Тачи позвао Трампа на Косово

Предсједник привремених институција на Косову и Метохији Хашим Тачи у писму америчком предсједнику Доналду Трампу изразио је спремност за компромисни договор у дијалогу с Београдом.

Србија 29.01.2019 | 20:00
Тачи позвао Трампа на Косово
Како преносе приштински медији, у писму које је Трампу упутио раније овог мјесеца Тачи је обећао да ће завршити посао и позвати грађане да, како је то шеф САД тражио, говоре једним гласом током дијалога и суздржати се од акција које би искомпликовале актуелну ситуацију.

Приштинска “Коха” пише да је Тачи увјерио Трампа да је вољан направити неопходне компромисе у циљу постизања свеобухватног и правно обавезујућег споразума, који би, како се наводи, укључивао сва отворена питања и окончао сукоб с Београдом који траје дуже од једног вијека.

Позивајући се на разговор који су имали у Паризу, током обиљежавања вијека од краја Првог свјетског рата, Тачи је навео да је сагласан с Трампом да је близу рјешење свих отворених питања Београда и Приштине.

– Постигнути споразум неће бити привремени мир или замрзнути конфликт. Ми покушавамо да изађемо из овог круга и постигнемо коначни споразум о узајамном признању, одрицању од сукоба и чланству Косова у УН – навео је Тачи.
Оцијенио је да је ријеч о историјском постигнућу, које захтијева максималну ангажованост обе стране.

Истовремено, Тачи је изразио одушевљење због могућности да, како каже, сарађује с Трампом и многим заједничким пријатељима у Сједињеним Америчким Државама, а поводом, како је навео, ове дипломатске иницијативе.

– И, као што сте с великодушношћу предложили, нема бољег начина да прославимо наш успјех него да вам се придружимо у Бијелој кући, гдје се мир и историја стварају заједно – навео је Тачи, који је позвао Трампа да посјети Косово.

(Б92)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Трчи

29.01.2019 19:05

Порадуј се ето га трчи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

29.01.2019 20:46

Много смијесан овај нецовјек Таци. Највеца недјела цовјецанства сто сте цинили јос нису процесуирана, прпа!?

Name

Ха ха

30.01.2019 06:20

Каква будала!!!

Name

Милко

29.01.2019 21:01

може ли Рудоња умјесто Трампа? Јефтинија је карта а и он је добар са Пацолијем и Кељемендијем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Баја

29.01.2019 21:16

Доце Додик и Цовиц направи како сијело. А и Баке је ту измислите какву сарадњу. Закољи јање са Сар Планине и ето њих код тебе. Ста це ти Трамп они су јаци од њега и Путина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неце

30.01.2019 03:26

му доци ни Трамп ни Путин. Свијет види ста су Албанци, ЗАПАД их искористава јос. А на крају це их пустит низ воду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ибисх

30.01.2019 19:59

Брините ви за себе где вас воде Руси.