Гвардиола: Трка тек почиње!

Даћемо све за одбрану титуле! Менаџер Манчестер ситија, Пеп Гвардиола, одао је признање својим изабраницима који су нанели катастрофалан пораз Челсију од 6:0.

Фудбал 11.02.2019 | 15:15
Гвардиола: Трка тек почиње!
Шпански стручњак је рекао да је ово била сјајна недеља за његов клуб, али и да је Челси и поред високог пораза играо добро.

"Невероватна недеља, невероватна утакмица.Имали смо среће да постигнемо прва три гола из четири добре акције. После тог момента, били су много бољи од нас, играли невероватно добро, отуда сам срећан што смо победили, јер смо играли са Арсеналом и Евертоном и имали мало времена за одмор. Постићи шест голова против Челсија и начин на који смо играли, то заиста заслужује пажњу. Сви комплименти играчима, били су изванредни. Причали смо о мечу, тренирали прекиде и одређене акције, али нисам могао ни да сањам да ћемо постићи оволико голова", признао је Гвардиола. 

Серхио Агуеро је постигао 11. хет-трик у лиги, други на последње три утакмице. 

"Много пута сам рекао да ће Агуеро постићи велики број голова у сезони. Дивим се таквим играчима, њиховој способности да играју сјајно у континуитету. Млади долазе, али неки искусни остају дуго, то је фантастично", додао је стратег Ситија. 

Трка за титулу биће страховито узбудљива. Сити је први, има исти број бодова као Ливерпул, али и меч више. Тотенхем заостаје за водећим двојцем пет бодова. 

"Први смо у лиги, али треба сачекати меч Ливерпула са Манчестер јунајтедом на Олд Трафорду, јер имамо меч више. Ако они победе, лидери су, ми их пратимо. Уз све што смо постигли прошле сезоне и да смо још ту у игри, много ми значи. Имамо још 11 утакмица, даћемо све да истрајемо до краја и одбранимо титулу", закључио је менаџер првака Енглеске. 

Менаџер Челсија Маурицио Сари каже да је изненађен оваквим исходом и да је свестан да је под притиском и да ће пораз имати последице. 

"Велика разлика између да тима је интензитет пресинга. Нисмо били у стању да се носимо са тим, да реагујемо на прави начин и останемо у игри. Имамо велики проблем кад играмо на страни, у почетку сезоне је било обрнуто, били смо бољи у гостима. У последњих месец дана све се променило. Морамо разумети због чега. Тачно је да сам под притиском, јер сам ја на челу овог тима. Морате да питате људе из клуба да ли ће бити приче о мојој смени", закључио је Италијан.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар