Smjena u Partizanu: Ceh platio - doktor?!

Sead Malićević na mestu uspeha! Ilija Rosić prekomandovan u Teleoptik.  Smena u Partizanu: Ali u medicinskom timu. . . ! Pomalo bizarna odluka čelnika Partizana. Umesto doktora Ilije Rosića vođstvo medicinskog tima Partizana povereno dr Seadu Malićeviću, koji je pre devet godina napustio crno-bele.

Fudbal 08.03.2019 | 21:20
Smjena u Partizanu: Ceh platio - doktor?!
Od svih problema s kojima se ove sezone suočio Partizan najveći ispade – lekar!? Dr Ilija Rosić nije više član stručnog štaba crno-belih, posle odluke klupskog vrha da ga na toj funkciji zameni dr Sead Malićević, koji se posle devet godina vratio u Humsku 1.

Odluka je realizovana dan posle poraza od Radničkog, pošto je branilac Kupa Srbije ostao na -18 u odnosu na Crvenu zvezdu i čak -11 kad je reč o Nišlijama. Na Topčiderskom brdu su procenili da je vreme za rokadu na mestu odgovornog lica za brigu o zdravlju fudbalera i indirektno krivicu za stanje nekih od povređenih igrača svalili na pleća doktora. Podsetimo, van stroja su Svetozar Marković (operisao ligamente kolena) i Musa Ndžai (ne zna se tačno šta ga trenutno muči), a dugo su se od povreda Ahilovih tetiva, zarađenih u uvodnom delu priprema zbog menjanja podloga oporavljali Danilo Pantić i Đorđe Ivanović, zbog čega nisu mogli da igraju u prva tri kola drugog dela prvenstva.

„Razočaran sam prognozama koje su govorile da njihove povrede neće predstavljati ozbiljniji problem, pa se kasnije sve prolongiralo. Sada smo zbog toga u teškoj situaciji“, nije bilo pravo sportskom direktoru Ivici Ilijevu kad je čuo da neki od projektovanih nosilaca igre ne mogu na teren od prvog prolećnog kola.

Ilija Rosić je tako posle četiri titule i tri kupa, koliko je osvojio za crno-belima raspoređen na mesto lekara prvog tima Partizanove filijale, Teleoptika, a u medicinski blok vratio se Sead Malićević. Reč je o nekadašnjem članu stručnog štaba ekipe iz Humske 1, gde je radio od oktobra 2003, bio učesnik obe Lige šampiona, jednog prezimljavanja u Evropi, baš u vreme igračkih dana Zorana Bate Mirkovića, sve do 2011. kad je posle nesuglasica sa čelnicima oko načina lečenja pojedinih fudbalera napustio klub.

U međuvremenu se posvetio privatnom biznisu, uz napomenu da je 2013. u kratkom periodu bio predsednik Novog Pazara. U Partizanu je, takođe, bio izuzetno uspešan, te je osvojio četiri titule i dva kupa, uz dve Lige šampiona. Samo da i njemu ne zamere da je kriv za – povrede?!

U Partizanu su izgleda locirali "glavnog krivca" za loše rezultate tokom aktuelne sezone, posle čega je, za klub iz Humske dosta neuobičajeno, usledila munjevita reakcija.

To je doktor Ilija Rosić!

Dugogodišnji lekar crno-belih više nije deo stručnog štaba, a odluka čelnika "parnog valjka" je da ga zameni doktor Sead Malićević, koji se posle devet godina vraća u Humsku.

Šuškalo se prethodnih dana da je moguća promena na čelu medicinskog tima, da bi dan posle poraza od Radničkog (0:1) do nje definitivno došlo. Rosić će ubuduće raditi u Partizanovoj filijali Teleoptiku. Praktično, dosadašnji doktor je indirektno označen kao krivac za povrede pojedinih igrača i njihov spor oporavak, a samim tim i za rezultate koji su ispod očekivanja.

Danilo Pantić i Đorđe Ivanović su propustili veći deo priprema zbog upale Ahilove tetile, Musa Ndžaji je prvo bio pod jakom upalom jer mu organizam nije navikao na napore koji se traže na treninzima Partizana, a onda se i povredio, dok je od nedavno van stroja zbog povrede kolena Svetozar Marković.

Da čelnici Partizana krivca traže u medicinskom bloku moglo se naslutiti posle nedavne izjave sportskog direktora Ivice Ilieva:" Razočaran sam prognozama koje su govorile da njihove povrede neće predstavljati ozbiljniji problem, pa se kasnije sve prolongiralo. Sada smo zbog toga u teškoj situaciji", rekao je operativac crno-belih.

U Partizanu su pojedinci bili razočarani i u januaru kada klub nije uspeo da obezbedi 400.000 evra za transfer Tokmaka Nguena iz Norveške, koji je praktično sve dogovorio sa crno-belima, ali je na kraju završio u Ferencvarošu. Prećutno se prešlo preko ovog propusta. Generalno, zimskim prelaznim rokom nezadovoljan je stručni štab, jer se u ovom trenutku nijedno od tri nova imena (Nžaji, Bosić i Georgijević) ne može smatrati pojačanjem i igračem koji pravi razliku na terenu.

Ogromno nezadovoljstvo vladalo je i među igračima i zaposlenima zbog neizmirenih dugova od strane kluba. Međutim, ovaj problem je, prema rečima generalnog direktora Miloša Vazure, prevaziđen.

U vrhu kluba odlučili su da s rešavanjem problema počnu pomalo bizarnom "sečom" u medicinskom bloku, odnosno smenom doktora koji je učestvovao u osvajanju pet titula šampiona i četiri kupa.

Tek nešto manje uspešniji je doktor Malićević. On je kao lekar Partizana osvojio četiri titule i dva kupa. U Partizanu je bio od 2003. i sarađivao je sa Zoranom Batom Mirkovićem u periodu dok je trener crno-belih još bio igrač. Takođe, Malićević je bio doktor Partizana i prilikom oba učešća u Ligi šampiona, odnosno prezimljavanja u Evropi pod vođstvom Vladimira Vermezovića. Posle odlaska iz kluba posvetio se privatnom biznisu, dok je jedno vreme obavljao funkciju predsednika Novog Pazara.

Klub je nedavno napustio i kuvar Uroš Krompić, koji je pune dve decenije brinuo o hrani fudbalera Partizana. On je imao ugovor sa klubom do 1. marta, a po njegovom isteku isti nije produžen.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar