Боаћи је мало нервозан...!

Снажни нападач није се радовао голу Марка Марина, пре тога лоше реаговао на измену. . .

Фудбал 08.03.2019 | 21:50
Боаћи је мало нервозан...!
Црвена звезда хита ка новом клупском рекорду када је реч о непобедивости у домаћим оквирима, екипа се после дербија подигла и лако савладала лучанску Младост, профункционисао је и систем Владана Милојевића са двојицом нападача, дупла круна је у домену реалности... Много разлога за задовољство имају на Маракани, али педантним навијачима црвено-белих нису промакла две детаља из Драгачева у којима је „јунак“ био први нападач тима Ричмонд Боаћи.

Репрезентативац Гане није пружио задовољавајућу партију против Партизана, три дана касније зицер ситуацију одбранио му је голман Лучанаца Росић... Довољно да се некадашњи члан Јувентуса унервози и то демонстрира пред милионским аудиторијумом. Када је средином другог полувремена Владан Милојевић одлучио да га замени, Боаћи је лоше реаговао. Тешко је прихватио чињеницу да ће још један меч у Суперлиги завршити без гола. Са депресивним погледом пришао је Владану Милојевићу који га је ухватио са обе руке за главу и објаснио му зашто је баш њега одлучио да извади са терена.

Био је у тој ситуацији Владан Милојевић прилично толерантан, мада је алергичан на искакање из шина и колектива. Вероватно свестан да Ричмонд Боаћи још није на нивоу из првог мандата одлучио се Звездин шеф стручног штаба да  снажном нападачу да очински савет. Истина,многи ће рећи да је јако добро када је један нападач фрустриран после два меча без гола, и да такав став може да га врати на некадашњи ниво.

Међутим, снимак мајсторије Марка Марина,рађен камером иза Росићевог гола, открио је још нешто. После поготка бившег репрезентативца Немачке сви играчи Црвен звезде су полетели ка клупи тима и букетом радости прославили нова три бода. Сви сем Ричмонда Боаћија.

Стерелац осам првенствених голова у овој сезони мирно је седао и гледао радост саиграча. Још једна ствар на коју је Владан Милојевић алергичан. Тачније, одмах или кроз који месец решавао се играча који се не осећају као део великог колектива. Тренер црвено-белих је дао прећутну сагласност да се прода Гелор Канга, пошто му је запамтио начин на који је реаговао на измену против Арсенала. Експресно је одстрањен Кафу, без права да добије другу шансу. Био је превише неваљао у свлачионици.



Ипак, Ричмонд Боаћи је нешто друго. Сви у стручном штабу Црвене звезде му верују, као што он верује њима. Међутим, очигледно је да су до једног од најбољих странаца у историји Црвене звезде стигле приче да одавно није ударио лични печат на великим утакмицама.

Током јесени се тражио, био дуго повређен, па није могао да буде конкуретанна Маракани против Наполија, или на Енфилду. Статистику је поправљао на домаћим утакмицама, али је слушао шале о томе како су људи из Ђангсуа у Београд послали кинеску верзију Ричмонда Боаћија. Таквим досеткама су га мотивисали чланови стручног штаба Владана Милојевића, он се само смејао.

Међутим, током припрема у Анталији, посебно после меча против Војводине, на којем је дао два гола, Ричмонд Боаћи је имао спреман одговор.

„Ја нисам кинески Боаћи, ја сам прави Боаћи“...

Чини се да ће то бити мало дужи процес... До почетка квалификација репрезентативац Гане има довољно времена да се намести и одоли нервози. Посебно, што је Павков спреман да преузме његову улогу.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар