EL: CSKA odradio ono njegovo!

Micov i Nedović odlični! Armani nije imao snage za iznenađenje.  Nedović i Micov nosili Armani – CSKA prejak za "manekene"! Košarkaši CSKA iz Moskve pobedili su Armani iz Milana u 25. kolu Evrolige rezultatom 101:95.

Košarka 08.03.2019 | 20:20
EL: CSKA odradio ono njegovo!
Armani se dobro držao tokom celog meča, ali je na kraju ipak ostao bez pobede na jednom od najtežih gostovanja u Evropi.

Izabranici Dimitrisa Itudisa su najveći razliku napravili početkom četvrte četvrtine, kada su došli do +19, ali su gosti uspeli da uhvate ritam i na kraju pretrpe sasvim pristojan poraz.

U italijanskom sastavu istakao se srpski duo –Nemanja Nedović je odigrao jednu od najboljih partija ove sezone i za 20 minuta upisao 16 poena, dok je Vladimir Micov za 30 minuta ubacio 18 poena.

Pored njih, Majk Džejms je imao 13 poena i sedam asistencija, isto poena koliko i Džejms Naneli.

Kod Moskovljana Otelo Hanter je završio sa 19 poena i sedam skokova, Kori Higins je ubacio poen manje, a Vil Klajburn dodao 16 poena i sedam uhvaćenih lopti.

CSKA je već ranije obezbedio učešće u evroligaškom doigravanju, dok je Armani i pored poraza i dalje u dobroj poziciji, na šestom mestu.

CSKA je večeras odradio "ono njegovo". Polako ušao u meč, a kako je utakmica odmicala protivnik nije imao šanse. Takva je situacija bila sa Olimpijom iz Milana - 101:95. Iako je Nemanja Nedović uneo dosta živosti u igru gostiju i dao neke trojke i pogodio teške šuteve,  te Vladimir Micov ponovo odigrao dobar meč, Manekeni nisu mogli do iznenađenja.

Olimpija je bolje otvorila utakmicu i sve negde do rezultata i vođstva od 21:17 držala je stvari pod svojom kontrolom. Međutim, tu kao da je neko presekao goste, CSKA je podigao nivo igre i počeo je da diže i razliku u rezultatu. Već na startu druge deonice Armejci su imali dvocifrenu prednost i mogao je da se nasluti nastavak meča.

Nije CSKA samleo Olimpiju. Italijanska ekipa je imala dosta šansi da se vrati u igru, ali je ekipa Dimitrisa Itudisa bili dovoljno dobra da protivnika održava na sigurnoj razlici.

Imao je CSKA sjajne akcije, zakucavanja, ali jednostavno kada Armejci igraju kod kuće jako im je teško parirati. Najviše su danas povukli Nando De Kolo i Kori Higins uz odličnog Otela Hantera i NikituKurbanova koji je dao neke veoma važne poene.

U dresu Olimpije mogli smo da vidimo srpske košarkaše Vladimira Micova i Nemanju Nedovića. Bili su zaista vrlo dobri. Nedović je ubacio 16 poena za 20 minuta, a imao je i tri asistencije i dva skoka. Micov je dodao 16 poena i ponovo pokazao odličnu igru zbog koje mu Manekeni daju novi ugovor. Bili su najbolji pojedinci u timu Simonea Pjaniđanija.

Da je Olimpija odigrala bolju odbranu, možda bi i mogla da dobije ovaj duel. Ovako...

EVROLIGA – 25. KOLO

Četvrtak

Darušafaka - Panatinaikos 67:91
/Daglas 14 - Papapetru 18/

Žalgiris - Gran Kanarija 98:64
/Ulanovas 18 - Erikson 13/

Bajern - Makabi Tel Aviv 70:77
/Vilijams 17, Jović, Dangubić 9, Lučić 2  - Vilbekin 19/

Real Madrid - Fenerbahče 101:86
/Rendolf 21 - Slukas 15/

Petak

CSKA Moskva - Olimpija Milano 101:95
/Hanter 19 - Nedović 16, Micov 16/

18.30 Anadolu Efes – Barselona
19.00 Budućnost – Olimpijakos
20.30 Baskonija – Himki

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar