Ухапшени чланови албанске мафије

Уз подршку Европола, 64 припадника албанске организоване криминалне групе ухапшено је између 3. и 5. априла.

Свијет 06.04.2019 | 00:45
Ухапшени чланови албанске мафије
Они су ухапшени током истовремене полицијске операције која је спроведена у Белгији, Француској, Холандији и Италији и у којој је учествовало око 600 полицајаца.

Верује се да су осумњичени илегално производили и трговали дрогом и да су повезани и са трговином људима, проституцијом и прањем новца, наводи се у саопштењу Европола.

Наведену полицијску акцију прати и сложена истрага која се бави активностима ове организоване криминалне групе која делује у Белгији, Француској, Холандији, Италији и Великој Британији, а верује се да су осумњичени управљали са већим бројем плантажа канабиса распоређених широм Белгије и на северу Француске, а неки од њих су такође били укључени у случај трговине људима у Француској.

У овој полицијској операцији ухапшено је 55 особа у Белгији, укључујући и вође ове криминалне групе, 7 особа у Холандији и још 2 лица у Француској, а у акцији су поред белгијске учествовале француска, италијанска, холандска и британска полиција док је Европол подржао истрагу омогућивши размену информација , проверу података у реалном времену и другу потребну техничку подршку.

До данашњег дана у овој истрази уклоњено је 15 затворених плантажа канабиса и заплењено 8255 биљака канабиса, око 100.000 евра у готовини и у злату, 4 луксузна возила и 63 електронска уређаја.

Албански организовани криминал и даље остаје велики проблем за све земље Европе, а то је претња коју Европол схвата веома озбиљно. Очекује се још операција овог типа у блиској будућности, као одговор полиције на овај вид криминалних активности, наводи се на крају саопштења Европола.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ЕУ

05.04.2019 23:01

Слицна акција се спрема и у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма јок

06.04.2019 00:21

Ма јок,они су вам супер,па дјеца би вам играла косарку или фудбал, да није њих,овако имате Србе кривце и дјецу наркомаба.Узивај Европо са сиптарском демократијом!

Name

Лане

06.04.2019 05:02

Од кад та мафија хара Европом а они се тек сад сјетили да није добро. То ти је сад као амброзија, тешко се искоријени.

ОДГОВОРИТЕ