Đoković: Nadal je UVIJEK favorit na šljaci!

Najbolji teniser sveta sa nestrpljem očekuje nastup kod kuće, na mastersu u Monte Karlu. Prednost daje osvajaču 11 trofeja, a nakon njega "sve je otvoreno".

Tenis 16.04.2019 | 10:45
Đoković: Nadal je UVIJEK favorit na šljaci!
Novak Đoković počinje sezonu na šljaci na mastersu u Monte Karlu.

Iako je imenovan za prvog nosioca, prvi reket sveta ulogu favorita prepušta Rafaelu Nadalu, koji je u Kneževini osvojio 11 rekordnih titular, uključujući i prošle sezone.

"Mislim da je očigledno da je Rafa uvek prvi favorit na svakom zemljanom terenu, gde god da se igra, i to se ne menja. On je još uvek tu. Ako je fizički fit, on je broj jedan na šljaci, i to su jasne stvari", poručio je Đoković pred početak takmičenja u Monte Karlu.

Kao prvi nosilac Đoković je slobodan u prvoj rundi.

Srpski as u Monte Karlu ove sezone brani treće kolo i samo 90 bodova, budući da ga je 2018. u toj fazi eliminisao Dominik Tim (7:6, 2:6, 3:6).

U Monte Karlu, gde i živi, osvajao je dva puta titulu - 2013. i 2015. godine, a ove godine brani teće kolo, u kojem ga je lani porazio Austrijanac Dominik Tim, posle preokreta (7:6, 2:6, 3:6).

"Posle Nadala sve je otvoreno", nastavio je Đoković o favoritima.

"Aleksander Zverev je igrao odlično na šljaci proteklih godina, Dominik Tim takođe. Ove sezone igraće i Rodžer Federer sezonu na zemlju, što mislim da je jako dobro za tenis. Tako da je sve otvoreno", poručio je Đoković, koji prošle sezone nije beležio dobre rezultate na šljaci.

Prvi reket sveta nije zadovoljan kako je igrao na prva dva mastersa sezone, u Majamiju i Indijan Velsu, i kaže da će posle razočaranja koje je doživeo u SAD pokušati da popravi utisak na šljaci i povrati samopouzdanje.

Iako zemlja nije njegova "jača" podloga, statistika kaže da je tokom karijere na turnirima na zemlji imao veoma dobre rezultate. Ostvario je skor 199-52, i jedino bolji procenat uspešnosti od njega ima Rafael Nadal.

"Šljaka je očigledno potpuno drugačija podloga. Fizički je veoma zahtevno igrati na njoj, ali i taktički, jer morate biti strpjivi, uporni i istrajni. To je najsporija podloga, u ova u Monte Karlu, verovatno, najsporija među najsporijima. Moja igra, ali i svakog igrača koji se takmiči, biće na velikom testu, ali mi smo zbog toga ovde", rekao je srpski teniser.

Đoković u sjajnom raspoloženju dočekuje nastavak takmičenja posle kraće pauze i ne krije da jedva čeka da izađe na teren.

"Sjajno je igrati kod kuće. Živim ovde i koristim taj teren poslednjih 15 godina. Naravno, mnogo je mirnije na njemu u vreme kada nije turnir... Sada je to samo drugačiji svet, ali prihvatam ga, sviđa mi se to i jedva čekam da zaigram. Ovo je definitivno jedan od mojih omiljenih turnira", poručio je Đoković.

Pogledajte Novakovu konferenciju za novinare u Monte Karlu, na kojoj je bilo veoma zanimljivo.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar