Sarrivederci? Italijan izaziva Abramoviča da ga otjera!

Voleo bih da se čujemo, nisam pričao s njim od dolaska u Čelsi! „Nemam objašnjenje za ovakav poraz“, podvlači Italijan.

Fudbal 11.02.2019 | 17:45
Sarrivederci? Italijan izaziva Abramoviča da ga otjera!
Prvi veliki debakl Plavaca posle 20 i kusur godina otvorio je Pandorinu kutiju na Stamford Bridžu. Sutra ujutru u Kobamu (trening centru) više ništa neće biti isto, a to bi morao da zna i Mauricio Sari koji se posle poraza od Mančester Sitija (6:0) obrušio na vlasnika Romana Abramoviča.

Trener o čijem će se poslu sigurno raspravljati posle debakla svestan je da mu je funkcija ugrožena usled najtežeg poraza otkako se igra Premijer liga.

"Ako me predsednik pozove, biću srećan da se čujemo, pošto za ovih osam meseci koliko sam u klubu nijednom nismo razgovarali. Iskren da budem ne znam šta da očekujem", izjavio je Sari na konferenciji za medije po završetku utakmice. 

Poraz na Etihadu bacio je Plavce na čak šesto mesto na tabeli, a italijanski trener trpi kritike za lošu taktiku koju prmenjuje. Kaže i da je pod pritiskom.

"Mislim da mi je posao ugrožen. Ja vodim tim, ja sam odgovoran i tu nema mnogo filozofije. Ne znam u ovom trenutku šta će biti, ali normalno je da se povede i pitanje mog poverenja. Nekada moramo da radimo ono što moramo, a da li ću dobiti otkaz pitajte ljude u klubu. Ja pojma nemam", rekao je Sari. 

Italijanski trener je priznao i da ne zna šta je razlog za kolaps u prvom poluvremenu kada su Plavci gubili sa 4:0 u prvih 25 minuta.

"Nemam objašnjenje, bar ne u ovom trenutku jer sam tokom nedelje na treninzima uoči ove utakmice imao dobar osećaj oko rezultata. Mislim da je najveća razlika danas između nas i njih bio intenzitet u presingu. Siti je to odradio besprekorno, stvarno su nas dobro pritisnuli, a mi nismo mogli ništa da uradimo. Bili smo nemoćni. Takođe, mislim i da u ovom trenutku imamo veliki problem kada igramo na strani, daleko od Stamford Bridža. Ne znam zašto, na početku sezone smo bili bolji u gostima nego kod kuće, ali ovog meseca sve se promenilo", zaključio je Mauricio Sari. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar