Gvardiola: Trka tek počinje!

Daćemo sve za odbranu titule! Menadžer Mančester sitija, Pep Gvardiola, odao je priznanje svojim izabranicima koji su naneli katastrofalan poraz Čelsiju od 6:0.

Fudbal 11.02.2019 | 15:15
Gvardiola: Trka tek počinje!
Španski stručnjak je rekao da je ovo bila sjajna nedelja za njegov klub, ali i da je Čelsi i pored visokog poraza igrao dobro.

"Neverovatna nedelja, neverovatna utakmica.Imali smo sreće da postignemo prva tri gola iz četiri dobre akcije. Posle tog momenta, bili su mnogo bolji od nas, igrali neverovatno dobro, otuda sam srećan što smo pobedili, jer smo igrali sa Arsenalom i Evertonom i imali malo vremena za odmor. Postići šest golova protiv Čelsija i način na koji smo igrali, to zaista zaslužuje pažnju. Svi komplimenti igračima, bili su izvanredni. Pričali smo o meču, trenirali prekide i određene akcije, ali nisam mogao ni da sanjam da ćemo postići ovoliko golova", priznao je Gvardiola. 

Serhio Aguero je postigao 11. het-trik u ligi, drugi na poslednje tri utakmice. 

"Mnogo puta sam rekao da će Aguero postići veliki broj golova u sezoni. Divim se takvim igračima, njihovoj sposobnosti da igraju sjajno u kontinuitetu. Mladi dolaze, ali neki iskusni ostaju dugo, to je fantastično", dodao je strateg Sitija. 

Trka za titulu biće strahovito uzbudljiva. Siti je prvi, ima isti broj bodova kao Liverpul, ali i meč više. Totenhem zaostaje za vodećim dvojcem pet bodova. 

"Prvi smo u ligi, ali treba sačekati meč Liverpula sa Mančester junajtedom na Old Trafordu, jer imamo meč više. Ako oni pobede, lideri su, mi ih pratimo. Uz sve što smo postigli prošle sezone i da smo još tu u igri, mnogo mi znači. Imamo još 11 utakmica, daćemo sve da istrajemo do kraja i odbranimo titulu", zaključio je menadžer prvaka Engleske. 

Menadžer Čelsija Mauricio Sari kaže da je iznenađen ovakvim ishodom i da je svestan da je pod pritiskom i da će poraz imati posledice. 

"Velika razlika između da tima je intenzitet presinga. Nismo bili u stanju da se nosimo sa tim, da reagujemo na pravi način i ostanemo u igri. Imamo veliki problem kad igramo na strani, u početku sezone je bilo obrnuto, bili smo bolji u gostima. U poslednjih mesec dana sve se promenilo. Moramo razumeti zbog čega. Tačno je da sam pod pritiskom, jer sam ja na čelu ovog tima. Morate da pitate ljude iz kluba da li će biti priče o mojoj smeni", zaključio je Italijan.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar