ПОР: Бенфика славила са 10:0!

Десет упола с луком, ала Бенфица! Спаковано за понети. . .  Спортинг коначно добио, али далеко су Бенфика и Порто! Лавови на минус осам од другог места које води у Лигу шампиона. . .

Фудбал 11.02.2019 | 11:45
ПОР: Бенфика славила са 10:0!
Свака част Браги за све што ради ове сезоне, одавно се није догодило да клуб из "каменолома" после 20 и кусур кола буде на само минус два у односу на лидера, али тек после вечерашње рапсодије у режије Бенфике имамо праву трку за титулу. Славни клуб из Лисабона истресао се као ретко када на неком ривалу у Примеири, а у незгодни положај за понижење - да не кажемо пуњење - онако на све четири, наместио се несрећни Насионал. Не дешева се сваки дан - десет комада као од шале! И могло је да буде, да не претерамо, још толико: Бенфика - Насионал 10:0! 

Након што је резервиста Жонас у 90. минуту по десети пут погодио мрежу "голмана" гостију Данијела - мада дечко заиста сноси најмању одговорност, али га је тешко назвати чуварем мреже после оваквог страдања - арбитар Серано Алмеида сажалио се за фудбалере Насионала и одсвирао крај пре истека надокнаде. Није било суза на лицима гостујућих играча, међутим страшно понижење осликавало се на сваком од њих. Почевши од команданта одбране клуба са Мадеире, нашег Лазара Росића, преко везног реда који је предводио Александар Палочевић, до навале са Узбекистанцем Рашидовим. Напослетку и са чувеним Коштињом на клупи... 

Описивати сваки гол понаособ било би заиста сулудо. Речју - бриљантно. Тако је играла Бенфика, док Насионал, просто, није играо.

Како је кренуло друкчије није могло ни да се заврши. Из прве акције на утакмици домаћи су постигли погодак. Онда су се само низали један за другим. Два пута Харис Сеферовић, па млађани Жоао Феликс, Рубен Дијас, Пици, Рафа Силва... Све док ветеран Жонас са два комада није оверио "покојника".   

И о томе како је Бенфика играла сувишно је трошити речи. 

Бенфика је сада на само бод заостатка у односу на Порто који је три пута одиграо нерешено на пет претходних утакмица и изгубио лепу предност коју је имао. Сада креће оно право. 

Порто и Бенфика састају се 3. марта на Драгау...

Спортинг коначно добио, али далеко су Бенфика и Порто. Лавови на минус осам од другог места које води у Лигу шампиона...

Два болна пораза у градском дербију од Бенфике, прво у првенству, па у купу. Онда онај тужни реми са Сетубалом (0:0), пре тога ремији у Лига купу са Брагом и Портом (додуше и победе на пенале)... Коначно један "чист" тријумф за Лавове и добра увертира за оно што их чека кроз три дана у оквиру Лиге Европе. 

Није Спортинг блистао, али је Фаиренсе толико слаб да су његови фудбалери вероватно заборавили када су последњи пут славили у шампионату. Шалу на страну - то се догодило још у августу, у прва два кола?! На крају лаганих 1:3 у корист гостију са Алваладеа.  

Додуше, можда се све не би завршило тако како се завршило да је при резултату 0:0 признат погодак који су домаћи постигли након корнера. Арбитар је добио сигнализацију да погледа снимак, учинио је то, а онда после два минута решио да поништи погодак. Да ли због тога што су домаћи играчи ометали голмана, или због нечег другог - остаће нејасно. 

Госте из Лисабона до тријумфа је носио Бруно Фернандеш. Везиста који игра врло добро ове сезоне постигао је два гола у размаку од десет минута (58. и 68. минут), чиме је ставио печат на тријумф што је најавио Вендел у смирај првог дела утакмице. 

Немања Гудељ одиграо је свих 90 минута у зелено-белом дресу. 

Спортинг за Бенфиком и Портом заостаје осам, односно девет бодове и тешко је очекивати да ће се вратити у борбу за титулу. Поготово што до краја првенства има дуела и са Портом и са Бенфиком и са Брагом. Од тога два гостовања...

ПОРТУГАЛИЈА 1 - 21. КОЛО

Петак

Мореиренсе - Порто 1:1 (0:0)
/Тешеира 79 - Ерера 90+2/

Субота

Маритимо - Авеш 0:1 (0:1)
/Балде 20/

Портимоненсе - Рио Аве 0:1 (0:1)
/Бруно Мореира/

Тондела - Гимараиш 1:0 (0:0)
/Делгадо 56/

Недеља

Боависта - Санта Клара 1:0 (0:0)
/Рафаел Коста 58/

Брага - Шавес 2:1 (0:0)
/Дјего Соуса 64, Клаудемир 80 - Луис Мартинс 51/

Бенфика - Насионал 10:0 (3:0)
/Грималдо 1, Сеферовић 21, 27, Жоао Феликс 50, Пици 54пен, Феро 56, Рубен Дијас 64, Жонас 85, 90, Рафа Силва 88/

Фаиренсе - Спортинг 1:3 (0:1)
/Петков 76 - Вендел 44, Бруно Фернандеш 58, 68/

Понедељак

21.15: Сетубал - Белененсес

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар