Boaći je malo nervozan...!

Snažni napadač nije se radovao golu Marka Marina, pre toga loše reagovao na izmenu. . .

Fudbal 08.03.2019 | 21:50
Boaći je malo nervozan...!
Crvena zvezda hita ka novom klupskom rekordu kada je reč o nepobedivosti u domaćim okvirima, ekipa se posle derbija podigla i lako savladala lučansku Mladost, profunkcionisao je i sistem Vladana Milojevića sa dvojicom napadača, dupla kruna je u domenu realnosti... Mnogo razloga za zadovoljstvo imaju na Marakani, ali pedantnim navijačima crveno-belih nisu promakla dve detalja iz Dragačeva u kojima je „junak“ bio prvi napadač tima Ričmond Boaći.

Reprezentativac Gane nije pružio zadovoljavajuću partiju protiv Partizana, tri dana kasnije zicer situaciju odbranio mu je golman Lučanaca Rosić... Dovoljno da se nekadašnji član Juventusa unervozi i to demonstrira pred milionskim auditorijumom. Kada je sredinom drugog poluvremena Vladan Milojević odlučio da ga zameni, Boaći je loše reagovao. Teško je prihvatio činjenicu da će još jedan meč u Superligi završiti bez gola. Sa depresivnim pogledom prišao je Vladanu Milojeviću koji ga je uhvatio sa obe ruke za glavu i objasnio mu zašto je baš njega odlučio da izvadi sa terena.

Bio je u toj situaciji Vladan Milojević prilično tolerantan, mada je alergičan na iskakanje iz šina i kolektiva. Verovatno svestan da Ričmond Boaći još nije na nivou iz prvog mandata odlučio se Zvezdin šef stručnog štaba da  snažnom napadaču da očinski savet. Istina,mnogi će reći da je jako dobro kada je jedan napadač frustriran posle dva meča bez gola, i da takav stav može da ga vrati na nekadašnji nivo.

Međutim, snimak majstorije Marka Marina,rađen kamerom iza Rosićevog gola, otkrio je još nešto. Posle pogotka bivšeg reprezentativca Nemačke svi igrači Crven zvezde su poleteli ka klupi tima i buketom radosti proslavili nova tri boda. Svi sem Ričmonda Boaćija.

Sterelac osam prvenstvenih golova u ovoj sezoni mirno je sedao i gledao radost saigrača. Još jedna stvar na koju je Vladan Milojević alergičan. Tačnije, odmah ili kroz koji mesec rešavao se igrača koji se ne osećaju kao deo velikog kolektiva. Trener crveno-belih je dao prećutnu saglasnost da se proda Gelor Kanga, pošto mu je zapamtio način na koji je reagovao na izmenu protiv Arsenala. Ekspresno je odstranjen Kafu, bez prava da dobije drugu šansu. Bio je previše nevaljao u svlačionici.



Ipak, Ričmond Boaći je nešto drugo. Svi u stručnom štabu Crvene zvezde mu veruju, kao što on veruje njima. Međutim, očigledno je da su do jednog od najboljih stranaca u istoriji Crvene zvezde stigle priče da odavno nije udario lični pečat na velikim utakmicama.

Tokom jeseni se tražio, bio dugo povređen, pa nije mogao da bude konkuretanna Marakani protiv Napolija, ili na Enfildu. Statistiku je popravljao na domaćim utakmicama, ali je slušao šale o tome kako su ljudi iz Đangsua u Beograd poslali kinesku verziju Ričmonda Boaćija. Takvim dosetkama su ga motivisali članovi stručnog štaba Vladana Milojevića, on se samo smejao.

Međutim, tokom priprema u Antaliji, posebno posle meča protiv Vojvodine, na kojem je dao dva gola, Ričmond Boaći je imao spreman odgovor.

„Ja nisam kineski Boaći, ja sam pravi Boaći“...

Čini se da će to biti malo duži proces... Do početka kvalifikacija reprezentativac Gane ima dovoljno vremena da se namesti i odoli nervozi. Posebno, što je Pavkov spreman da preuzme njegovu ulogu.

Izvor: mozzartsport

Foto Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar