ИТА: Шутирали 32 пута, нису дали гол!

Ултраофанзива Аталанте није се исплатила, најслабији гост у лиги узео бод у Бергаму.  Дронговски купио лопте као у Матриксу, Аталанти бод, славило се у Милану и Риму! Емполи одолео на Бентегодију пре свега захваљујући пољском голману.

Фудбал 16.04.2019 | 11:45
ИТА: Шутирали 32 пута, нису дали гол!
Нестварна је статистика на крају меча Аталанта - Емполи, гдје су домаћи фудбалери упутили чак 32 шута, од чега 18 у оквир гола ривала, али нису успјели да затресу мрежу феноменалног голмана Бартоломеја Драговској.

Посљедњи меч 32. кола Серије А у Бергаму завршен је најнепопуларнијим резултатом, након чега сигурно руке трљају у Милану и Роми, Аталантиним ривалима за четврту позицију, посљедњу која води у Лигу шампиона наредне сезоне.

Ултраофанзива Аталанте није се исплатила, па је против најлошије гостујуће екипе, која је уз већ отписани Кјево једина без побједе ван свог стадиона ове сезоне (сада пет ремија и чак 11 пораза), освојен само бод, чиме је пропуштена прилика за бодовно изједначење са "росонерима".

Од почетка утакмице домаћи су кренули са атацима, чак 16 пута шутирали у првом полувремену, али сјајни Пољак је све бранио.

Ханс Хатебур имао је најбољу шансу у првом дијелу, Андреа Мазијело почетком наставка погодио је стативу, а до краја меча гостујућа мрежа као да је остала зачарана.

Кикс Аталанте покушаће у сриједу да искористи и Лацио, који игра заостали меч са Удинезеом.

С друге стране, Емполи је освојио велики бод, који би му могао много значити у предстојећим биткама за опстанак.

Бартоломеј Дронговски је ставио катанац. Аталанта је тукла као на шутерском тренингу, али за Емполијевог голмана није имала решење. На крају с обзиром на број прилика нестварних 0:0 као резултат који је највише обрадовао Милан и Рому, пошто је Аталанта остала на шестом месту, иако је могла и да се поравна са Росонерима на позицији број четири.

У ствари, право је чудо како се то није десило. Аталанта је од првог до последњег минута била доминантан тим на терену, Јосип Иличић је још једном демонстрирао да је невероватно потцењен мајстор фудбала, Дуван Запата је био свуда, али против Дронговског се није могло. Чак 32 удараца ка голу гостију, невероватних 18 у оквир, није баш свака била епска одбрана, али бар једно десет пута Дронговски је спасавао сигурне голове Аталанте. Ако Емполи успе да сачува статус прволигаша – а не сумњамо да то може јер је у последње време савладао и директног ривала Фрозиноне, па затим Наполи – довођење 21-годишњег Пољака из Фјорентине испоставиће се као једна од најбољих јануарских позајмица на Апенинима.

Само још кад би овакву партију пружио и следеће недеље против СПАЛ-а у мечу у коме би Емполи са правом могао да се нада бодовима спаса пре но што за две недеље у можда и одлучујућем сусрету оде на ноге Болоњи Синише Михајловића. И само још када би остатак Емполијеве екипе одиграо мало боље. Мада против Аталанте то баш и лако, без обзира на проблеме са реализацијом. До следеће недеље мораће то да исправе. Напуљ на Сан Паолу их чека. Сасвим друга димензија.

СЕРИЈА А - 32. КОЛО:

Аталанта - Емполи 0:0

Одиграно у недјељу:

Торино - Каљари 1:1 (0:0)
/Заза 52 - Паволети 74/

Фиорентина - Болоња 0:0

Сампдорија - Ђенова 2:0 (0:0)
/Дефрел 3, Кваљарела 52 пен/

Сасуоло - Парма 0:0

Кјево - Наполи 1:3 (0:1)
/Цесар 90 - Кулибали 15, 81, Милик 64/

Фрозиноне - Интер 1:3 (0:2)
/Касата 62 - Наинголан 19, Перишић 37 пен, Весино 90+3/

Одиграно у суботу:

СПАЛ - Јувентус 2:1 (0:1)
/Бонифаци 49, Флокари 74 - Кен 30/

Рома - Удинезе 1:0 (0:0)
/Џеко 68/

Милан - Лацио 1:0 (0:0)
/Кеси 79 пен/

ТАБЕЛА: Јувентус 84, Наполи 67, Интер 60, Милан 55, Рома 54, Аталанта 53, Торино 50, Лацио (-1) 49, Сампдорија 48, Фиорентина 40, Сасуоло 37, Каљари 37, СПАЛ 35, Парма 35, Ђенова 34, Удинезе (-1) 32, Болоња 31, Емполи 29, Фрозиноне 23, Кјево 11*.

*Напомена: Италијанска фудбалска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар