Uhapšeni članovi albanske mafije

Uz podršku Evropola, 64 pripadnika albanske organizovane kriminalne grupe uhapšeno je između 3. i 5. aprila.

Svijet 06.04.2019 | 00:45
Uhapšeni članovi albanske mafije
Oni su uhapšeni tokom istovremene policijske operacije koja je sprovedena u Belgiji, Francuskoj, Holandiji i Italiji i u kojoj je učestvovalo oko 600 policajaca.

Veruje se da su osumnjičeni ilegalno proizvodili i trgovali drogom i da su povezani i sa trgovinom ljudima, prostitucijom i pranjem novca, navodi se u saopštenju Evropola.

Navedenu policijsku akciju prati i složena istraga koja se bavi aktivnostima ove organizovane kriminalne grupe koja deluje u Belgiji, Francuskoj, Holandiji, Italiji i Velikoj Britaniji, a veruje se da su osumnjičeni upravljali sa većim brojem plantaža kanabisa raspoređenih širom Belgije i na severu Francuske, a neki od njih su takođe bili uključeni u slučaj trgovine ljudima u Francuskoj.

U ovoj policijskoj operaciji uhapšeno je 55 osoba u Belgiji, uključujući i vođe ove kriminalne grupe, 7 osoba u Holandiji i još 2 lica u Francuskoj, a u akciji su pored belgijske učestvovale francuska, italijanska, holandska i britanska policija dok je Evropol podržao istragu omogućivši razmenu informacija , proveru podataka u realnom vremenu i drugu potrebnu tehničku podršku.

Do današnjeg dana u ovoj istrazi uklonjeno je 15 zatvorenih plantaža kanabisa i zaplenjeno 8255 biljaka kanabisa, oko 100.000 evra u gotovini i u zlatu, 4 luksuzna vozila i 63 elektronska uređaja.

Albanski organizovani kriminal i dalje ostaje veliki problem za sve zemlje Evrope, a to je pretnja koju Evropol shvata veoma ozbiljno. Očekuje se još operacija ovog tipa u bliskoj budućnosti, kao odgovor policije na ovaj vid kriminalnih aktivnosti, navodi se na kraju saopštenja Evropola.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

EU

06.04.2019 01:01

Slicna akcija se sprema i u BiH.

ODGOVORITE
Name

Ma jok

06.04.2019 02:21

Ma jok,oni su vam super,pa djeca bi vam igrala kosarku ili fudbal, da nije njih,ovako imate Srbe krivce i djecu narkomaba.Uzivaj Evropo sa siptarskom demokratijom!

Name

Lane

06.04.2019 07:02

Od kad ta mafija hara Evropom a oni se tek sad sjetili da nije dobro. To ti je sad kao ambrozija, teško se iskorijeni.

ODGOVORITE