Duda Ivković analizira plej-of Evrolige...

Dva puta po 3:2, jednom 3:1 i 50:50 u okršaju Barse i Efesa.  Samo Fener siguran.

Košarka 16.04.2019 | 12:30
Duda Ivković analizira plej-of Evrolige...
Reči Dušana Dude Ivkovića uvek se slušaju s velikom pažnjom i legendarni srpski trener uživa ogromno poštovanje gde god se pojavi. U Grčkoj ga mnogi gledaju kao u ikonu, zbog čega svaka njegova izjava posebno dobija na težini.

Čovek koji je sa Olimpijakosom dva puta osvajao šampionsku krunu u Evroligi prognozirao je za grčki Fosonline predstojeće susrete u četvrtfinalu Evrolige, koji su na programu već narednog utorka i srede. Legendarni Duda veruje da bi tri od četiri četvrtfinalne serije mogle da odu sve do majstorice, odnosno pete utakmice, a da je samo Fenerbahče u ovom trenutku siguran da će kartu za Fajnal for overiti ranije. 

REAL MADRID – PANATINAIKOS

„Real Madrid je tim koji zahvaljujući treneru Pablu Lasu može dodatno da se podigne u ovom delu sezone. Ako se ne dogodi nešto ne predviđeno poput, recimo, nekih težih pobeda, mislim da će Real pobediti sa 3-2“, ističe Ivković.

EFES – BARSELONA

„Ovo je definitivno najjači par četvrtfinala. Efes je obezbedio potrebnu prednost domaćeg terena zahvaljujući dobrim igrama tokom sezone. Micić i Larkin daju ritam igri, a iako su drugačiji tipovi igrača, daju ekipi potrebnu sigurnost u napadu. Očekujem tesnih pet utakmica, a oba tima imaju podjednake šanse da prođu dalje“.

FENERBAHČE – ŽALGIRIS

„Fenerbahče ide dalje sa rezultatom 3-1. Žalgiris se dosta popravio u finišu sezone i definitivno nije poželjan rival ni za jedan tim. Međutim, Fenerova prednost nije samo jer na klupi ima Željka Obradovića, već ima i veliko igračko iskustvo, što pravi razliku“.

CSKA MOSKVA – BASKONIJA

„CSKA prolazi takođe s 3-2. U njihovom poslednjem okršaju u Rusiji videlo se koliko može da bude neizvesno. Baskoniji se vratio Tornike Šengelija, što daje određenu nadu gostima. Međutim, zbog prednosti domaćeg terena verujem da će CSKA proći, ali u majstorici“.

Podsetimo, četvrtfinale Evrolige igra se po sistemu 2-2-1, a prvi tim koji stigne do tri pobede ide na Fajnal for Evrolige. Završni turnir igra se od 17. do 19. maja u Vitoriji. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar