Sahranjen kralj narodne muzike

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić sahranjen je u 15 sati danas na Novom groblju u Beogradu u Aleji zaslužnih građana. Šaulića je na večni počinak ispratila porodica, prijatelji, kolege, brojni sportisti i političari, kao i nekoliko hiljada ljudi.

 

Srbija 22.02.2019 | 15:46
Sahranjen kralj narodne muzike
Nakon što je Šaban Šaulić sahranjen, okupljenima se obratio sin Mihajlo Šaulić i rekao sledeće:

- Moj otac danas nije otišao. Dokle god je njegove muzike i dokle god se prisećamo njega i njegova duša živeće sa nama. Želim da se zahvalim svima koji su došli. Hvala vam svima i neka mu je večna slava - obratio se Mihajlo, a onda je usledio aplauz.

Majka Gordana i ćerka Ilda Šaulić u jednom trenutku su se slomile od plača i nisu prestale da jecaju.

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić sahranjen je u Aleji zaslužnih građana. Šaban je sahranjen uz zvuke pesme "Ne plači dušo" koju je posvetio svojoj supruzi Gordani. Pesmu je na harmonici svirao Aleksadnar Sofronijević. Ćerka Sanela bacila je belu ružu na očev grob.



(Blic)

Komentari / 27

Ostavite komentar
Name

Bob

22.02.2019 15:23

Neka mu je vjecna slava i hvala

ODGOVORITE
Name

Ilija Josipobic

22.02.2019 16:06

neka mu je vjecna slava.

Name

Mile

22.02.2019 16:04

Otišao je kralj narodne muzike u nebo.Pokoj ti duši veliki covjece,i hvala ti za pjesme koje život znace.Zbogom legendo.

ODGOVORITE
Name

Ziks

22.02.2019 17:03

Srbija preteruje . Zasluzni gradjani Srbije su akademici, poznati naucnici, profesori, generali , heroji, osvajaci medalja,dobrotvori i sl. a ne muzikanti, glumci i sl. Zasluzan jeste, ali za svoju porodicu a ne za Srbiju. Slava dobrom pevacu.

Name

Re: Ziks

22.02.2019 23:43

... I masoni.

Name

Re ziks

24.02.2019 23:02

Apsolutno tačno...čim je dotični zadužio Srbiju...tačno da je pjevao kao slavuj al nikad neplatiti poreza i nešto donirati bolnicama, školama i vrtićima a tolike pare napraviti...pretjerivanje

Name

Ziks - kiks

25.02.2019 09:22

Varas se. Hljeba i igara, ali i ništa manje, ako ne i više: muzike. Inače šta bi bilo, kada toga ne bi bilo. Doprinos istih nije mjerljiv ali da je veliki, jeste, cak kao malo koji utice na to da narod ostane u sto povoljnijem raspolozenju i ponasanju za vlast (dakle, NE protiv vlati). Prosvjecuj se, covjek se uci dok je ziv, ako je dovoljno zdrav i hoce.

Name

S

22.02.2019 17:08

Spavaj mirno, Andjele nas dragi, mnogo si nas volio, sad cemo mi pjevati tvoje pjesme

ODGOVORITE
Name

Sanela

22.02.2019 17:45

Dusa me boli nemogu da jos vjerujem da te nema.Ti ces uvek ziveti u nasim srcima i tvoje pjesme ce se uvek pjevati.Pocivaj u miru.Sausesce porodici

ODGOVORITE
Name

D

22.02.2019 18:00

Počivaj u miru kralje

ODGOVORITE
Name

Pitanje

22.02.2019 18:32

Iz kojih razloga je bitan. Pjevao i zaradivao,zivio raskošno. Bitan je familiji jer nece vise bit takvog raskosa. Nije njemu mjesto na kojem je ukopan. Nigdje veze. Sta je kao humanista ostavio u nasljeđe. ??

ODGOVORITE
Name

Za Pitanje

22.02.2019 19:28

Glup si ili glupa kao noc.A uz to jos i ljubomora progovara iz tebe.Neka mu je vjecna slava i hvala za sve one predivne pjesme,uz koje smo odrastali mi,nasa djeca a vjerovatno ce jos mnoge generacije.Saucesce porodici.

Name

Brale

22.02.2019 21:04

Ne kontam narod, sta sad, jel on trebao besmrtan da bude !? Zalivije mi je onog fudbalera od 19 godina i mladih zivota, on se nazivio. Tragedija jeste porodici i to je to. Novak otavio milione siromasnima, djeci u fondove a 90% Srba ga uzelo na zub jel pazi molim te on ne placa porez, jel Saban prijavljivao koliko je zaradjivao i Srbiji i dijaspori , kome je on placao poreze i koje novce je on ostavio u dobrotvorne svrhe. Mi smo svi smrtnici , gresnici , ne velicajte nikog osim Boga

Name

Re: Brale

22.02.2019 23:56

Bravo, tako je! "Nemoj imati idola, niti mu se klanjati"! I više mi je na vrh glave tih titula kealjeva i kraljica ovoga ili onoga! Koja to institucija dodjeljuje te krune i titule i koliko je stotina kraljeva i kraljica trenutno ostalo? Što smo mi specijalci u karikiranju, to svijet nema! Žao je i meni što je baš tako skončao život u svojoj starosti, ali nije bilo mjere u nekakvoj pohlepi i eto rezultata. Čitav život je radio i zarađivao za sebe i svoju porodicu i ne znam kakve su tu zasluge za narod? Za mene je kralj onaj koji u ovo nevrijeme osnuje firmu u Srbiji, pa zaposli 50 radnika koji mogu da prežive od svog rada. E, to su zaslužni građani, koje deru porezima i nametima, a niko ih ne pominje nigdje, nego samo kad ga vide da vozi neki novi auto! Psuju mu majku kako je lopov, a nemaju pojma o njemu! Baš me briga šta će o mom komentaru misliti idolopoklonici, ali je ovako kako sam napisao.

Name

Rajko

23.02.2019 06:21

Nije mi jasno otkud takva mržnja i zavist zbog toga što je Šaban kao jedna zaslužan građanin da mu se sve ovako obavi pa on je jedinstven u Narodnoj muzici ne postoji osoba da se nije pronašla u njegovoj pesmi i da je uzivao i veselio se u njegovoj pesmi naravno xa je zaslužio veliku pažnju. Kada mogu neki stranci u drugim zemljama da o svom pevaču pišu i da ceo svet piše ako je umro ili nastradao što mi nemožemo za Šababana koji je vrh narodne muzike i uz njegove pesme smo provodili i mladost a i starost mnogi su ga kopirali ali nisu uspeli Šaban je jedinstven! Neka mu je vječna slava !!!

Name

Zlata

23.02.2019 11:22

za pitanje. asta su istavili svi oni glumci i ostali koji su tu sahranheni?ti si glup ko noc, jer lepota umetnosti ne meri se parama, vec srecom i zadovolhstvom kojesu nam ostavili u srcu! neka je vecna slava kralju!

Name

Rob

23.02.2019 20:37

Svaka cast za pjesme tu je bez komentara , zar nije ruzno da mu sin koji je bolestan nijesto nema medju djecom sa gospodjom Gordanom SRAMOTA ipak je i on njegovo dijete

Name

Re Rajko

24.02.2019 12:34

Jeste jedinstven za seljake a posto je Baklan vecinski seljacki,zato i jeste kralj.Ne radi se o mrznji,nego o cinjenicama,Srbiju po mom misljenju nije nicim zaduzio da mu bude mjesto medju zasluznim gradjanima.Jedino je ostavio pjesme u naslede seljacima da se mogu i dalje u pjesmama uz alkohol pronalaziti i lumpovati.Ako cemo po zaslugama prema drzavi Marija Serifovic je puno zasluznija jer je donijela titulu za Srbiju na Eurosongu a Saban Saulic nije ama bas nista.Vjecna mu slava.

Name

Jovica ristanovic

22.02.2019 22:16

Nek mu je laka zemlja i zivjece uvjek u nasim srcima nas kralj saban saulic

ODGOVORITE
Name

Rajko

23.02.2019 06:31

On nije tražio tu titulu kralja već ga je narod tako prozvao kao umetnika koji je svoim pesmama dokazao da je jedinstven kad mogu stranci nekog svog pevača da veličaju i da ceo svet piše o njemu pa mnogo puta i.mi nekog stranca velicamo zašto mi nebi Šabana jer smo se veselili i tugovali uz njegove pesme, dali je to na veseljima ili bilo gde njegova pesma se uvek čula i on je to kao umetnik svojom sposobnošću zaslužio!!!

Name

Rajko

23.02.2019 12:25

Ovaj Brale nije upoznat u koju kategoriju spada ugled i priznanje ako je zaslužan građanin Šaban Šaulić a jeste tako priznanje je i dobio ! Nije dobio kao neki Državnik ili velikan i da nenabrajam već je dobio baš ono što je zaslužio među svoim narodom kad mogu ostale zemlje da poštuju svpje građane i daju im istu zaslugu što smo i mi dali Šabanu pa kakvi su to komentari protiv te zasluge? On je to zaslužio. Glupo je bilo što su neki gosti na TV Pinku poredili ga sa nikolom Teslom i ostalim učenim ljudima i velikanima od kojih je ceo svet imao koristi i kome se ceo svet divio i odao priznanje. A, Šaban je kod svog naroda tu zaslugu opravdao i zaslužio !!!

Name

Valter

22.02.2019 22:40

Citam neke zajedljive komentare,ili neprimjerene. Otisao je veliki umjetnik,covjek,i stvaralac i mjesto mu je medju velkim i zasluznim. Isplakao sam se kao nekad za Titom.S njim je otisla i jedna velika istorija nase Juge Ako ima utjehe onda su to njegove pjesme,njegova djela.Ipak vise ga necemo gledati uzivo ni slusati a ja sam ga gledao i slusao min 40 puta.Uvenuce ruze,uvenuce narcis,ali ljubav prema tvojoj pjesmi i.umjetnosti nikada nece.

ODGOVORITE
Name

ne vjerujem

23.02.2019 12:14

Toliko ima para a sjeo u auto koje je napravljeno o malo jaceg kartona,a mozda je tako i sudeno. Nek je Rahmet njegovoj dusi.

ODGOVORITE
Name

V

24.02.2019 16:39

Pa naj vjerovatnije je bio skroman zato ga veca vecina i voli ne cini coovjeka skupo odjelo i skupo auto vec karakter slava mu

Name

Poznati pevač

23.02.2019 19:08

Aleksandar Hemon je izdao novu knjigu,može se čitati i uz Šabanovu muziku.Probajte.Knjiga se zove,,Moji Roditelji".

ODGOVORITE
Name

Draško

24.02.2019 17:19

Po čemu je Šaban zaslužio da leži pored Andrića, Ćopića, Crnjanskog ... i dr. zaslužnih građana? Ovo je dno dna, pa se netreba čuditi šta smo sve doživjeli.

ODGOVORITE
Name

REPUBLIKA SRPSKA

25.02.2019 08:25

Šabane, neka ti je vječna slava i hvala ti na tvojim divnim pjesmama koje u srce diraju. Bio si skroman čovjek, ali je trebao da vodi računa o svojoj bezbijednosti. Kralj narodne muzike se trebao voziti sigurnijim vozilom i sa ličnim vozačem. Sad je sve kasno. ZASLUŽAN SI GRAĐANIN OVOG REGIONA.

ODGOVORITE