Смјена у Партизану: Цех платио - доктор?!

Сеад Малићевић на месту успеха! Илија Росић прекомандован у Телеоптик.  Смена у Партизану: Али у медицинском тиму. . . ! Помало бизарна одлука челника Партизана. Уместо доктора Илије Росића вођство медицинског тима Партизана поверено др Сеаду Малићевићу, који је пре девет година напустио црно-беле.

Фудбал 08.03.2019 | 21:20
Смјена у Партизану: Цех платио - доктор?!
Од свих проблема с којима се ове сезоне суочио Партизан највећи испаде – лекар!? Др Илија Росић није више члан стручног штаба црно-белих, после одлуке клупског врха да га на тој функцији замени др Сеад Малићевић, који се после девет година вратио у Хумску 1.

Одлука је реализована дан после пораза од Радничког, пошто је бранилац Купа Србије остао на -18 у односу на Црвену звезду и чак -11 кад је реч о Нишлијама. На Топчидерском брду су проценили да је време за рокаду на месту одговорног лица за бригу о здрављу фудбалера и индиректно кривицу за стање неких од повређених играча свалили на плећа доктора. Подсетимо, ван строја су Светозар Марковић (оперисао лигаменте колена) и Муса Нџаи (не зна се тачно шта га тренутно мучи), а дуго су се од повреда Ахилових тетива, зарађених у уводном делу припрема због мењања подлога опорављали Данило Пантић и Ђорђе Ивановић, због чега нису могли да играју у прва три кола другог дела првенства.

„Разочаран сам прогнозама које су говориле да њихове повреде неће представљати озбиљнији проблем, па се касније све пролонгирало. Сада смо због тога у тешкој ситуацији“, није било право спортском директору Ивици Илијеву кад је чуо да неки од пројектованих носилаца игре не могу на терен од првог пролећног кола.

Илија Росић је тако после четири титуле и три купа, колико је освојио за црно-белима распоређен на место лекара првог тима Партизанове филијале, Телеоптика, а у медицински блок вратио се Сеад Малићевић. Реч је о некадашњем члану стручног штаба екипе из Хумске 1, где је радио од октобра 2003, био учесник обе Лиге шампиона, једног презимљавања у Европи, баш у време играчких дана Зорана Бате Мирковића, све до 2011. кад је после несугласица са челницима око начина лечења појединих фудбалера напустио клуб.

У међувремену се посветио приватном бизнису, уз напомену да је 2013. у кратком периоду био председник Новог Пазара. У Партизану је, такође, био изузетно успешан, те је освојио четири титуле и два купа, уз две Лиге шампиона. Само да и њему не замере да је крив за – повреде?!

У Партизану су изгледа лоцирали "главног кривца" за лоше резултате током актуелне сезоне, после чега је, за клуб из Хумске доста неуобичајено, уследила муњевита реакција.

То је доктор Илија Росић!

Дугогодишњи лекар црно-белих више није део стручног штаба, а одлука челника "парног ваљка" је да га замени доктор Сеад Малићевић, који се после девет година враћа у Хумску.

Шушкало се претходних дана да је могућа промена на челу медицинског тима, да би дан после пораза од Радничког (0:1) до ње дефинитивно дошло. Росић ће убудуће радити у Партизановој филијали Телеоптику. Практично, досадашњи доктор је индиректно означен као кривац за повреде појединих играча и њихов спор опоравак, а самим тим и за резултате који су испод очекивања.

Данило Пантић и Ђорђе Ивановић су пропустили већи део припрема због упале Ахилове тетиле, Муса Нџаји је прво био под јаком упалом јер му организам није навикао на напоре који се траже на тренинзима Партизана, а онда се и повредио, док је од недавно ван строја због повреде колена Светозар Марковић.

Да челници Партизана кривца траже у медицинском блоку могло се наслутити после недавне изјаве спортског директора Ивице Илиева:" Разочаран сам прогнозама које су говориле да њихове повреде неће представљати озбиљнији проблем, па се касније све пролонгирало. Сада смо због тога у тешкој ситуацији", рекао је оперативац црно-белих.

У Партизану су појединци били разочарани и у јануару када клуб није успео да обезбеди 400.000 евра за трансфер Токмака Нгуена из Норвешке, који је практично све договорио са црно-белима, али је на крају завршио у Ференцварошу. Прећутно се прешло преко овог пропуста. Генерално, зимским прелазним роком незадовољан је стручни штаб, јер се у овом тренутку ниједно од три нова имена (Нжаји, Босић и Георгијевић) не може сматрати појачањем и играчем који прави разлику на терену.

Огромно незадовољство владало је и међу играчима и запосленима због неизмирених дугова од стране клуба. Међутим, овај проблем је, према речима генералног директора Милоша Вазуре, превазиђен.

У врху клуба одлучили су да с решавањем проблема почну помало бизарном "сечом" у медицинском блоку, односно сменом доктора који је учествовао у освајању пет титула шампиона и четири купа.

Тек нешто мање успешнији је доктор Малићевић. Он је као лекар Партизана освојио четири титуле и два купа. У Партизану је био од 2003. и сарађивао је са Зораном Батом Мирковићем у периоду док је тренер црно-белих још био играч. Такође, Малићевић је био доктор Партизана и приликом оба учешћа у Лиги шампиона, односно презимљавања у Европи под вођством Владимира Вермезовића. После одласка из клуба посветио се приватном бизнису, док је једно време обављао функцију председника Новог Пазара.

Клуб је недавно напустио и кувар Урош Кромпић, који је пуне две деценије бринуо о храни фудбалера Партизана. Он је имао уговор са клубом до 1. марта, а по његовом истеку исти није продужен.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар