Ђоковић: Надал је УВИЈЕК фаворит на шљаци!

Најбољи тенисер света са нестрпљем очекује наступ код куће, на мастерсу у Монте Карлу. Предност даје освајачу 11 трофеја, а након њега "све је отворено".

Тенис 16.04.2019 | 10:45
Ђоковић: Надал је УВИЈЕК фаворит на шљаци!
Новак Ђоковић почиње сезону на шљаци на мастерсу у Монте Карлу.

Иако је именован за првог носиоца, први рекет света улогу фаворита препушта Рафаелу Надалу, који је у Кнежевини освојио 11 рекордних титулар, укључујући и прошле сезоне.

"Мислим да је очигледно да је Рафа увек први фаворит на сваком земљаном терену, где год да се игра, и то се не мења. Он је још увек ту. Ако је физички фит, он је број један на шљаци, и то су јасне ствари", поручио је Ђоковић пред почетак такмичења у Монте Карлу.

Као први носилац Ђоковић је слободан у првој рунди.

Српски ас у Монте Карлу ове сезоне брани треће коло и само 90 бодова, будући да га је 2018. у тој фази елиминисао Доминик Тим (7:6, 2:6, 3:6).

У Монте Карлу, где и живи, освајао је два пута титулу - 2013. и 2015. године, а ове године брани теће коло, у којем га је лани поразио Аустријанац Доминик Тим, после преокрета (7:6, 2:6, 3:6).

"После Надала све је отворено", наставио је Ђоковић о фаворитима.

"Александер Зверев је играо одлично на шљаци протеклих година, Доминик Тим такође. Ове сезоне играће и Роџер Федерер сезону на земљу, што мислим да је јако добро за тенис. Тако да је све отворено", поручио је Ђоковић, који прошле сезоне није бележио добре резултате на шљаци.

Први рекет света није задовољан како је играо на прва два мастерса сезоне, у Мајамију и Индијан Велсу, и каже да ће после разочарања које је доживео у САД покушати да поправи утисак на шљаци и поврати самопоуздање.

Иако земља није његова "јача" подлога, статистика каже да је током каријере на турнирима на земљи имао веома добре резултате. Остварио је скор 199-52, и једино бољи проценат успешности од њега има Рафаел Надал.

"Шљака је очигледно потпуно другачија подлога. Физички је веома захтевно играти на њој, али и тактички, јер морате бити стрпјиви, упорни и истрајни. То је најспорија подлога, у ова у Монте Карлу, вероватно, најспорија међу најспоријима. Моја игра, али и сваког играча који се такмичи, биће на великом тесту, али ми смо због тога овде", рекао је српски тенисер.

Ђоковић у сјајном расположењу дочекује наставак такмичења после краће паузе и не крије да једва чека да изађе на терен.

"Сјајно је играти код куће. Живим овде и користим тај терен последњих 15 година. Наравно, много је мирније на њему у време када није турнир... Сада је то само другачији свет, али прихватам га, свиђа ми се то и једва чекам да заиграм. Ово је дефинитивно један од мојих омиљених турнира", поручио је Ђоковић.

Погледајте Новакову конференцију за новинаре у Монте Карлу, на којој је било веома занимљиво.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар