Mato spajao Dodika i Bakira

- Dogovorio sam susrete Bakira, Milorada i Zlatka. Gordana Tadić mi je sestra. Ovo je igra protiv nje. BMW sam platio 25. 000 KM. Zbog ministra sigurnosti sam nesiguran. . .

Bosna i Hercegovina 16.03.2019 | 09:40
Mato spajao Dodika i Bakira
Mato Đaković, koji je ovih dana u žiži javnosti zbog afere oko kupovine vozila Ivana Bandića sa diplomatskim tablicama, povezali su ga sa Obavještajnom službom Hrvatske i selefijama. Tokom gostovanja u Centralnom dnevniku TV Face otkrio je sinoć nekoliko stvari koje do sada nikada nije iznosio.

- Ja sam to vozilo vozio od septembra, oktobra sa diplomatskim tablicama i nisam mogao staviti druge tablice, jer je to vozilo i dalje bilo tuđe.

Kaže da je ovo napisan scenarij i da se sve planira u sarajevskom kafiću.

- Ne postoji novinar u BiH koji može da ima ove informacije, a da ih neko nije izdiktirao.

Đaković negira da je trebao u vozilu sa diplomatskim tablicama odvući oružje selefijama.

- Kažu da sam trebao neko oružje iz MUP RS prevući u Kalesiju ili Zenicu, a u Zenici nisam bio 15 godina. Mi znamo jako dobro da je ovo igra protiv glavne tužiteljice. Sa njom sam za tri godine bio na tri sahrane, a sad ću se svaku noć družiti sa njom.

Đaković je izjavio da smatra da Mektiću (Draganu) smeta te da ga prati već dvije godine.

- Dragan Mektić mi je napravio pakao od života. ONO me je danas nazvalo imenom onog monstruma sa Novog Zelanda! I po čijem nalogu dvije godine Mektić radi na ovom slučaju? Znate li da OSA svoje naloge šalje Zvizdiću, Bevandi i Šaroviću? Odakle onda Mektić ovo sve zna, a Mijo Kršić ne zna? I Avdu Avdića i Dragana Mektića ću da tužim do Haga. Ovo je grupna optužba. Ja zbog ministra sigurnosti ne živim sigurno. Ovo samo bolestan um moze izmisliti.

Na pitanje zašto nije želio da bude zajedno u sinoćnjem Face to Face-u sa Avdom Avdićem, Đaković odgovara:

- Ja ne želim sa tim čovjekom u istom gradu biti, a ne u istoj emisiji. Oni znaju, a i ja znam da je ovo što ja pričam istina. I vrijeme je ili da Gordana Tadić ode ili da Dragan Mektić ode.

Šta je rekao Milorad Dodik na sve to?

- Pokušao je da me smiri i rekao mi je da se smirim, jer kaže vidiš u kakvoj državi živimo? Ja se sa Dodikovom politikom ne slažem, ali je on meni prijatelj. A sad ekskluzivno da otkrijem u tvojoj emisiji: ja sam uradio sastanak Dodika i Izetbegovića u kafani ''Barka''. Po molbi i želji Izetbegovića. Ja sam zakazao sastanak Lagumdžije i Dodika u Laktašima! I zvao sam Izetbegovića da uradimo intervju. Nije mi se javio. Pretpostavljam da je znao za ovu aferu, jer mi je samo odgovorio da je zauzet i da ne može.

Đaković je, na kraju, naglasio da od tužbe neće odustati.

- Moj grijeh prema Srbima je što sam oženio Srpkinju. Imam kćerku Bošnjakinju, a ja sam Hrvat. Pa gdje sam ja prispio onda? Ali... Jedan Dragan Mektić me neće otjerati odavde. Ja od tužbe neću odustati.

Za kraj Mato se našalio te dodao:

- Postao sam popularniji od Jelene Karleuše, još samo da me Vrašnješ nazove.

Mato Đaković, novinar RTRS-a, jedan je od aktera špijunske afere koju je otkrio portal Žurnal, a koja potresa Hrvatsku i BiH. Prema tim saznanjima, koje je potvrdio i ministar bezbjednosti Dragam Mektić, hrvatski obavještajci, u saradnji s diplomatama u BiH i pojedinim novinarima, vrbovali su pripadnike selefijskog pokreta u BiH te od njih tražili da oružje postavljaju u bh. mesdžide kako bi se potvrdile tvrdnje hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja tvrdi da je Bosna i Hercegovina leglo terorista.

(BN/TV Face)

Komentari / 88

Ostavite komentar
Name

Istina

16.03.2019 08:47

spijun si ti radis sve u interesu dodika i protiv ove drzave lazes ko pas đukelo stara ti i tvoja sestra maknite se s polozaja

ODGOVORITE
Name

TORRO

16.03.2019 09:27

KOJI NEPISMENI I NEOBRAZOVANI "STANOVNIK" OVE TUŽNE ZEMLJE... HVALI SE DA JE "ŠATL" LOKALNI DIPLOMATA KOJI "SPAJA" BOSANSKE POLITIČARE NA SASTANCIMA PO LOKALNIM KAFANAMA... E ZEMLJO GDJE SMO ZALUTALI ???

Name

Kiki

16.03.2019 09:35

Samo vozanje tog auta je krivicno djelo. To sad treba Hrvatska da rijesi sa Bandicem. Cak i da je njegovo privatno, nije zakonski da ga vozi fizicko lice druge drzave. Posto sam kupio od jedne ambasade audija u BG znam kako to hoda...mene su pustili desetak dana da vozim i da sredim papirologiju. Al Mato ovo vozi vise od pola godine...malko je sumnjivo. Inace u mnogim takvim autima sa dipl.tablicama se svercuje droga.

Name

Re istina

16.03.2019 09:45

A onaj snimak kada javlja velikom šefu da protiv njega neće biti podignuta optužnica. Jel' i to Mektić sam montirao?

Name

Igor

16.03.2019 10:19

Posluzio se Dodikov covjek "njihovim" autom . Sta je tu cudno kad su ista firma.

Name

ROMANIJA

16.03.2019 11:02

Nije Mato Djakovic tek tako postao novinar tzv.RTRS koja je zasnovana na lazima i koja radi za Dodika diktatora i njegov rezim. Zalost je da u RS hvatski lobi igra kljucnu ulogu a mi srbi cemo to skupo platiti kad tad.

Name

?!

16.03.2019 11:23

Pa valjda je sada sve jasno. Potpuno obesmislene okupirane institucije i BiH. Pa to su šokovi?!

Name

Realno

16.03.2019 11:27

Meketicu gospodine svaka cast da ima takvih jos malo postenih drzava bi cvjetala ovaj matic je velika izdajica i kriminalac

Name

Sestra

16.03.2019 11:28

Sada minje jasno,ako je tebi Gordana Tadic sestra onda Dodiku on dodje nesto kao DOBRA VILA,da,da...Jasno sve!

Name

Ogavno

16.03.2019 12:33

Ogavna zemlja u kojoj polupismeni novinar glumi CNN jebote I dogovara sastanke hapsenja I sa Jos sve ne.Fuj.

Name

Vuk

16.03.2019 12:35

juce rece da je kupio auto 11 januara,a danas od septembra.Sta li ce saopstiti sutra.Pitanje glasi kako je faca vozikala diplomatsko vozilo strane drzave mjesecima, sve do juce.Sad mu Mektic kriv, e Mato budalo jedna,sad vidis koliko si potrisan.Hrvati nesto malo protestuju.Istina je da si spijun i istina je da pustaju vodu za tobom.Mekta ga je ogolio i njega i njegove ujake iz UZP.Ovom liku nista nisam vjerovao ,drug Burlin ejj pa to ne moze biti bez smrada i prljavstine

Name

C

16.03.2019 12:40

šljam od čoveka.Sada kada su ga provalili Oče da izigrava poštenjačinu,dobricu od čoveka

Name

Re

16.03.2019 13:56

Ako te ministar bezbjednosti provali da si spijun, sta tu ima sporno Mate? Nije to niko izmislio, postoje dokazi..

Name

075

16.03.2019 14:08

Matina najnovija supruga Sanja, kćerka čuvenog tuzlanskog profesora Malezanovića, Srpkinja po nacionalnosti je bila četiri godine zaposlena u Predsjedništvu BiH kao savjetnik Bakira Izetbegovića, pametnima dosta!! Možete sve ovo provjeriti na web stranici Predsjedništva BiH!

Name

075

16.03.2019 14:09

Sve je to uvezano "novinar" Mato, Mijo Krešić časnik JNA u Prištini, "zlatni ljiljan" II Korpusa A.BiH, sada "veliki" Hrvat iako je metar i žilet, Ružica KREŠIĆ-Jukić ex frizerka sada "pravnica" iz VSTV BiH, Gordana udata Tadić glavna "tužiteljica" BiH, Antidoping agencija BiH sa sjedištem u Tuzli gdje je pola Tadića "uposleno", službenik SIPA možda i šef u Distriktu Brčko Tadić opet, kladionica u kući "tužiteljice" u Živinicama na koju se NE plaća porez opet Tadić, svi su rodbinski povezani i svi su u službi onih, čitaj HDZ Hrvatske, koji su iz Hrvatske i preko teritorija koji je kontrolirala HV(HVO) u BiH 1993. kada "ptica nije mogla ući " na teritorij koji je kontrolirala A.BiH "uvezli" mudžahedine u BiH!

Name

Alan Ford

16.03.2019 15:00

Ništa gore nego kada jedan ološ i ljudski šljam kao Mato, počne da priča o moralu i poštenju... Za povraćanje.

Name

TORRO

16.03.2019 16:52

VIDIM ODLIČAN REZULTAT OVE "SUPER" AFERE... MATO JE LUDI MATE, SVOJIM ZADNJIM IZJAVAMA O DODIKU ZAVRŠIO JE SVOJU ZA NJEGA ZLATNU KARIJERU NA RTRS... JEDINA NADA KOJA MU JE OSTALA JE SUICIDNA ATV !!! OVA TELEVIZIJA USPJEŠNO NAPREDUJE DO MAGIČNE CIFRE OD 0.00% GLEDANOSTI. MATO VRIJEME JE DA SVOJ TELERING PRESELIŠ NA ATV !!! HAHAAAAAA... KOJA SATIRA OD DRŽAVE !

Name

RE: Istina 16.03.2019 09:47

18.03.2019 09:05

Neki citaoci o Dodikovoj "novinarskoj uzdanici" misle drugacije. Nije mato Djakovic tek tako "pao sa neba" u Banju Luku: http://tuzlalive.ba/formiran-predmet-o-vrbovanju-selefija-za-krijumcarenje-oruzja/? Sta kazu citaoci: jakotuzlak 14. 03. 2019. at 20:24 Inace, ovaj priuceni novinar MATO ĐAKOVIĆ je intimus rušitelja SDP-a BiH ENVERA BIJEDIĆA. Za neupućene, a za ne vjerovati, taj novopečeni banjalučanin Mato, špijun Mileta Dodika, je aktualni član uprave TENIS KLUBA SLOBODA TUZLA, čiji je rukovoditelj upravo Enver Bijedić. Morbidno do kraja. Na spratu teniskog kluba Sloboda Tuzla, kod Zoke Sezama, u po Tuzle se sve dogovara godinama…i nikim niš….. Odgovor Ivan 18. 03. 2019. at 07:01 Za vrijeme rata u BiH Mato ĐAKOVIĆ , dok je postojala Herceg Bosna je od SIS-a (Sigurnosne izvjestajne sluzbe Herceg Bosne) dobio na raspolaganje službeni automobil Golf 2 koji je bio u sastavu te sluzbe. Kako je sada novopečeni banjalučanin Mato, sigurno špijun Mileta Dodika on u Banjaluci izvršava špijunske zadatke koje mu daje Dodikov “prvi obavještajac” Predrag Ćeranić, sadašnji dekan Fakulteta bezbjednosti u Banjaluci. Taj Predrag Ćeranić je prije rata, dok je studirao u Sarajevu, kao student postao špijun tadašnje Službe državne bezbjednosti predratne SR Bosne i Hercegovine. Predrag Ćeranić je, dok je bio student, cinkario studente hrvatske nacionalnosti i u registru operativnih veza i saradnika imao je pseudonim “Slavuj’, a za saradnju (špijuniranje) kolega studenata ga je angažovao nedavno preminuli Zlatan Ramić, koji je tada vodio problematiku “neprijateljskog istupanja studenata na Sarajevskom univerzitetu. Vidi: http://www.nebojsavukanovic.info/node/1489 Dodikovog pretorijanca Ćeranića obučavala CIA-a u svom sjedištu Submitted by Nebojša Vukanović on Fri, 02/03/2017 – 11:02 Dodikovog pretorijanca Predraga Ćeranića obučavala CIA-a Prvi udbaš Republike Srpske, visoki funkcioner MUP-a i samozvani ekspert za bezbjednost Predrag Ćeranić je američki čovjek koga je obučava CIA-a!? To je priznao sam Ćeranić u intervjuu Slobodnoj Bosni objavljenog 5.6.2008. u kome se hvali dobrim odnosima i saradnjom sa Amerikancima, te potvrđuje da je na njihov poziv kao provjeren kadar i špijun sredinom marta 2001. godine boravio u sjedištu CIA-a u Lengliju. Ćeranić se hvali da je kao službenik OBE predano radio na otkrivanje Srba osumnjičenih za ratne zločine, da je u Sarajevu predstavio novi plan razbijanja mreže pomagača i hapšenje haških optuženika, te da je u više navrata pomagao svojim partnerima iz Amerike. Najzanimljiviji dio intervjua odnosi se na Ćeranićeve tvrdnje da je pomogao Amerikancima da otkriju dva vozila koja su navodno nestala u BiH tokom tajne operacije otkrivanja Radovana Karadžića, a svoju lojalnost i odanost Amerikancima Ćeranić je bio spreman dokazati čak i svjedočenjem pred američkim Senatom. „ Amerikanci su zatražili pomoć u traženju dva ukradena vozila i sofisticirane opreme „black box“ za praćenje koja je bila u gepeku jer su se bojali da će pasti u ruke Rusima. Sa najboljom operativom sam prerovio Semberiju i Tuzlu, bio sam uporan i želio sam pomoći Amerikancima, i na kraju smo opremu našli u Bosanskom Novom. Tada sam otkrio da su moji američki prijatelji prikrili dio istine jer dva vozila „golf 3“ nisu nestala u Tuzli već Podgrabu kod Pala kada su se dva marinca tragajući za Karadžićem približila njegovoj kući, a njegovo obezbjeđenje ih je razoružalo i likvidiralo. Oružje su zadržali, vozila prodali u Bugarskoj, a špijunsku opremu sakrili u Bosanskom Novom, gdje sam je ja kasnije otkrio. Spreman sam o cijelom događaju i detaljima da svjedočim i pred Komisijom američkog Senata..“ svjedočio je Ćeranić Mirhi Dedić, novinarki Slobodne Bosne. Intervju je dao samo 7 dana nakon smjene, i u njemu Ćeranić javno traži pomoć i zaštitu Amerikanaca nakon što ga je tadašnji visoki predstavnik Miroslav Lajčak odstranio iz OSE zbog veza sa Stojanom Župljaninom. Tvrdio je da iza otkaza stoji tadašnji zamjenik direktora OSE Risto Zarić, teško ga optužujući da je odgovoran za zločine u Srebrenici. Između ostalog Ćeranić kaže da su ga razočarali i neki Bošnjaci, poput Almira Džuve i Zlatana Ramića, jer mu nisu vjerovali i pomogli u hvatanju Srba – haških bjegunaca?! Imajući u vidu sankcije i loše odnose Milorada Dodika i SAD-a, svakako treba izraziti bojazan da Ćeranić ponovo ima ulogu „trojanskog konja“ i dvostrukog agenta koji potkopava predsjednika Srpske odajući važne informacije. Ćeranić se u više navrata javno hvalisao zbog saradnje sa CIA-om i prijateljestva sa Amerikancima, pa ga je čudno sada slušati kako kritikuje SAD zbog uvođenja sankcija Dodiku.Ćeranić javno priznaje da je bio dvostruki agent koji je radio za više Službi, da je radio za Amere protiv Rusa, pa ne treba puno vjerovati u njegove novije izjave i kolumne u kojima hvali Rusiju i Putina a napada američku spoljnu politiku. Da li je Ćeranić podijeljena ličnost i treba li imati povjerenje u Dodikovog pretorijanca i prvog obavještajca Srpske, visokog funkcionera MUP-a Republike Srpske? Prema podacima iz knjige „Čuvari Jugoslavije“ Predrag Ćeranić je rođen 1.1.1964. u Zenici od oca Vojina i majke Ljilje, i kao mlad student treće godine Filozofskog fakulteta u Sarajevu, komunista i Jugosloven po nacionalnosti, postao je doušnik DB-a kodnog imena „Slavuj“ zadužen za špijuniranje studenata u Studentskom domu „Bratstvo i jedinstvo“. Nakon tajne akcije „Leopard“ ,u kojoj je ozvučena soba 404 u studentskom domu i praćen student Željko Pavić, Ćeranić je nagrađen i od saradnika pod kontrolom Munira Alibabića i Zlatana Ramića napredovao do radnika DB-a. Nakon puča, Biljana Plavšić i Milorad Dodik su ga postavili na čelo OBS-a RS, ali je ubrzo smijenjen zbog nestanka veće količine novca iz trezora DB-a. Iz tog vremena će ostati upamćen po izjavi da je Radovan Karadžić velika opasnost za region jer je nabavio atomsku bombu? Postavlja se pitanje može li se bivši Jugoslaven i sitni špijun koji je cinkario kolege studente preobraziti u velikog patriotu i Srbina koji štiti Republiku Srpsku, kako Ćeranić pokušava da se sada lažno predstavi. Kratka biografija dovoljno govori da je „Slavuj“ običan špijun i ulizica, a Meša je za ulizice davno rekao da su najgori, najštetniji i najpokvareniji ljudi koji siju strah i podržavaju svaku vlast, da su kao psi vjerni svakoj državi a kao kurve nevjerni gospodaru. Kad je veliki Meša pisao o ulizicama stiče se utisak da je pred sobom imao sliku lažnog eksperta i analitičara, koji već deceniju svojim lažima, podmetačinama i podlostima kontaminira javni prostor i truje građane Republike Srpske. Slavuj je pjevao Titu, Zlatanu, Radovanu, Biljani, Amerikancima i sada Dodiku. Iako smo žestoki politički protivnici, ipak treba dobronamjerno upozoriti Dodika da obrati pažnju na svog „Slavuja“, da se ponovo ne zaokrene, zabode nož u leđa i propjeva u odsudnom trenutku. Odgovor Boris 18. 03. 2019. at 08:57 @jakotuzlak 14. 03. 2019. at 20:24 Za Matu Đaković sve si u pravu. Dovoljno je pročitati jedan davni teskt iz BH Dana iz 2001. godine. https://www.bhdani.ba/portal/arhiva-67-281/234/t23408.shtml BH DANI broj 234 od 30. Novembra 2001.godine Izvod iz teksta Gordana Malića: “…Vukšićeve prijetnje Novi ravnatelj SNS-a, Ivica Vukšić, zatražio je, pod prijetnjom kaznene prijave, od svog prethodnika Željka Šiljega povrat svih materijalno-tehničkih sredstava otuđenih u vrijeme njegova mandata, a koja su plaćena iz budžeta. Kako doznajemo, jedan dio te tehnike predan je na raspolaganje Krešimiru Zubaku i Petru Luburiću, prvom odvjetniku i prvom obavještajcu iz braniteljskog tima Mladena Naletilića Tute. Drugi dio dislociran je u Banju Luku, gdje se koristi u proizvodnji Dnevnog lista, polupropalog propagandnog projekta HDZ-ove vrhuške. SNS je također zatražio i povrat svih automobila datih na raspolaganje osobama od javnog i političkog utjecaja. Tako će svoj, odnosno SNS-ov golf, uskoro morati vratiti i Mato Đaković, urednik na OBN-u.” Odgovor

Name

MAHOVLJANI

18.03.2019 09:35

@Igor 16.03.2019 11:19 Ko to nije dozvolio bivsem visokom predstavniku za BiH Kristijanu Švarc-Šilingu da smijeni Dodika? https://www.istinito.com/bih/politika/32395-svarc-siling-nisu-dali-da-smijenim-dodika/ Švarc-Šiling: Nisu dali da smijenim Dodika Politika 17 mar 2019 263 Bivši visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Švarc-Šiling rekao je u subotu naveče da je tokom mandata namjeravao djelovati kada je riječ o poziciji Milorada Dodika, ali da ipak Amerikanci u tom trenutku nisu bili za to. “Dodik je 2007. godine imao jako ružan izborni govor, na kojem je istakao kako će napraviti referendum. Amerikanci su mi rekli, da trebam odmah djelovati. Odlučio sam ga nazvati i reći mu da se to ne smije više dogoditi, jer sam mu rekao da ću reagovati, ako ne bude korektan. On je do samih izbora bio fer. Kada je nakon kampanje nastavio s onim što je počeo, ja sam rekao da ću uraditi nešto po tom pitanju. Na to su Rusi protestovali. Amerikanci su čekali zeleno svjetlo iz Vašingtona, onda su ostali rekli da će i oni čekati, jer i Amerikanci čekaju. Nakon nekoliko dana Amerikanac je rekao da nije dobio zeleno svjetlo od svojih. A to se promijenilo jer je već otvoren ‘front na Kosovu’, pa da ne bi bilo i pitanje Bosne i Hercegovine upleteno. Ali ako se to bude koristilo kao argument i ako se sada ne bi djelovalo, onda nam je ovaj voz prošao”, kazao je Šiling za Face TV, prenosi NAP. Dodao je da je sve tada rekao Dodiku, ali da odluka da Dodik bude smijenjen, ipak nije donesena. “Ja, kao visoki predstavnik, sam htio da ga smijenim, ali Amerikanci ga nisu dali. Upravo zbog toga mi nije produžen mandat, jer su znali da ću uraditi nešto, da ih neću slušati. Zbog toga su me se željeli da me se riješe”, rekao je Šiling govoreći o predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Miloradu Dodiku. Na pitanje da li Bosni i Herecegovini opet prijeti rat i da li je zabrinut za stanje u BiH, Šiling je rekao: “Istinu sam uvijek govorio, zbog toga sam poželio da pitanja rata postavljam u politici”, prenosi nap. “Jednom sam pisao da postoje priče da će postojati princip nemijenjanja granica iz etničkih granica, o čemu se upravo govori u Srbiji i Kosovu, onda sam čuo o tome u Evropskoj uniji. Gospodin Vučić je bio pri tome. Onda su u Briselu rekli, da je to uredu, ako se uspiju dogovoriti, što je potvrdila i Mogerini. Ako smo zaboravili ono šta je značio ostatak, ljudi se plaše da ostanu u nekom dijelu. Međunarodna zajednica u tome biva ona koja je na to pristala. Meni su rekli da se priča da Tramp i Putin, možda imaju dogovor, kao ja ću malo Srbe preuzeti, a ti se možeš pružiti prema Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i to bi kao bilo rješenje. Pomislio sam da Amerikanci više ne znaju kako da upravljaju”, zaključio je on. On je istakao da Angela Merkel sada ima dovoljno iskustva, da vidi da se Balkan ne smije zanemariti. “Mi svakog dana pričamo o evropeizaciji pojedinih dijelova Evrope. Vodili smo pregovore, šta znači biti član Evropske unije. Ipak ona kada je počela, o takvim stvarima, nije mnogo brinula. Tražio sam od nje podršku, kao njemačkom kandidatu za viskog predstavnika u Bosni i Hercegovini. Tada me je podržala, a takav brz potez je bio potreban. Dakle, ohrabrila me je”, kazao je Šiling, govoreći o stabilnosti u Bosni i Hercegovini. srpskainfo.com Jasno se vidi da je i Dodik radio (i danas radi) za poznatu americku Firmu - CIA!

Name

vlasenica

19.03.2019 00:06

MEKTA,NEMA PREDAJE,SAMO UDARAJ

Name

Dado

16.03.2019 08:50

A da mi svi imamo kratko pamcenje pa se ne sjecamo kako i preko koga su mudzahedini i oruzje ulazili u BiH. Pa zna citav svijet da su preko Hrvatske ulazili mudzahedini i oruzje. Protiv Srba ste vjekovima pa ne znam sta je sad sporno. Pravite se naivni ko francuske sobarice, a znamo ko ste, sta ste i da nikad ama bas nikad srpskom narodu ne zelite dobro.

ODGOVORITE
Name

Zato

16.03.2019 09:14

Zato Dodig, srpsku sudbinu kroji sa bratom Covicem.

Name

hm

16.03.2019 18:23

Nikome oni ne zele dobro.

Name

sarajlija

16.03.2019 08:54

ne glumi naivnu francusku sobaricu,sto to niko drugi sem tebe ne moze kupiti vozilo sa diplomatskim tablicama a znamo da si ko i Avdo Sidran,pušeš u istu tikvu sa onim ko ti da više para

ODGOVORITE
Name

Мирослав

16.03.2019 09:01

Све што ти радиш исправно је а у све се петљаш , што би ти спајо те људе које наводиш, а РС ти је купила лијеп ауто , само јој слабо враћаш.

ODGOVORITE
Name

Мирослав

16.03.2019 09:01

Све што ти радиш исправно је а у све се петљаш , што би ти спајо те људе које наводиш, а РС ти је купила лијеп ауто , само јој слабо враћаш.

ODGOVORITE
Name

RASPUCHIN

16.03.2019 09:03

Зна се како се користе возила са дипломатским таблицама. У осталом , да сам ја могао толико користити такво возило могао сам се обезбједити за читав живот. Наравно , само под условом да сам склон криминалу. Мато се осилио и позива се на брата лажова "великог бају". По његовом (мислим на Мату) , и њега и бају , као и многе друге , се може називати "ОНО" као што он назива Мектића. То само показује колико је неваспитан и бахат као и поменути му брат лажов.

ODGOVORITE
Name

Vuper

16.03.2019 09:07

nemate vi pojma o čemu se tu radi. treba sad to zataskati. Mektić bi treba biti žrtvovan.

ODGOVORITE
Name

Vuk

16.03.2019 17:02

Bi al nece, ne sto nece nego ne smiju.Bolje vam je ono"Sto je babi milo to joj se i snilo

Name

B

16.03.2019 09:11

Posten sigurno nije i ne zivi od plate.

ODGOVORITE
Name

BL Patrota

16.03.2019 09:13

Svi u RTRS su znali od prvog dana kada je došao da je špijunčina. Ali neće Dodik dozvoliti da mu fali dlaka sa glave. Uostalom, svi zaposleni znaju da još nekoliko novinara „javnog servisa“ radi za strane obavještajne službe. Mate je, međutim, najomraženiji zbog privilegija koje ima, a gledanost njegovog Teleringa kreće se od 2 do 5 odsto.

ODGOVORITE
Name

re BL Patriota

16.03.2019 10:35

Tačno gledanost Teleringa je nula. Mato je samo doveden zbog glavnih tužilaca BiH.

Name

Miodrag

16.03.2019 14:11

Normalan covjek ne moze da gleda Telering jer ta emisija je dno dna.U emisiju se iskljucivo dovode gosti koji velicaju rezim i politiku laktaskog diktatora.Ako i dodje neko iz opozicije ovaj lik Mato,tj.ONO se trudi da ga maksimalno ponizi i kompromituje svojim pitanjima koja iskrivljuju cinjenice,tj.obicna podmetanja jednog novinarcica u sluzbi rezima.

Name

Mila

18.03.2019 09:48

Moja baba prije neki napravi gužvu u kući, galami, ječi cijela kuća zbog Matine emisije Telering. I to još bio Draško gost. Ali džaba. Viče baba: Ko je ostavio na RTRS-u? A nema daljinskog. Neću da gledam ovog lopova koji veliča Dodika. A ni ovaj mali nije trebao dolaziti njemu na noge. Galami baba, ali je u pravu. Svi smo se satrali tražeći daljinski, a on na balkonu, baba ga tamo ostavila.

Name

Y

16.03.2019 09:15

Da si bio samo nivinar i radio svoj posao za malu platu..zinula ti guzica za pare i poularnost .NI SAM NEZNAS STA BIH OD SEBE ..NISTA TI NISI TI SI KO EMIR KUSTUTICA.Novinar po struci a svagdje bih htioo da budes kao VEGETA..ČUJ neslazem se sa Dodikovom politikom AL SMO PRIJATELJI..VOLIS TI PARE ...Jadna ova zemlja sa vama svima skupa sviste vi PRLJAVA GOVNA

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

16.03.2019 09:20

Bez želje da išta znam o ovom....postavljam javno pitanje!!!! -Otkud to da Đaković bude novina od povjerenja Rudonjin??? Niti jedan novinar ,glasilo ili mjavna medijska kuća,sem kad treba RTRS ponekad, nisu vrijedni njegovog nadležnog i dijetnim držanja....ili oni pitaju previše,ili se boje,ili drži u šaci..,poput direktora RTRS-a...,?????? Čime je to Đaković zaslužio, i on i Lazanski???? Da li je to uvreda za novinare.....iako on nije ništa sek obični lijevčanski lopov!.,.

ODGOVORITE
Name

Re ROBIN HUD

16.03.2019 11:43

Ima u Banjaluci mnogo novinara neuporedivo boljih od Mate i iskreno odaniji Mili od njega. Ali, ne mogu mu ni prići. Njemu trebaju lopine poput Mate, Milinovića, Zdravka Šavije jer s njima najlakše komunicira. Nadamo se da će mu se sve to jednog dana razbiti o glavu

Name

re

16.03.2019 12:29

Matić vlasnik "Batagona" bio je i u zatvoru u Švajcarskoj zbog finansijskih malverzacija o čemu su takođe ranije pisali mediji.

Name

Armin@Robin Hud

16.03.2019 12:55

Trebaju mu ovakvi poput Mate i Lazovskog jer imaju veze,poznastva i prijatelje medju vaznim figurama,u ovom slucaju kod Mate u pitanju je tuzilastvo. Zna Mile dobro sta radi,lisica je to i zna da bira prijatelje medju novinarama da siri svoj uticaj i propagandu. Bog sami zna koliko para izdvaja za Lazanskog i Đakovića. Sinoc je postavio pitanje u Sarajevu zasto su Bosnjaci toliko ludi za Mektićem,ko on je se nekad druzio sa Alijom,cak je i knjigu napisao..omg..zalosno.. Mektić je jedina figura na najvisem nivou BiH pol.scene koja se javno bori protiv onih koji nisu za suzivot,koji podrzavaju terorizam i korupciju itd.. Ova drzava zasluzuje bar jos 2,3 Mektića,gdje bi nam bio kraj.

Name

RE: Armin@Robin Hud 16.03.2019 13:55

19.03.2019 03:17

A tek koliko narodnog nnovca Dodik trosi za svoje redovne promocije u emisijama kod Milomira Marica? Maric ga u svojim emisijama uvijek pusta da drzi duge monologe i hvali se svojim srbovanjem prestavljajuci se kao poslednji i jedini branilac Republike Srpske. Dobro, usput obilazi i svoje vile i stanove u Beogradu da vidi da u nekom od njih nije procurila voda, da mu nije razbijen neki prozor...

Name

Kotor Varos

16.03.2019 09:22

Moj Djakovicu vozis vozilo sa diplomatskim tablicama nekoliko mjeseci i koristis benificije diplomate a nisi diplomata i jazes da si u pravu!!! Dodik ti je dao odlican savjet iz vlastitog iskustva, primiri se i suti, glavu u pijesak. Pa to je njegov provjereni recept.

ODGOVORITE
Name

Senad

16.03.2019 09:28

Mato Djakovicu, dzaba se pravdas iz ociju ti se vidi da si jadni seoski lupez. Pred Dodikom si obicno malo mace sto lize skuti gospodaru. Ti si sam stvoriti sliku u javnosti o sebi.

ODGOVORITE
Name

Mato Burletov novinar

16.03.2019 09:35

Cuj spojio Dodika i Izetbegovica. Pa zar Mati nije dovoljna plata od 3000 km vec je poceo i podvodjenjem i krijumcarenjem da se bavi.

ODGOVORITE
Name

075

16.03.2019 14:15

@Mato Burletov novinar Malo pogledajte FB profil njegove supruge Sanje da vidite u kakvom komforu žive i sa kime su na fotkama (Grigorije, Emir-Nemanja, Dragan nije Mektić nego Čović, etc.) i po Stupinama, dio Tuzle, stalno priča da ga Milorad zovne da mu ubacuje ugalj on je spreman, priča se po Tuzli da je svake godine dobijao prije 200.000 KM za lobiranje, navodno preko propale Bobar banke!

Name

Mato Burletov novinar 16.03.2019 10:35

19.03.2019 03:22

M. Djakovic je, izgleda, Dodikov "satl" diplomata, a ustvari spijunira i Dodika uz dobru platu na "dodikoviziji - RTRS-u" , odnosno "javnom servisu" u sluzbi jednog covjeka.

Name

ISTINA

16.03.2019 09:45

To Mektiću.Svaka ti čast.Ostao si disljedan.Razvaljuješ ih do kraja mandata.

ODGOVORITE
Name

Mekticu

16.03.2019 10:22

Samo napred!!!imas podrsku naroda !!!! Samoo do krajaaa !!Kriminalna hobotnica mora biti razbijena !!!!!dosta je vise !!!dno dna !!!!Mate je za zatvora a ne za novinara pa jos podvodio politicare spajao po kafanama !! Koje drskost koje ponasanje !!!pa njemu ne treba sud !!! Sestra sudija gordana tadic i on su svoj rad pokazali i dokazali pa jos tegeltija kao njihova potpora uvezana hobotnica kriminalna !Mekticuuu podrska naroda !!

Name

Bravo

16.03.2019 10:01

g.Mekticu,smjesti ih gdje treba da budu.

ODGOVORITE
Name

Re:

16.03.2019 10:44

E da je još jedno pet stotina Mektica možda bi i bilo nešto. Ovako jedan pošten i neiskvaren upao u grotlo lopovluka i kriminala i dobro je da ga nisu dosad pojeli.

Name

Reuf

16.03.2019 10:07

U dotičnog "diplomatu novinara" sumnjam 100%!! U Gospodina MEKTIĆA ne sumnjam ni 0,000...1%!! SVE SE ZNA I VIDI SE IZ PRILOŽENOG!

ODGOVORITE
Name

dusanculi

16.03.2019 10:16

Dodik mu kaže, pa vidiš u kakvoj državi živimo! Da nije žalosno bilo bi stvarno smiješno!

ODGOVORITE
Name

Re

16.03.2019 12:20

Jedan od najvecih bisera

Name

Konjino, a ko napravi takvu drzavu?

19.03.2019 03:25

Konjino, a ko napravi takvu drzavu? Drzavu u kojoj ces biti ili premijer ili predsjednik ko Milo Dkilanovic do kraja zivota!

Name

Trt

16.03.2019 10:18

Jao, vrlo zanimljiv like...... I to je sve sto imate da kazete..... Ja Sam mislio da vi novinari.....

ODGOVORITE
Name

Rere

16.03.2019 10:20

I operi nekad to auto...

ODGOVORITE
Name

D

16.03.2019 11:16

Mekticu, svaka ti čast,sve je ovo,kao sva zla,u BiH,dolaze od DODIGA,jer njemu odgovara RAT,jedino tako nazalost ostaje,njemu sastanke,ugovara privatno lice,po kafanama,pored toliko savjetnika,i to po kafanama,olos

Name

Фрко и Ја

16.03.2019 10:49

Шта може једна овца међу стотине вукова? Ништа.Склони се Мектићу овај народ воли ВОЂЕ и иде за вођама док не цркне. Пусти нас болан да пропадамо и кличемо овако лијепи а крезуби.Ми то волимо ба .

ODGOVORITE
Name

Pila

16.03.2019 11:06

Nije što je krijumčario, nego što se vadio...

ODGOVORITE
Name

Kiklop

16.03.2019 11:20

Kakav novinar, takav obavjestajac. Nikakav.

ODGOVORITE
Name

Dok Holidej

16.03.2019 11:54

Dobro da nije kupio hitna kola.

Name

Banja lukas

16.03.2019 12:30

L A G O

ODGOVORITE
Name

jana

16.03.2019 12:32

A automobil kupleljen slobodnom pogodbom, na koji račun uplati Mate?

ODGOVORITE
Name

mima

16.03.2019 12:35

Dobro Mate, znamo da si Dodikov novinar a čiji si diplomata?

ODGOVORITE
Name

jelena

16.03.2019 12:39

Mato,ne ličiš ni na novinara ni na diplomatu.Sa Dodikom pod šator pa ćeš se vozati i helikopterom.

ODGOVORITE
Name

Ma

16.03.2019 13:28

Matee najbolji si za satora helikoptera cece i dodiga pa u krug !!niti si za novinara niti diplomatu !!!! Spajaj i razdvajaj mate nesreco ti i lazanski brdo para ste skinuli sa budzeta opljackane drzave !!!ostacete u ruznoj uspomeni za istoriju !!Mekticu svaka cast kao jedinka dobro se drzi medju ajkulama kriminalnim

Name

Oci

16.03.2019 12:59

Sinoc nista dobro nije reko za Dodika a on mu radno mjesto obazbjedio,Auto na sebe prepiso prije dva dana kad je video da postoje slike cije Auto voza.

ODGOVORITE
Name

Neso

16.03.2019 13:12

Jos jedan dokaz kako je vazno obavljati svoj posao profesionalno u korist svi naroda bez obzira kojij vjeri pripadao.Gospodine Mekticu Posao dobro odradjen Hvala Vam. Nastavite i dalje tako ne dozvolite nikakve zle namjere prema bilo kom narodu u BIH.

ODGOVORITE
Name

Upucen

16.03.2019 13:12

Spojio Dodika i Stanivukovica

ODGOVORITE
Name

Lana

16.03.2019 13:13

Mate znači na RTRS Dodik te doveo zbog sestre.

ODGOVORITE
Name

Trik

16.03.2019 13:40

Nedaj se Mato. Hoce da te diskredituju jer si Dodikov prijatelj.

ODGOVORITE
Name

normalan

16.03.2019 13:46

Carina ne uzima predmet (carinjenje automobila) ukoliko isti nije odjavljen u mupu (vracene tablice)

ODGOVORITE
Name

Mato nije zlato

16.03.2019 13:50

Mato Djakovic malo novinar, malo špijun, a najviše dupelizac Dodiku. Ovo zadnje najbolje radi. Najbolje da pozove sam sebe u telering i da objasni, ali pošteno ko je on i sta radi.

ODGOVORITE
Name

Drago

16.03.2019 14:25

Ovaj bahati lik je obicni olos i ljigavac koji je umislio da je veliki novinar,a gledanost njegove emisije je mizerna.Rezimski novinarcic doveden na RTRS da siri propagandu i velica lik i dijelo Velikog Vodje.Upravo je on ONO,a ne gospodin Dragan Mektic koji je castan i posten covjek,jedan od rijetkih u politici.Svaka cast Mekticu sto raskrinkava ove spijune.

ODGOVORITE
Name

Pitam se

16.03.2019 18:29

I kako BiH da ocekuje ulazak u EU! Zar je to pomoc komsija. Izgleda da je samo cilj raspad BiH.

Name

Senad

16.03.2019 20:21

Mato, koliko god sam te nekada cijenio, poslije svega i pogotovo poslije FaceTV gostovanja, odvratan si. Lažeš i vidi ti se na licu. A ona da je Hrvatska prijateljska prema BiH zato što je prije 27 godina primila puno izbjeglica(a pri tome za svaku izbjeglicu naplatila), pa kao da si Tuđmana citirao. I nemoj majke ti više da ti je BiH domovina, isti si Čović, i on to stalno ponavlja a sve radi da razvali tu istu domovinu. Htjedoh napisati kako te ba nije stid ali takvi kao ti stida i obraza nemaju, mada si ti svoje obrazčine dobro ugojio.

ODGOVORITE
Name

Glamoc

16.03.2019 21:07

OVAJ LIK IMA SVUGDJE SVOJE PIPKE, ZENA MU RADILA U KABINETU BAKIRA I.

ODGOVORITE
Name

075

17.03.2019 08:44

@Glamoc Sanja Malezanović Đaković moja školska prijateljica iz tuzlanske OŠ " Albin Herljević " je radila kao savjetnica Bakira u Predsjedništvu BiH!

Name

Joja

18.03.2019 22:46

Onda je Mate Bakirov spijun u RTRS-u...

Name

Direkt

16.03.2019 23:19

Mato, cuvaj se prijatelja kakav je Dodik. Nekoliko njegovih prijatelja je umrlo u svega nekoliko godina. Njihovo zdravlje nije moglo da izdrzi ono sta je os istih napravio Dodik - velike lopove. Jos neka imena su "na putu". Kad "zavrsi" sa Pavlovicem, ti si mu najvjerovatnije sljedeci jer ides puno u njegovu korist, a na stetu svoga zdravlja ocigledno.

ODGOVORITE
Name

banja luka

17.03.2019 09:35

Politika se vodi po kaficima,koji neprofesionalizam i bezobrazluk i na kraju cuj da bude smjesno proziva Karleusu i Vranjesa,mahalacka politika ,sve ove trebagospodin Mektic tuziti i procesuireti dosta vise ja tebi ti meni a nista narod nema od toga

ODGOVORITE
Name

Big danijel

18.03.2019 05:24

Mato i Mijo se u Tuzli neodvajaju.U Tuzli svi znaju da je Mato stari udaš.Kobajagi novinar.Prilagođava se svakoj situaciji.A mali Mijo koji je zlatni ljiljan podguzna muha Covicu.Mekta to sve zna i vjerujemu

ODGOVORITE
Name

trtmrt

18.03.2019 14:27

jadna ste svi zajedno ako ova protuva utvrdjuje sastanke. zbogom bh i rs i fbh

ODGOVORITE
Name

racic

18.03.2019 14:51

Šta je rekao Milorad Dodik na sve to? - Pokušao je da me smiri i rekao mi je da se smirim, jer kaže vidiš u kakvoj državi živimo? Op mala bosonoga kako zivis bez onoga, kako zivis bez onoga lole garavoga. Sini munjo, udri grome obasjaj im pute u Vjecna lovista.

ODGOVORITE
Name

Da nabrojim

18.03.2019 18:27

Provo, nisi novinar, nego srednjoskolac. Nikad nisi ni napisao novinarski clanak tako da nikad nisi mogao imati problem zbog pisanja. Dok drugi novinari trpe progon, batine I jedva prezivljavaju, ti si u politici, u tuzilastvu, u kabinetima, na slavama, u diplomatskim autima, brakovima, aferama....malo li je. Onaj privrednik Iz Rogatice te je takodje spominjao u nekoj aferi.I ovo sto si izjavio govori kakav zivot zivis.

ODGOVORITE
Name

Prst

18.03.2019 20:38

A otkud ti kao novinar znas kom OBA salje izvjestaje??????

ODGOVORITE
Name

Blaž

18.03.2019 20:40

Hah da vam neko da da vi kao novinar vozite diplomatske tablice jedne zemlje a da neradite za nju poslove aj ne dipr.

ODGOVORITE
Name

kralj

18.03.2019 22:42

Gde ima dima ima i vatre.

ODGOVORITE
Name

LUKA

19.03.2019 11:04

O MATI ĐAKOVIĆU SAM IMAO MNOGO DRUGAČIJE MIŠLJENJE I CENIO GA ZA ISKUSNOG I DOBROG NOVINARA,ALI POSLE OVOG INTERVJUA NA FACE TV PROSTO SAM OSTAO ZAPREPAŠTEN ŠTA ČOVEK NAPRIČA ŠTA RADI I KAKO RADI,GDE ZAKAZUJE SASTANKE PA NEMOŽE NAM U DRŽAVI NI BITI BOLJE KAD SE DOGOVORI VODE PO KAFANAMA.

ODGOVORITE