Ђоковић: Пехар стиже поштом

Новак Ђоковић је по освајању рекордне, седме титуле на Аустралијан опену напустио тај континент, а на аеродрому у Мелбурну навијачи су били збуњени – зашто није понио пехар? 

Србија 30.01.2019 | 12:37
Ђоковић: Пехар стиже поштом
Послије напора али и великог успјеха на првом овосезонском гренд слему, Ђоковић је имао много обавеза. Било је ту бројних разговора с новинарима, једна занимљива “Бијело дугме сцена”, па одлазак у локалну Ботаничку башту, у којој се традиционално фотографише са пехаром по освајању Аустралијан опена… Али, тај пехар “Норман Брукс Челенџ куп”, који се од 1934. додјељује под тим именом у част некадашњег аустралијског шампиона, који је живио од 1877. до 1968. године, заиста није понио са собом када се упутио у Европу.

Навијаче који су га спазили аеродрому, а које је својим понашањем распаметио, то је тотално збунило. Гледали су у његов ручни пртљаг, па у онај који иде од шалтера, преко сортирнице до пртљажника авиона, али нигдие није било великог трофеја. Ноле је имао крајње једноставно појашањење када га је један од присутних питао “Гдје је пехар!?”.

– Па, није овде – најприје је уз осмјех рекао Ноле.

Када је збуњени навијач поновио питање, не разумијући како то да један шампион гренд слема не понесе оно по шта је дошао и за шта се борио, Ђоковић га је умирио:

 Превелик је пехар да би био у класичном пртљагу. Биће ми послат поштом – открио је најбољи тенисер свијета.

Новак Ђоковић се из Аустралије упутио у Европу, али ће прве наредне такмичарске наступе имати у Америци.

Наиме, сљедећи турнир на коме ће Ноле учествовати је Индијан Велс, који се ове године одржава од 7. до 17. марта. Прошле сезоне Ђоковић је у првом колу тог мастерс надметања поражен у првом мечу – побиједио га је Таро Данијел.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар