Đoković: Pehar stiže poštom

Novak Đoković je po osvajanju rekordne, sedme titule na Australijan openu napustio taj kontinent, a na aerodromu u Melburnu navijači su bili zbunjeni – zašto nije ponio pehar? 

Srbija 30.01.2019 | 12:37
Đoković: Pehar stiže poštom
Poslije napora ali i velikog uspjeha na prvom ovosezonskom grend slemu, Đoković je imao mnogo obaveza. Bilo je tu brojnih razgovora s novinarima, jedna zanimljiva “Bijelo dugme scena”, pa odlazak u lokalnu Botaničku baštu, u kojoj se tradicionalno fotografiše sa peharom po osvajanju Australijan opena… Ali, taj pehar “Norman Bruks Čelendž kup”, koji se od 1934. dodjeljuje pod tim imenom u čast nekadašnjeg australijskog šampiona, koji je živio od 1877. do 1968. godine, zaista nije ponio sa sobom kada se uputio u Evropu.

Navijače koji su ga spazili aerodromu, a koje je svojim ponašanjem raspametio, to je totalno zbunilo. Gledali su u njegov ručni prtljag, pa u onaj koji ide od šaltera, preko sortirnice do prtljažnika aviona, ali nigdie nije bilo velikog trofeja. Nole je imao krajnje jednostavno pojašanjenje kada ga je jedan od prisutnih pitao “Gdje je pehar!?”.

– Pa, nije ovde – najprije je uz osmjeh rekao Nole.

Kada je zbunjeni navijač ponovio pitanje, ne razumijući kako to da jedan šampion grend slema ne ponese ono po šta je došao i za šta se borio, Đoković ga je umirio:

 Prevelik je pehar da bi bio u klasičnom prtljagu. Biće mi poslat poštom – otkrio je najbolji teniser svijeta.

Novak Đoković se iz Australije uputio u Evropu, ali će prve naredne takmičarske nastupe imati u Americi.

Naime, sljedeći turnir na kome će Nole učestvovati je Indijan Vels, koji se ove godine održava od 7. do 17. marta. Prošle sezone Đoković je u prvom kolu tog masters nadmetanja poražen u prvom meču – pobijedio ga je Taro Danijel.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar