POR: Benfika slavila sa 10:0!

Deset upola s lukom, ala Benfica! Spakovano za poneti. . .  Sporting konačno dobio, ali daleko su Benfika i Porto! Lavovi na minus osam od drugog mesta koje vodi u Ligu šampiona. . .

Fudbal 11.02.2019 | 11:45
POR: Benfika slavila sa 10:0!
Svaka čast Bragi za sve što radi ove sezone, odavno se nije dogodilo da klub iz "kamenoloma" posle 20 i kusur kola bude na samo minus dva u odnosu na lidera, ali tek posle večerašnje rapsodije u režije Benfike imamo pravu trku za titulu. Slavni klub iz Lisabona istresao se kao retko kada na nekom rivalu u Primeiri, a u nezgodni položaj za poniženje - da ne kažemo punjenje - onako na sve četiri, namestio se nesrećni Nasional. Ne deševa se svaki dan - deset komada kao od šale! I moglo je da bude, da ne preteramo, još toliko: Benfika - Nasional 10:0! 

Nakon što je rezervista Žonas u 90. minutu po deseti put pogodio mrežu "golmana" gostiju Danijela - mada dečko zaista snosi najmanJu odgovornost, ali ga je teško nazvati čuvarem mreže posle ovakvog stradanja - arbitar Serano Almeida sažalio se za fudbalere Nasionala i odsvirao kraj pre isteka nadoknade. Nije bilo suza na licima gostujućih igrača, međutim strašno poniženje oslikavalo se na svakom od njih. Počevši od komandanta odbrane kluba sa Madeire, našeg Lazara Rosića, preko veznog reda koji je predvodio Aleksandar Paločević, do navale sa Uzbekistancem Rašidovim. Naposletku i sa čuvenim Koštinjom na klupi... 

Opisivati svaki gol ponaosob bilo bi zaista suludo. Rečju - briljantno. Tako je igrala Benfika, dok Nasional, prosto, nije igrao.

Kako je krenulo drukčije nije moglo ni da se završi. Iz prve akcije na utakmici domaći su postigli pogodak. Onda su se samo nizali jedan za drugim. Dva puta Haris Seferović, pa mlađani Žoao Feliks, Ruben Dijas, Pici, Rafa Silva... Sve dok veteran Žonas sa dva komada nije overio "pokojnika".   

I o tome kako je Benfika igrala suvišno je trošiti reči. 

Benfika je sada na samo bod zaostatka u odnosu na Porto koji je tri puta odigrao nerešeno na pet prethodnih utakmica i izgubio lepu prednost koju je imao. Sada kreće ono pravo. 

Porto i Benfika sastaju se 3. marta na Dragau...

Sporting konačno dobio, ali daleko su Benfika i Porto. Lavovi na minus osam od drugog mesta koje vodi u Ligu šampiona...

Dva bolna poraza u gradskom derbiju od Benfike, prvo u prvenstvu, pa u kupu. Onda onaj tužni remi sa Setubalom (0:0), pre toga remiji u Liga kupu sa Bragom i Portom (doduše i pobede na penale)... Konačno jedan "čist" trijumf za Lavove i dobra uvertira za ono što ih čeka kroz tri dana u okviru Lige Evrope. 

Nije Sporting blistao, ali je Fairense toliko slab da su njegovi fudbaleri verovatno zaboravili kada su poslednji put slavili u šampionatu. Šalu na stranu - to se dogodilo još u avgustu, u prva dva kola?! Na kraju laganih 1:3 u korist gostiju sa Alvaladea.  

Doduše, možda se sve ne bi završilo tako kako se završilo da je pri rezultatu 0:0 priznat pogodak koji su domaći postigli nakon kornera. Arbitar je dobio signalizaciju da pogleda snimak, učinio je to, a onda posle dva minuta rešio da poništi pogodak. Da li zbog toga što su domaći igrači ometali golmana, ili zbog nečeg drugog - ostaće nejasno. 

Goste iz Lisabona do trijumfa je nosio Bruno Fernandeš. Vezista koji igra vrlo dobro ove sezone postigao je dva gola u razmaku od deset minuta (58. i 68. minut), čime je stavio pečat na trijumf što je najavio Vendel u smiraj prvog dela utakmice. 

Nemanja Gudelj odigrao je svih 90 minuta u zeleno-belom dresu. 

Sporting za Benfikom i Portom zaostaje osam, odnosno devet bodove i teško je očekivati da će se vratiti u borbu za titulu. Pogotovo što do kraja prvenstva ima duela i sa Portom i sa Benfikom i sa Bragom. Od toga dva gostovanja...

PORTUGALIJA 1 - 21. KOLO

Petak

Moreirense - Porto 1:1 (0:0)
/Tešeira 79 - Erera 90+2/

Subota

Maritimo - Aveš 0:1 (0:1)
/Balde 20/

Portimonense - Rio Ave 0:1 (0:1)
/Bruno Moreira/

Tondela - Gimaraiš 1:0 (0:0)
/Delgado 56/

Nedelja

Boavista - Santa Klara 1:0 (0:0)
/Rafael Kosta 58/

Braga - Šaves 2:1 (0:0)
/Djego Sousa 64, Klaudemir 80 - Luis Martins 51/

Benfika - Nasional 10:0 (3:0)
/Grimaldo 1, Seferović 21, 27, Žoao Feliks 50, Pici 54pen, Fero 56, Ruben Dijas 64, Žonas 85, 90, Rafa Silva 88/

Fairense - Sporting 1:3 (0:1)
/Petkov 76 - Vendel 44, Bruno Fernandeš 58, 68/

Ponedeljak

21.15: Setubal - Belenenses

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar