ITA: Šutirali 32 puta, nisu dali gol!

Ultraofanziva Atalante nije se isplatila, najslabiji gost u ligi uzeo bod u Bergamu.  Drongovski kupio lopte kao u Matriksu, Atalanti bod, slavilo se u Milanu i Rimu! Empoli odoleo na Bentegodiju pre svega zahvaljujući poljskom golmanu.

Fudbal 16.04.2019 | 11:45
ITA: Šutirali 32 puta, nisu dali gol!
Nestvarna je statistika na kraju meča Atalanta - Empoli, gdje su domaći fudbaleri uputili čak 32 šuta, od čega 18 u okvir gola rivala, ali nisu uspjeli da zatresu mrežu fenomenalnog golmana Bartolomeja Dragovskoj.

Posljednji meč 32. kola Serije A u Bergamu završen je najnepopularnijim rezultatom, nakon čega sigurno ruke trljaju u Milanu i Romi, Atalantinim rivalima za četvrtu poziciju, posljednju koja vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

Ultraofanziva Atalante nije se isplatila, pa je protiv najlošije gostujuće ekipe, koja je uz već otpisani Kjevo jedina bez pobjede van svog stadiona ove sezone (sada pet remija i čak 11 poraza), osvojen samo bod, čime je propuštena prilika za bodovno izjednačenje sa "rosonerima".

Od početka utakmice domaći su krenuli sa atacima, čak 16 puta šutirali u prvom poluvremenu, ali sjajni Poljak je sve branio.

Hans Hatebur imao je najbolju šansu u prvom dijelu, Andrea Mazijelo početkom nastavka pogodio je stativu, a do kraja meča gostujuća mreža kao da je ostala začarana.

Kiks Atalante pokušaće u srijedu da iskoristi i Lacio, koji igra zaostali meč sa Udinezeom.

S druge strane, Empoli je osvojio veliki bod, koji bi mu mogao mnogo značiti u predstojećim bitkama za opstanak.

Bartolomej Drongovski je stavio katanac. Atalanta je tukla kao na šuterskom treningu, ali za Empolijevog golmana nije imala rešenje. Na kraju s obzirom na broj prilika nestvarnih 0:0 kao rezultat koji je najviše obradovao Milan i Romu, pošto je Atalanta ostala na šestom mestu, iako je mogla i da se poravna sa Rosonerima na poziciji broj četiri.

U stvari, pravo je čudo kako se to nije desilo. Atalanta je od prvog do poslednjeg minuta bila dominantan tim na terenu, Josip Iličić je još jednom demonstrirao da je neverovatno potcenjen majstor fudbala, Duvan Zapata je bio svuda, ali protiv Drongovskog se nije moglo. Čak 32 udaraca ka golu gostiju, neverovatnih 18 u okvir, nije baš svaka bila epska odbrana, ali bar jedno deset puta Drongovski je spasavao sigurne golove Atalante. Ako Empoli uspe da sačuva status prvoligaša – a ne sumnjamo da to može jer je u poslednje vreme savladao i direktnog rivala Frozinone, pa zatim Napoli – dovođenje 21-godišnjeg Poljaka iz Fjorentine ispostaviće se kao jedna od najboljih januarskih pozajmica na Apeninima.

Samo još kad bi ovakvu partiju pružio i sledeće nedelje protiv SPAL-a u meču u kome bi Empoli sa pravom mogao da se nada bodovima spasa pre no što za dve nedelje u možda i odlučujućem susretu ode na noge Bolonji Siniše Mihajlovića. I samo još kada bi ostatak Empolijeve ekipe odigrao malo bolje. Mada protiv Atalante to baš i lako, bez obzira na probleme sa realizacijom. Do sledeće nedelje moraće to da isprave. Napulj na San Paolu ih čeka. Sasvim druga dimenzija.

SERIJA A - 32. KOLO:

Atalanta - Empoli 0:0

Odigrano u nedjelju:

Torino - Kaljari 1:1 (0:0)
/Zaza 52 - Pavoleti 74/

Fiorentina - Bolonja 0:0

Sampdorija - Đenova 2:0 (0:0)
/Defrel 3, Kvaljarela 52 pen/

Sasuolo - Parma 0:0

Kjevo - Napoli 1:3 (0:1)
/Cesar 90 - Kulibali 15, 81, Milik 64/

Frozinone - Inter 1:3 (0:2)
/Kasata 62 - Naingolan 19, Perišić 37 pen, Vesino 90+3/

Odigrano u subotu:

SPAL - Juventus 2:1 (0:1)
/Bonifaci 49, Flokari 74 - Ken 30/

Roma - Udineze 1:0 (0:0)
/Džeko 68/

Milan - Lacio 1:0 (0:0)
/Kesi 79 pen/

TABELA: Juventus 84, Napoli 67, Inter 60, Milan 55, Roma 54, Atalanta 53, Torino 50, Lacio (-1) 49, Sampdorija 48, Fiorentina 40, Sasuolo 37, Kaljari 37, SPAL 35, Parma 35, Đenova 34, Udineze (-1) 32, Bolonja 31, Empoli 29, Frozinone 23, Kjevo 11*.

*Napomena: Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar