ЕЛ: ЦСКА одрадио оно његово!

Мицов и Недовић одлични! Армани није имао снаге за изненађење.  Недовић и Мицов носили Армани – ЦСКА прејак за "манекене"! Кошаркаши ЦСКА из Москве победили су Армани из Милана у 25. колу Евролиге резултатом 101:95.

Кошарка 08.03.2019 | 20:20
ЕЛ: ЦСКА одрадио оно његово!
Армани се добро држао током целог меча, али је на крају ипак остао без победе на једном од најтежих гостовања у Европи.

Изабраници Димитриса Итудиса су највећи разлику направили почетком четврте четвртине, када су дошли до +19, али су гости успели да ухвате ритам и на крају претрпе сасвим пристојан пораз.

У италијанском саставу истакао се српски дуо –Немања Недовић је одиграо једну од најбољих партија ове сезоне и за 20 минута уписао 16 поена, док је Владимир Мицов за 30 минута убацио 18 поена.

Поред њих, Мајк Џејмс је имао 13 поена и седам асистенција, исто поена колико и Џејмс Нанели.

Код Московљана Отело Хантер је завршио са 19 поена и седам скокова, Кори Хигинс је убацио поен мање, а Вил Клајбурн додао 16 поена и седам ухваћених лопти.

ЦСКА је већ раније обезбедио учешће у евролигашком доигравању, док је Армани и поред пораза и даље у доброј позицији, на шестом месту.

ЦСКА је вечерас одрадио "оно његово". Полако ушао у меч, а како је утакмица одмицала противник није имао шансе. Таква је ситуација била са Олимпијом из Милана - 101:95. Иако је Немања Недовић унео доста живости у игру гостију и дао неке тројке и погодио тешке шутеве,  те Владимир Мицов поново одиграо добар меч, Манекени нису могли до изненађења.

Олимпија је боље отворила утакмицу и све негде до резултата и вођства од 21:17 држала је ствари под својом контролом. Међутим, ту као да је неко пресекао госте, ЦСКА је подигао ниво игре и почео је да диже и разлику у резултату. Већ на старту друге деонице Армејци су имали двоцифрену предност и могао је да се наслути наставак меча.

Није ЦСКА самлео Олимпију. Италијанска екипа је имала доста шанси да се врати у игру, али је екипа Димитриса Итудиса били довољно добра да противника одржава на сигурној разлици.

Имао је ЦСКА сјајне акције, закуцавања, али једноставно када Армејци играју код куће јако им је тешко парирати. Највише су данас повукли Нандо Де Коло и Кори Хигинс уз одличног Отела Хантера и НикитуКурбанова који је дао неке веома важне поене.

У дресу Олимпије могли смо да видимо српске кошаркаше Владимира Мицова и Немању Недовића. Били су заиста врло добри. Недовић је убацио 16 поена за 20 минута, а имао је и три асистенције и два скока. Мицов је додао 16 поена и поново показао одличну игру због које му Манекени дају нови уговор. Били су најбољи појединци у тиму Симонеа Пјаниђанија.

Да је Олимпија одиграла бољу одбрану, можда би и могла да добије овај дуел. Овако...

ЕВРОЛИГА – 25. КОЛО

Четвртак

Дарушафака - Панатинаикос 67:91
/Даглас 14 - Папапетру 18/

Жалгирис - Гран Канарија 98:64
/Улановас 18 - Ериксон 13/

Бајерн - Макаби Тел Авив 70:77
/Вилијамс 17, Јовић, Дангубић 9, Лучић 2  - Вилбекин 19/

Реал Мадрид - Фенербахче 101:86
/Рендолф 21 - Слукас 15/

Петак

ЦСКА Москва - Олимпија Милано 101:95
/Хантер 19 - Недовић 16, Мицов 16/

18.30 Анадолу Ефес – Барселона
19.00 Будућност – Олимпијакос
20.30 Басконија – Химки

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар