Сахрањен краљ народне музике

Краљ народне музике Шабан Шаулић сахрањен је у 15 сати данас на Новом гробљу у Београду у Алеји заслужних грађана. Шаулића је на вечни починак испратила породица, пријатељи, колеге, бројни спортисти и политичари, као и неколико хиљада људи.

 

Србија 22.02.2019 | 15:46
Сахрањен краљ народне музике
Након што је Шабан Шаулић сахрањен, окупљенима се обратио син Михајло Шаулић и рекао следеће:

- Мој отац данас није отишао. Докле год је његове музике и докле год се присећамо њега и његова душа живеће са нама. Желим да се захвалим свима који су дошли. Хвала вам свима и нека му је вечна слава - обратио се Михајло, а онда је уследио аплауз.

Мајка Гордана и ћерка Илда Шаулић у једном тренутку су се сломиле од плача и нису престале да јецају.

Краљ народне музике Шабан Шаулић сахрањен је у Алеји заслужних грађана. Шабан је сахрањен уз звуке песме "Не плачи душо" коју је посветио својој супрузи Гордани. Песму је на хармоници свирао Алексаднар Софронијевић. Ћерка Санела бацила је белу ружу на очев гроб.



(Блиц)

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

Боб

22.02.2019 15:23

Нека му је вјецна слава и хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија Јосипобиц

22.02.2019 16:06

нека му је вјецна слава.

Name

Миле

22.02.2019 16:04

Отишао је краљ народне музике у небо.Покој ти души велики цовјеце,и хвала ти за пјесме које живот знаце.Збогом легендо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зикс

22.02.2019 17:03

Србија претерује . Заслузни градјани Србије су академици, познати науцници, професори, генерали , хероји, освајаци медаља,добротвори и сл. а не музиканти, глумци и сл. Заслузан јесте, али за своју породицу а не за Србију. Слава добром певацу.

Name

Ре: Зикс

22.02.2019 23:43

... И масони.

Name

Ре зикс

24.02.2019 23:02

Апсолутно тачно...чим је дотични задужио Србију...тачно да је пјевао као славуј ал никад неплатити пореза и нешто донирати болницама, школама и вртићима а толике паре направити...претјеривање

Name

Зикс - кикс

25.02.2019 09:22

Варас се. Хљеба и игара, али и ништа мање, ако не и више: музике. Иначе шта би било, када тога не би било. Допринос истих није мјерљив али да је велики, јесте, цак као мало који утице на то да народ остане у сто повољнијем располозењу и понасању за власт (дакле, НЕ против влати). Просвјецуј се, цовјек се уци док је зив, ако је довољно здрав и хоце.

Name

С

22.02.2019 17:08

Спавај мирно, Андјеле нас драги, много си нас волио, сад цемо ми пјевати твоје пјесме

ОДГОВОРИТЕ
Name

Санела

22.02.2019 17:45

Дуса ме боли немогу да јос вјерујем да те нема.Ти цес увек зивети у насим срцима и твоје пјесме це се увек пјевати.Поцивај у миру.Саусесце породици

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

22.02.2019 18:00

Почивај у миру краље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

22.02.2019 18:32

Из којих разлога је битан. Пјевао и зарадивао,зивио раскошно. Битан је фамилији јер неце висе бит таквог раскоса. Није њему мјесто на којем је укопан. Нигдје везе. Ста је као хуманиста оставио у насљеђе. ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

За Питање

22.02.2019 19:28

Глуп си или глупа као ноц.А уз то јос и љубомора проговара из тебе.Нека му је вјецна слава и хвала за све оне предивне пјесме,уз које смо одрастали ми,наса дјеца а вјероватно це јос многе генерације.Сауцесце породици.

Name

Брале

22.02.2019 21:04

Не контам народ, ста сад, јел он требао бесмртан да буде !? Заливије ми је оног фудбалера од 19 година и младих зивота, он се називио. Трагедија јесте породици и то је то. Новак отавио милионе сиромаснима, дјеци у фондове а 90% Срба га узело на зуб јел пази молим те он не плаца порез, јел Сабан пријављивао колико је зарадјивао и Србији и дијаспори , коме је он плацао порезе и које новце је он оставио у добротворне сврхе. Ми смо сви смртници , гресници , не велицајте никог осим Бога

Name

Ре: Брале

22.02.2019 23:56

Браво, тако је! "Немој имати идола, нити му се клањати"! И више ми је на врх главе тих титула кеаљева и краљица овога или онога! Која то институција додјељује те круне и титуле и колико је стотина краљева и краљица тренутно остало? Што смо ми специјалци у карикирању, то свијет нема! Жао је и мени што је баш тако скончао живот у својој старости, али није било мјере у некаквој похлепи и ето резултата. Читав живот је радио и зарађивао за себе и своју породицу и не знам какве су ту заслуге за народ? За мене је краљ онај који у ово невријеме оснује фирму у Србији, па запосли 50 радника који могу да преживе од свог рада. Е, то су заслужни грађани, које деру порезима и наметима, а нико их не помиње нигдје, него само кад га виде да вози неки нови ауто! Псују му мајку како је лопов, а немају појма о њему! Баш ме брига шта ће о мом коментару мислити идолопоклоници, али је овако како сам написао.

Name

Рајко

23.02.2019 06:21

Није ми јасно откуд таква мржња и завист због тога што је Шабан као једна заслужан грађанин да му се све овако обави па он је јединствен у Народној музици не постоји особа да се није пронашла у његовој песми и да је узивао и веселио се у његовој песми наравно xа је заслужио велику пажњу. Када могу неки странци у другим земљама да о свом певачу пишу и да цео свет пише ако је умро или настрадао што ми неможемо за Шабабана који је врх народне музике и уз његове песме смо проводили и младост а и старост многи су га копирали али нису успели Шабан је јединствен! Нека му је вјечна слава !!!

Name

Злата

23.02.2019 11:22

за питање. аста су иставили сви они глумци и остали који су ту сахранхени?ти си глуп ко ноц, јер лепота уметности не мери се парама, вец срецом и задоволхством којесу нам оставили у срцу! нека је вецна слава краљу!

Name

Роб

23.02.2019 20:37

Свака цаст за пјесме ту је без коментара , зар није рузно да му син који је болестан нијесто нема медју дјецом са господјом Горданом СРАМОТА ипак је и он његово дијете

Name

Ре Рајко

24.02.2019 12:34

Јесте јединствен за сељаке а посто је Баклан вецински сељацки,зато и јесте краљ.Не ради се о мрзњи,него о цињеницама,Србију по мом мисљењу није ницим задузио да му буде мјесто медју заслузним градјанима.Једино је оставио пјесме у наследе сељацима да се могу и даље у пјесмама уз алкохол проналазити и лумповати.Ако цемо по заслугама према дрзави Марија Серифовиц је пуно заслузнија јер је донијела титулу за Србију на Еуросонгу а Сабан Саулиц није ама бас ниста.Вјецна му слава.

Name

Јовица ристановиц

22.02.2019 22:16

Нек му је лака земља и зивјеце увјек у насим срцима нас краљ сабан саулиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

23.02.2019 06:31

Он није тражио ту титулу краља већ га је народ тако прозвао као уметника који је своим песмама доказао да је јединствен кад могу странци неког свог певача да величају и да цео свет пише о њему па много пута и.ми неког странца велицамо зашто ми неби Шабана јер смо се веселили и туговали уз његове песме, дали је то на весељима или било где његова песма се увек чула и он је то као уметник својом способношћу заслужио!!!

Name

Рајко

23.02.2019 12:25

Овај Брале није упознат у коју категорију спада углед и признање ако је заслужан грађанин Шабан Шаулић а јесте тако признање је и добио ! Није добио као неки Државник или великан и да ненабрајам већ је добио баш оно што је заслужио међу своим народом кад могу остале земље да поштују свпје грађане и дају им исту заслугу што смо и ми дали Шабану па какви су то коментари против те заслуге? Он је то заслужио. Глупо је било што су неки гости на ТВ Пинку поредили га са николом Теслом и осталим ученим људима и великанима од којих је цео свет имао користи и коме се цео свет дивио и одао признање. А, Шабан је код свог народа ту заслугу оправдао и заслужио !!!

Name

Валтер

22.02.2019 22:40

Цитам неке заједљиве коментаре,или непримјерене. Отисао је велики умјетник,цовјек,и стваралац и мјесто му је медју велким и заслузним. Исплакао сам се као некад за Титом.С њим је отисла и једна велика историја насе Југе Ако има утјехе онда су то његове пјесме,његова дјела.Ипак висе га нецемо гледати узиво ни слусати а ја сам га гледао и слусао мин 40 пута.Увенуце рузе,увенуце нарцис,али љубав према твојој пјесми и.умјетности никада неце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

не вјерујем

23.02.2019 12:14

Толико има пара а сјео у ауто које је направљено о мало јацег картона,а мозда је тако и судено. Нек је Рахмет његовој дуси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

В

24.02.2019 16:39

Па нај вјероватније је био скроман зато га веца вецина и воли не цини цоовјека скупо одјело и скупо ауто вец карактер слава му

Name

Познати певач

23.02.2019 19:08

Александар Хемон је издао нову књигу,може се читати и уз Шабанову музику.Пробајте.Књига се зове,,Моји Родитељи".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драшко

24.02.2019 17:19

По чему је Шабан заслужио да лежи поред Андрића, Ћопића, Црњанског ... и др. заслужних грађана? Ово је дно дна, па се нетреба чудити шта смо све доживјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕПУБЛИКА СРПСКА

25.02.2019 08:25

Шабане, нека ти је вјечна слава и хвала ти на твојим дивним пјесмама које у срце дирају. Био си скроман човјек, али је требао да води рачуна о својој безбиједности. Краљ народне музике се требао возити сигурнијим возилом и са личним возачем. Сад је све касно. ЗАСЛУЖАН СИ ГРАЂАНИН ОВОГ РЕГИОНА.

ОДГОВОРИТЕ