Велика пљачка у центру Париза

Наоружани криминалци украли накит вриједан 400,000 евра из угледног хотела у центру Париза.


 

Свијет 04.04.2019 | 23:05
Велика пљачка у центру Париза
Полиција је саопштила да су двојица маскираних мушкараца ушли у предсобље хотела Пенинсула у близини Тријумфалне капије у Паризу нешто прије један у ноћи са сриједе на четвртак. Један човјек је пријетио особљу с пиштољем док је други употријебио сјекиру којом је разбио четири стаклене витрине у којима су изложени били скупи накит и одјећа, пише Тхе Гуардиан.

Криминалци су побјегли без пуцњаве и ушли у аутомобил који је возио трећи човјек. Аутомобил је пронађен спаљен недуго касније у мјесту Неуиллy-сур-Сеине, западно од Париза. Полиција је отворила истрагу.

Хотел се налази на Авенији Клебер гдје је у јануару дошло до првог избијања насиља и вандализма током протеста 'жутих прслука'. 

У Паризу су се већ догађале велике пљачке накита. Прошле године у јануару петорица маскираних мушкараца наоружаних сјекирама и ножевима су ушли у хотел Ритз, разбили витрине и украли накит у вриједности од 4,5 милиона евра.

У 2016. години телевизијска звијезда Ким Кардасхиан је опљачкана уз пријетњу пиштољем у Паризу. Лопови су ушли у њезин унајмљени апартман и узели накит у вриједности од око 10 милиона евра.

У Цаннесу су 2015. четворица лопова, од којих је један био маскиран као старац, украли 17,5 милиона евра вриједан накит и сатове из бутика неколико дана прије почетка филмског фестивала, пише Тхе Гуардиан.

(Јутарњи)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Тоша

04.04.2019 21:13

Откуд у хотелу толико вриједности на једном мјесту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ас

05.04.2019 06:02

Није то велика вриједност.То је било излозено за продају.

ОДГОВОРИТЕ