Казинс ће одрадити у току данашњег дана детаљне прегледе, а прве информације кажу да је у питању квадрицепс. Да ли само истегнући или пуцање мишића, видећемо.



Било је свега и свачега на паркету, а било је и ватре. Погађате, поново су у окршају били Кевин Дурант и Патрик Беверли. Да се не воле то није тајна, знамо и да су због сукоба су искључени у првој утакмици. Сада су само наставили. Било је ту кошкања, гурања, али овога пута срећом није ескалирало у нешто теже.

На следећој утакмици ће Клиперси бити домаћини, а она се игра 19. априла. Сада ће Голден Стејт јурити да надомести брејк. На овој утакмици је од готовог направио вересију.

НБА - РЕЗУЛТАТИ

Филаделфија - Бруклин 145:123    /1:1 у серији/
/Ембид 23 - Динвиди 19/

Голден Стејт - Лос Анђелес Клиперс 131:135   /1:1 у серији/
/Кари 29 - Вилијамс 36/

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар