Дуда Ивковић анализира плеј-оф Евролиге...

Два пута по 3:2, једном 3:1 и 50:50 у окршају Барсе и Ефеса.  Само Фенер сигуран.

Кошарка 16.04.2019 | 12:30
Дуда Ивковић анализира плеј-оф Евролиге...
Речи Душана Дуде Ивковића увек се слушају с великом пажњом и легендарни српски тренер ужива огромно поштовање где год се појави. У Грчкој га многи гледају као у икону, због чега свака његова изјава посебно добија на тежини.

Човек који је са Олимпијакосом два пута освајао шампионску круну у Евролиги прогнозирао је за грчки Фосонлине предстојеће сусрете у четвртфиналу Евролиге, који су на програму већ наредног уторка и среде. Легендарни Дуда верује да би три од четири четвртфиналне серије могле да оду све до мајсторице, односно пете утакмице, а да је само Фенербахче у овом тренутку сигуран да ће карту за Фајнал фор оверити раније. 

РЕАЛ МАДРИД – ПАНАТИНАИКОС

„Реал Мадрид је тим који захваљујући тренеру Паблу Ласу може додатно да се подигне у овом делу сезоне. Ако се не догоди нешто не предвиђено попут, рецимо, неких тежих победа, мислим да ће Реал победити са 3-2“, истиче Ивковић.

ЕФЕС – БАРСЕЛОНА

„Ово је дефинитивно најјачи пар четвртфинала. Ефес је обезбедио потребну предност домаћег терена захваљујући добрим играма током сезоне. Мицић и Ларкин дају ритам игри, а иако су другачији типови играча, дају екипи потребну сигурност у нападу. Очекујем тесних пет утакмица, а оба тима имају подједнаке шансе да прођу даље“.

ФЕНЕРБАХЧЕ – ЖАЛГИРИС

„Фенербахче иде даље са резултатом 3-1. Жалгирис се доста поправио у финишу сезоне и дефинитивно није пожељан ривал ни за један тим. Међутим, Фенерова предност није само јер на клупи има Жељка Обрадовића, већ има и велико играчко искуство, што прави разлику“.

ЦСКА МОСКВА – БАСКОНИЈА

„ЦСКА пролази такође с 3-2. У њиховом последњем окршају у Русији видело се колико може да буде неизвесно. Басконији се вратио Торнике Шенгелија, што даје одређену наду гостима. Међутим, због предности домаћег терена верујем да ће ЦСКА проћи, али у мајсторици“.

Подсетимо, четвртфинале Евролиге игра се по систему 2-2-1, а први тим који стигне до три победе иде на Фајнал фор Евролиге. Завршни турнир игра се од 17. до 19. маја у Виторији. 

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар