Tači pozvao Trampa na Kosovo

Predsjednik privremenih institucija na Kosovu i Metohiji Hašim Tači u pismu američkom predsjedniku Donaldu Trampu izrazio je spremnost za kompromisni dogovor u dijalogu s Beogradom.

Srbija 29.01.2019 | 20:00
Tači pozvao Trampa na Kosovo
Kako prenose prištinski mediji, u pismu koje je Trampu uputio ranije ovog mjeseca Tači je obećao da će završiti posao i pozvati građane da, kako je to šef SAD tražio, govore jednim glasom tokom dijaloga i suzdržati se od akcija koje bi iskomplikovale aktuelnu situaciju.

Prištinska “Koha” piše da je Tači uvjerio Trampa da je voljan napraviti neophodne kompromise u cilju postizanja sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg sporazuma, koji bi, kako se navodi, uključivao sva otvorena pitanja i okončao sukob s Beogradom koji traje duže od jednog vijeka.

Pozivajući se na razgovor koji su imali u Parizu, tokom obilježavanja vijeka od kraja Prvog svjetskog rata, Tači je naveo da je saglasan s Trampom da je blizu rješenje svih otvorenih pitanja Beograda i Prištine.

– Postignuti sporazum neće biti privremeni mir ili zamrznuti konflikt. Mi pokušavamo da izađemo iz ovog kruga i postignemo konačni sporazum o uzajamnom priznanju, odricanju od sukoba i članstvu Kosova u UN – naveo je Tači.
Ocijenio je da je riječ o istorijskom postignuću, koje zahtijeva maksimalnu angažovanost obe strane.

Istovremeno, Tači je izrazio oduševljenje zbog mogućnosti da, kako kaže, sarađuje s Trampom i mnogim zajedničkim prijateljima u Sjedinjenim Američkim Državama, a povodom, kako je naveo, ove diplomatske inicijative.

– I, kao što ste s velikodušnošću predložili, nema boljeg načina da proslavimo naš uspjeh nego da vam se pridružimo u Bijeloj kući, gdje se mir i istorija stvaraju zajedno – naveo je Tači, koji je pozvao Trampa da posjeti Kosovo.

(B92)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Trči

29.01.2019 19:05

Poraduj se eto ga trči.

ODGOVORITE
Name

hm

29.01.2019 20:46

Mnogo smijesan ovaj necovjek Taci. Najveca nedjela covjecanstva sto ste cinili jos nisu procesuirana, prpa!?

Name

Ha ha

30.01.2019 06:20

Kakva budala!!!

Name

Milko

29.01.2019 21:01

može li Rudonja umjesto Trampa? Jeftinija je karta a i on je dobar sa Pacolijem i Keljemendijem.

ODGOVORITE
Name

Baja

29.01.2019 21:16

Doce Dodik i Covic napravi kako sijelo. A i Bake je tu izmislite kakvu saradnju. Zakolji janje sa Sar Planine i eto njih kod tebe. Sta ce ti Tramp oni su jaci od njega i Putina

ODGOVORITE
Name

Nece

30.01.2019 03:26

mu doci ni Tramp ni Putin. Svijet vidi sta su Albanci, ZAPAD ih iskoristava jos. A na kraju ce ih pustit niz vodu.

ODGOVORITE
Name

Ibish

30.01.2019 19:59

Brinite vi za sebe gde vas vode Rusi.