Протест селефија због "Мерлинка"

Тузланска полиција зауставила је синоћ у Тузли групу радикалних исламиста, селефија, који су бацили јаја на зграду у којој се одржава Qуеер фест.

Босна и Херцеговина 16.03.2019 | 09:49
Протест селефија због "Мерлинка"
Група од око 20 селефија узвикивала је "Алаху акбар", дувала у пиштаљке и носила транспаренте којима је изражавала незадовољство звог одржавања ЛГБТ фестивала у Тузли под називом "Мерлинка".

Они су носили транспаренте "Нисмо ми ваши таоци", "Није срамота бити болестан, него не лечити се", "За сваку болест постоји лек", преноси Хина. 

Селефије су верска ултраконзервативна секта настала из сунитског практиковања ислама, а сматрају се следбеницима првих муслимана. 

За селефистички покрет се везују следбеници тумачења џихада као светог рата који су извршили низ терористичких напада широм света, а верује се да су били оснивачи глобалних терористичких организација Ал Каиде и Исламске државе. 

Протест је трајао око 15 минута, а на захтев службеника МУП-а окупљени су се мирно разишли.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

куку нама са нама

16.03.2019 09:02

Откуд они и њима слицни у БХ,...Кад ово чује ТАТА Ана како це се тек обрусити на оне који им ме допустају да љубаве,хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.03.2019 09:24

Ста је за тебе радикално? Пистаљке против неморалности.

Name

Сарајево

16.03.2019 09:56

Мрзим вехабије до небеса, ал за ово подрска. Какво друство постајемо да нам болесни умови педере промовису и дјецу томе уце, сво зло нам је са запада досло на балкан и сто не ваља. Овдје силе запада зеле да унисте муслимане и православце трајно на овим просторима, са истока сунце долази а не са запада. Паметним јасно ста сам рекао. Исламске и православне земље лезе на великим богатствима, економски јацају , војно, а и заједно дјелују. По исламу и православљу педерлук и све те гадости су забрањане. Ово је дно постало. Овај пут навијам за брадоње јер су морално наступили.

Name

?!

16.03.2019 11:15

Све крајности једног друства, има ли иста колико толико нормално а да је прихватљиво у овим сулудим времwнима?!

Name

Реално

16.03.2019 18:14

Од ове двије категорије болесника незна се ко је болеснији...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брацо Муслимани

16.03.2019 20:08

Ни мени се несвидја овај педерлук ,али исто тако мислим да није у реду бити у браку са дјевојцицом од 12 година , поготово са висе њих.

ОДГОВОРИТЕ