Protest selefija zbog "Merlinka"

Tuzlanska policija zaustavila je sinoć u Tuzli grupu radikalnih islamista, selefija, koji su bacili jaja na zgradu u kojoj se održava Queer fest.

  • Vijesti
  • Bosna i Hercegovina


Grupa od oko 20 selefija uzvikivala je "Alahu akbar", duvala u pištaljke i nosila transparente kojima je izražavala nezadovoljstvo zvog održavanja LGBT festivala u Tuzli pod nazivom "Merlinka".

Oni su nosili transparente "Nismo mi vaši taoci", "Nije sramota biti bolestan, nego ne lečiti se", "Za svaku bolest postoji lek", prenosi Hina. 

Selefije su verska ultrakonzervativna sekta nastala iz sunitskog praktikovanja islama, a smatraju se sledbenicima prvih muslimana. 

Za selefistički pokret se vezuju sledbenici tumačenja džihada kao svetog rata koji su izvršili niz terorističkih napada širom sveta, a veruje se da su bili osnivači globalnih terorističkih organizacija Al Kaide i Islamske države. 

Protest je trajao oko 15 minuta, a na zahtev službenika MUP-a okupljeni su se mirno razišli.

(Tanjug)

KOMENTARI6
POŠALJITE PORUKU

kuku nama sa nama

16.03.2019 10:02

Otkud oni i njima slicni u BH,...Kad ovo čuje TATA Ana kako ce se tek obrusiti na one koji im me dopustaju da ljubave,hahaha

Sta je za tebe radikalno? Pistaljke protiv nemoralnosti.

Re

16.03.2019 10:24

Mrzim vehabije do nebesa, al za ovo podrska. Kakvo drustvo postajemo da nam bolesni umovi pedere promovisu i djecu tome uce, svo zlo nam je sa zapada doslo na balkan i sto ne valja. Ovdje sile zapada zele da uniste muslimane i pravoslavce trajno na ovim prostorima, sa istoka sunce dolazi a ne sa zapada. Pametnim jasno sta sam rekao. Islamske i pravoslavne zemlje leze na velikim bogatstvima, ekonomski jacaju , vojno, a i zajedno djeluju. Po islamu i pravoslavlju pederluk i sve te gadosti su zabranjane. Ovo je dno postalo. Ovaj put navijam za bradonje jer su moralno nastupili.

Sarajevo

16.03.2019 10:56

Sve krajnosti jednog drustva, ima li ista koliko toliko normalno a da je prihvatljivo u ovim suludim vremwnima?!

?!

16.03.2019 12:15

Realno

16.03.2019 19:14

Od ove dvije kategorije bolesnika nezna se ko je bolesniji...

Braco Muslimani

16.03.2019 21:08

Ni meni se nesvidja ovaj pederluk ,ali isto tako mislim da nije u redu biti u braku sa djevojcicom od 12 godina , pogotovo sa vise njih.

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.