Velika pljačka u centru Pariza

Naoružani kriminalci ukrali nakit vrijedan 400,000 evra iz uglednog hotela u centru Pariza.


 

Svijet 04.04.2019 | 23:05
Velika pljačka u centru Pariza
Policija je saopštila da su dvojica maskiranih muškaraca ušli u predsoblje hotela Peninsula u blizini Trijumfalne kapije u Parizu nešto prije jedan u noći sa srijede na četvrtak. Jedan čovjek je prijetio osoblju s pištoljem dok je drugi upotrijebio sjekiru kojom je razbio četiri staklene vitrine u kojima su izloženi bili skupi nakit i odjeća, piše The Guardian.

Kriminalci su pobjegli bez pucnjave i ušli u automobil koji je vozio treći čovjek. Automobil je pronađen spaljen nedugo kasnije u mjestu Neuilly-sur-Seine, zapadno od Pariza. Policija je otvorila istragu.

Hotel se nalazi na Aveniji Kleber gdje je u januaru došlo do prvog izbijanja nasilja i vandalizma tokom protesta 'žutih prsluka'. 

U Parizu su se već događale velike pljačke nakita. Prošle godine u januaru petorica maskiranih muškaraca naoružanih sjekirama i noževima su ušli u hotel Ritz, razbili vitrine i ukrali nakit u vrijednosti od 4,5 miliona evra.

U 2016. godini televizijska zvijezda Kim Kardashian je opljačkana uz prijetnju pištoljem u Parizu. Lopovi su ušli u njezin unajmljeni apartman i uzeli nakit u vrijednosti od oko 10 miliona evra.

U Cannesu su 2015. četvorica lopova, od kojih je jedan bio maskiran kao starac, ukrali 17,5 miliona evra vrijedan nakit i satove iz butika nekoliko dana prije početka filmskog festivala, piše The Guardian.

(Jutarnji)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Toša

04.04.2019 21:13

Otkud u hotelu toliko vrijednosti na jednom mjestu.

ODGOVORITE
Name

As

05.04.2019 06:02

Nije to velika vrijednost.To je bilo izlozeno za prodaju.

ODGOVORITE